Τυροπιτάκια ιδανικά για τις βόλτες σας ! Εύκολα, πολύ οικονομικά και υπέροχα στη γεύση!!!
Συνταγή:
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γιαούρτι 200γρ.
Ηλιέλαιο ( μετρημένο στο κεσεδάκι γιαουρτιού)
Σισάμι
3 αυγά
Φέτα τριμμένη 300 γρ.
Σόδα στη μύτη του κουταλακιού
Αλάτι 1 πρέζα
Εκτέλεση:
- Αφού κάνουμε τρίμμα τη φέτα τη ρίχνουμε στο αλεύρι μετά το γιαούρτι το ηλιέλαιο τα 2 αυγά το αλάτι τη σόδα και ζυμώνουμε ίσως χρειαστείτε λίγο αλεύρι ακόμα με ένα πήρε μια χούφτα ακόμα για να μπορώ να πλάσω τα τυροπιτάκια…..
- Πλάθουμε ένα ένα μπαλάκι το πατάμε ελαφρά με τη παλάμη μας και στη μέση το ζουλάμε με τον αντίχειρα να κάνει λακουβίτσα….
- Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε το κάθε τυροπιτάκι και τα πασπαλίζουμε με λίγο σίσαμι στην λακουβίτσα….
- Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C για περίπου 15 λεπτάκια…. και έτοιμααααα!!!!
Είναι πολύ αφράτα να ξέρετε και πολύ νόστιμα σε γεύση…