- Μαγειρική σόδα
- Κορν φλαουρ (corn flour)
- Νερό
- 1 καλαμάκι
- Ένα μικρό πλάστη
- Κόλλα
- Γκλίτερ (σε μπουκαλάκι συνήθως)
- Κορδελλίτσα
- Βερνίκι άχρωμο
- Η βασική συνταγή για τον πηλό είναι
- 1 φλυτζάνι Μαγειρική σόδα
- ½ φλυτζάνι Κορν φλαουρ (corn flour)
- ¾ φλυτζανιού χλιαρό νερό
- Ανακατέψτε τα στερεά υλικά σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε το νερό.
- Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου αρχίσει να βράζει. Όταν γίνει σαν πλαστελίνη περίπου το κατεβάζετε και το αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Μετά το ζυμώνετε σε μια μαλακή μπάλα. Εάν η «ζύμη» σας γίνει πολύ αραιή γιατί ρίξατε περισσότερο νερό μην ανησυχείτε! Προσθέστε λίγη σόδα και ανακατέψτε.
- Φυσικά μπορείτε να αυξομειώσετε τη δόση ανάλογα με το πόσες καρδούλες θέλετε να κάνετε.
- Όταν τελειώσετε το ζύμωμα (πάνω σε ένα φύλλο σιλικόνη ή ένα ξύλο) η μπάλα που φτιάξατε θα πρέπει να είναι περίπου σαν ζύμη πίτσας.
- Την απλώνετε με ένα πλάστη σαν φύλλο πάχους λιγότερο από ένα εκατοστό.
- Μετά με μία κουπ πατ ή φορμίτσα σε σχήμα καρδιάς κόβετε τις καρδούλες.
- Περνάτε στην πάνω άκρη ένα καλαμάκι ώστε να κάνει μια τρύπα για να τις κρεμάσετε.
- Τις αφήνετε να στεγνώσουν σε ένα μέρος που να το βλέπει ο ήλιος ή μπροστά στο τζάκι ή στη σόμπα ώστε να είναι ζεστό.
- Όταν οι καρδούλες μας έχουν στεγνώσει και σκληρύνει, ώρα για διακόσμηση!
- Τις περνάμε με ένα πινέλο ένα χέρι κόλλα και απλώνουμε επάνω μια παχιά στρώση μεταλλικό γκλίτερ.
- Αναποδογυρίζουμε και χτυπάμε λίγο για να φύγει το περισσευούμενο γκλίτερ και αφήνουμε για λίγο πάλι τις καρδιές σε ζεστό μέρος να σταθεροποιηθούν.
- Αν χρησιμοποιήσετε χάντρες θα τις βάλετε πιέζοντας λίγο στη ζύμη πριν στεγνώσουν.
- Όταν σταθεροποιηθούν τελείως καλό θα είναι να τις περάσετε με ένα βερνίκι σπρέυ για να εμποδίσετε το γκλίτερ να φύγει.
Ιδέα από το http://happyhooligans.ca/