Νηστίσιμα αλλά πεντανόστιμα κουλουράκια, πολύ απλά στην παρασκευή τους αφού δεν χρειάζονται mixer αλλά απλώς ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλα ή με τα χέρια μας
- Πολύ βασικό συστατικό το ελαιόλαδο το οποίο πρέπει να είναι άριστης ποιότητας και να μοσχοβολάει
· Τα παιδιά μπορούν να παίξουν με τη ζύμη και να δημιουργήσουν τα δικά τους σχήματα
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ – 65 τεμάχια – 1240 γρ
ΥΛΙΚΑ
- 240 γραμμάρια αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 110 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 280 γραμμάρια χυμός πορτοκαλιού φρέσκος
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
- 700 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- σουσάμι – προαιρετικά και όσο θέλουμε
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- ζυγαριά
- ποτηράκι κρασιού
- μπωλ
- σύρμα-χτυπητήρι
- στίφτης
- τρίφτης
- δοσομετρητής κουταλιού
- ξύλινη κουτάλα
- κόσκινο
- λαδόκολλα
- λαμαρίνα φούρνου
- σχάρα
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Τρίβουμε στον τρίφτη ένα πορτοκάλι και στίβουμε στο στίφτη όσα πορτοκάλια χρειαστούν για να πάρουμε το χυμό που θέλουμε
- Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη
- Βάζουμε και τη σόδα
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το γαρύφαλλο και την κανέλλα
- Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα μας λίγο-λίγο και στην αρχή ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα αλλά μετά πρέπει να συνεχίσουμε με τα χέρια μας
- Βάζουμε τόσο αλεύρι ώστε η ζύμη να είναι μαλακή αλλά μην κολλάει στα χέρια μας
- Πλάθουμε μικρά κουλουράκια – γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο – στο σχήμα που μας αρέσει
- Αν θέλουμε την ώρα που ζυμώνουμε κάθε κουλουράκι, προσθέτουμε και λίγο σουσάμι
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια πάνω στη λαμαρίνα αφού έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για 20΄περίπου
- Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr