Φιλόνεικος:Ονειρεμένος πολυχώρος ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων

Το 341 π.Χ. ένας έξυπνος Θεσσαλός ιπποτρόφος ο Φιλόνεικος πούλησε στον Φίλιππο τον B’ βασιλιά της Μακεδονίας, τον πενταετή επιβήτορα Βουκεφάλα για το αμύθητο για την εποχή ποσό των δεκατριών ταλάντων (Πλούταρχος, Βίοι Παράλληλοι -Αλέξανδρος). Που να το φανταζόταν ο Φιλόνεικος ότι το όνομα του θα αναβίωνε στην σύγχρονη Ελλάδα και μάλιστα στην περιοχή του στην Καρδίτσα μέσα από μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα.

 

Ο Φιλόνεικος είναι ένας ονειρεμένος πολυχώρος ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων. Απλώνεται σε μια πανέμορφη έκταση δεκαεπτά στρεμμάτων, τρία χιλιόμετρα από την πόλη της Καρδίτσας, στο δρόμο για τη λίμνη Σμοκόβου. Δημιουργήθηκε με κίνητρο την αγάπη για τα ζώα και την φύση κι έχει σαν όραμα την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων για το περιβάλλον που διαβιούμε, μέσα από μια μοναδική ψυχαγωγική εμπειρία.

Περιλαμβάνει ένα φανταστικό ξύλινο καφέ με τζάκι και πέργκολα με απεριόριστη θέα στην οροσειρά των Αγράφων, παιδική χαρά, τραμπολίνο και γήπεδο ποδοσφαίρου. Στον επαγγελματικών προδιαγραφών στίβο ιππασίας μας γίνονται εκτός από μαθήματα ιππασίας για αρχάριους και προχωρημένους, βόλτες με τα πόνυ και τα άλογα για όλες τις ηλικίες, αλλά και θεραπευτική ιππασία για ΑΜΕΑ από εξειδικευμένη λογοθεραπεύτρια.

 

Κάτι εντελώς νέο που δημιουργήσαμε για εσάς είναι ο ζωολογικός κήπος που περιλαμβάνει σήμερα 19 είδη ζώων και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα, όπου ενδεικτικά θα δείτε: Καμήλα Δρομάδα, Κρι κρι (Κρητικό αγριοκάτσικο), Ελάφι Πλατόνι, Αγρίνο Μουφλόν(αγριοπρόβατο), Εμού(Αυστραλιανό πτηνό), Κατσίκι Ανκορά, μίνι γουρουνάκι, Γάιδαρο, Λάμα, Πόνυ Shetland, Kουνέλι, Πρόβατο Καμερούν, Αφρικάνικα πυγμαία κατσικάκια, Πόνυ apalloza, Πρόβατο Quessant, Ζεμπού (μίνι Ινδική αγελάδα) κ.α. Έχετε την δυνατότητα να έρθετε σε άμεση επαφή μαζί τους, να τα χαϊδέψετε και να τα ταΐσετε, αποβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο το άγχος της καθημερινότητας κι αποκομίζοντας την ίδια στιγμή την ψυχοθεραπευτική ηρεμία τους. Κι όλα αυτά σε έναν χώρο που ξεχωρίζει για την μοναδική παρουσίασή τους και μάλιστα με δωρεάν είσοδο!

 

Η ομάδα των αλόγων μας περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένα για το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους άλογα, το καθένα με μοναδικές ικανότητες, ώστε να είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις ανάγκες τόσο αρχαρίων όσο και έμπειρων ιππέων. Για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο λειτουργεί Ακαδημία Ιππασίας με έμπειρο προπονητή κι Ευρωπαϊκό πρόγραμμα σπουδών. Επίσης μπορείτε να προγραμματίσετε μαζί μας βόλτες ελεύθερης ιππασίας, στο γειτονικό ποτάμι και στους κοντινούς πρόποδες των Αγράφων, πάντοτε με έμπειρο συνοδό. Κάθε Δευτέρα απόγευμα και Σάββατο πρωί μπορείτε να κάνετε δωρεάν ιππασία, ενώ προσφέρεται επίσης δωρεάν τοξοβολία κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή απόγευμα, σε συνεργασία με τον Σκοπευτικό Σύλλογο Καρδίτσας ΑΣΑΚ.

Στο Φιλόνεικο η επαφή με τα ζώα και την φύση θα σας χαλαρώσουν και θα ξεχάσετε τα προβλήματά σας, ενώ οι δραστηριότητές μας θα σας εκτονώσουν με μοναδικό τρόπο, απολαμβάνοντας παράλληλα την ηρεμία του χώρου και την απεραντοσύνη του τοπίου. Εδώ είμαστε όλοι, άνθρωποι και ζώα, μια χαρούμενη οικογένεια και σας περιμένουμε να ζήσετε μοναδικές στιγμές κοντά μας.

Οι Υπηρεσίες μας:

Ζωολογικός κήπος

20 είδη ζώων σας περιμένουν να τα ταΐσετε και να τα χαϊδέψετε! Καμήλα, λάμα, εμού, ελάφια, ζεμπού, μουφλόν, κρι κρι, μίνι ζωάκια, και πολλά άλλα.

Καφετέρια – Μικρογεύματα

Στο υπέροχο ξύλινο καφέ δίπλα στο τζάκι, στην πέργκολα ή στο γκαζόν, εσείς θα διαλέξετε τον χώρο που σας ταιριάζει. Με μια ευφάνταστη λίστα κρασιών και μικρογεύματα με κλαμπ σάντουιτς και πίτσα.

Παιδικά πάρτυ – Δεξιώσεις

Διοργανώνουμε το παιδικό σας πάρτυ και προσφέρουμε προαιρετικά μενού για μικρούς και μεγάλους καθώς και βόλτα με τα πόνυ και τα άλογα για τα παιδάκια.

Σχολικές εκδρομές

Υποδεχόμαστε τα σχολεία με δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πολλές επιλογές δραστηριοτήτων με ιππασία, τοξοβολία, ζωολογικό κήπο, παιδική χαρά, γήπεδο ποδοσφαίρου και φυσικά με σουβλάκια, παγωτά κλπ

Ιππασία

Μαθήματα στον επαγγελματικό μας στίβο και βολτίτσες για τα παιδάκια με τα πόνυ και τα άλογα αλλά και ελεύθερη ιππασία για όλους με συνοδό στο γειτονικό ποτάμι και στους πρόποδες των Αγράφων.

Ακαδημία Ιππασίας

Με επαγγελματία προπονητή για παιδιά από 4 ετών σε μικτά τμήματα έως 3 ατόμων, αλλά και για μεγάλους.

Τοξοβολία

ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα τοξοβολίας κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τον Σκοπευτικό Σύλλογο Καρδίτσας ΑΣΑΚ

Θεραπευτική Ιππασία

Από εξειδικευμένη στην Θεραπευτική Ιππασία Λογοθεραπεύτρια.

Παιδική χαρά

Περιλαμβάνει τραμπολίνο, κούνιες, τσουλήθρες και τραμπάλα.

Γήπεδο ποδοσφαίρου

Κανονικών διαστάσεων γήπεδο ποδοσφαίρου για όλους.

Τουριστικά Πακέτα

Φιλοξενία ομάδων τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό με ποικίλα προγράμματα δραστηριοτήτων.

 

info box

Είδος: 

Τρόποι επικοινωνίας: 

Διεύθυνση: 

ΦΙΛΟΝΕΙΚΟΣ 3o ΧΛΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΡΟΥΣΟΥ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ