Κουλουράκια που μοσχομυρίζουν φρέσκο βούτυρο και φυσική βανίλια. Yπέροχα μαζί με το γάλα των παιδιών αλλά και ό,τι πρέπει για το καφεδάκι της γιαγιάς και παπού!
TA ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΩΣ 40 τεμάχια
ΥΛΙΚΑ
ä 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ä 1/2 κούπα ζάχαρη
ä 1 αυγό + 1 αυγό
ä χυμός και ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι
ä 3/4 κ.γ baking powder
ä βανίλια
ä 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ä mixer
ä ζυγαριά
ä δοσομετρητής για κούπες
ä τρίφτης
ä δοσομετρητής για κουταλάκια
ä σπάτουλα σιλικόνης
ä μπωλ
ä λαδόκολλα
ä λεμονοστίφτης
ä ξύλινη κουτάλα
ä πινέλο σιλικόνης
ä κόσκινο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
ä Χτυπάμε το βούτυρο στο mixer σε μεσαία ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται σύρμα, μέχρι ν’ ασπρίσει
ä Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει αφράτο
ä Προσθέτουμε το 1 αυγό, το χυμό, το ξύσμα και τη βανίλια και συνεχίζουμε για λίγο σε πολύ χαμηλή ταχύτητα
ä Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder
ä Μεταφέρουμε το μείγμα από το mixer σε ένα μεγάλο μπωλ. Του ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι κοσκινίζοντας και ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή το χέρι μας.
ä Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου μας μία λαδόκολλα. Πλάθουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα μας αρέσει. Είναι καλό να είναι όλα στο ίδιο περίπου μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
ä Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 160°C. Σε ένα μικρό μπωλάκι σπάμε το άλλο αυγό,το χτυπάμε με ένα πιρούνι και με το πινέλο της σιλικόνης αλείφουμε τα κουλουράκια. Τα ψήνουμε για 15΄περίπου.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Την φυσική βανίλια να την προτιμήσετε αντί για την άσπρη που είναι χημική και δεν έχει την ίδια μυρωδιά
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr