Σπιτικό και υγιεινό παγωτό αφού περιέχει φρέσκο γάλα, μέλι και γιαούρτι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κομματάκια φρούτων ή ξηρών καρπών.
Πανεύκολο στην παρασκευή του και πολύ ωραία ιδέα για την παιδική γιορτή αν το κάνουμε sandwitch ανάμεσα σε δύο μπισκότα
ΥΛΙΚΑ
- 400 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
- 200 γραμμάρια αγελαδινό γάλα 3,5% λιπαρά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια μέλι
- μπισκότα Petit-beurre ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – αν θέλουμε
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- ζυγαριά
- μπωλ
- σπάτουλα σιλικόνης
- παγωτομηχανή ή mixer χειρός
- θήκες για παγωτό ξυλάκι – όχι απαραίτητες
- mini pimer
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ – εκτός από τα μπισκότα – και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα
- Αν το μείγμα μας δεν είναι ομοιογενές, το ομογενοποιούμε με το mini pimer
- Τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες της
- Όταν ετοιμαστεί το βάζουμε μέσα στις θήκες παγωτού ή ανάμεσα σε δύο μπισκότα
- Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε με το mixer χειρός ανά μισή ώρα για 4 φορές
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr