Πως θα κάνετε δώρο στον μπαμπά ένα αρωματικό αποσμητικό αυτοκινήτου!

Η γιορτή του πατέρα πλησιάζει και να ένα δώρο που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά (με μια μικρή βοήθεια από τη μαμά!). Ένα αποσμητικό αυτοκινήτου που θα έχει τον μπαμπά η τα παιδιά για να του κάνουν συντροφιά όλες τις ώρες που θα βρίσκεται στο αυτοκίνητο!

Πάνω στα αποσμητικά αυτοκινήτου μπορείτε να γράψετε μυνήματα στον μπαμπά σας όπως " Σάγαπώ Μπαμπά"  " Είσαι ο καλύτερος Μπαμπάς του κόσμου" κλπ

Θα χρειαστείτε:

 1. Ένα φύλλο χαρτόνι ή στερεό λεπτό αφρώδες υλικό ή τσόχα σε χρώμα μπεζ του δέρματος.

 2. Ψεύτικα μαλλιά για τα μαλλιά του μπαμπά ή μαλλί για τα μαλλιά των παιδιών.

 3. Τσόχα για τα ρούχα σε χρώματα που προτιμάτε.

 4. Νήμα ή σπάγκο για να κρεμάσετε το αποσμητικό.

 5. Κόλλα, ματάκια χαντρίτσες, μαρκαδόρους.

 6. Κορδελίτσες και δαντελίτσες (προαιρετικά)

 7. Αρωματικό λάδι . 

Πως θα το φτιάξετε:

 1. Τυπώστε τα πατρόν που προτιμάτε ( τα  πατρον θα τα βρείτε παρακάτω). Κόψτε από δύο ίδια κομμάτια για κάθε αποσμητικό. Έτσι θα έχετε και το εμπρός και το πίσω κομμάτι της κάθε φιγούρας και θα δείχνει καλύτερο από όποια πλευρά και να το κοιτάξετε. Θα κόψετε το κάθε κομμάτι και θα συναρμολογήσετε το πρόσωπο με τα ρούχα της κάθε φιγούρας συμβουλευόμενοι τις φωτογραφίες. Θα τα κολλήσετε σε ένα ενιαίο κομμάτι χαρτόνι και θα το κόψετε γύρω γύρω. Το ίδιο θα κάνετε και για την πίσω πλευρά της φιγούρας.
   
 2. Για να φτιάξετε το πρόσωπο της κόρης κόψτε 18 κομμάτια κίτρινο ή καφέ μαλλί περίπου 20 εκατοστά. Δέστε με ένα κομμάτι μαλλί χαλαρά στη μέση (σαν χωρίστρα) και κολλήστε την και στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του προσώπου. Πλέξτε κοτσιδάκια και δέστε και με κομματάκια κορδέλας στις άκρες. Κολλήστε τα χέρια και τα πόδια στο φόρεμα ώστε να ολοκληρωθεί το κοριτσάκι. Όπως είπαμε κολλήστε και το πίσω μέρος. Τελειώνοντας, ζωγραφίστε το πρόσωπο με μαρκαδόρους και κολλήστε τα ματάκια. Κολλήστε στο κάτω μέρος του φορέματος την δαντελίτσα. Γράψτε ένα μήνυμα για τον μπαμπά σαν… «Σ’αγαπώ πολύ μπαμπά», ή κάτι άλλο που θέλετε. Ρίξτε αρωματικό λάδι στο κουκλάκι και… έτοιμο!  
   
 3. Για να φτιάξετε το αγοράκι ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες αλλά αντί για το φόρεμα βάλτε του τα αγορίστικα ρούχα που είναι στο άλλο πατρόν και κολλήστε μικρά μικρά κομματάκια μαλλί για μαλλιά.
   
 4. Για να κάνετε τον μπαμπά, κόψτε το πατρόν του μπαμπά και ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες εκτός από τα μαλλιά. Κολλήστε ψεύτικα μαλλιά έτσι ώστε να φαίνονται σαν ανδρικά. Γράψτε στο πουκάμισό του « Ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου».
ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon boyclothespat.pdf27.85 KB
PDF icon freshenergpat.pdf39.86 KB
PDF icon freshmanpat.pdf39.83 KB

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+