Nηστίσιμα Κουλουράκια

Νηστίσιμα αλλά πεντανόστιμα κουλουράκια, πολύ απλά στην παρασκευή τους αφού δεν χρειάζονται mixer αλλά απλώς ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλα ή με τα χέρια μας

  • Πολύ βασικό συστατικό το ελαιόλαδο το οποίο πρέπει να είναι άριστης ποιότητας και να μοσχοβολάει

·        Τα παιδιά μπορούν να παίξουν με τη ζύμη και να δημιουργήσουν τα δικά τους σχήματα

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ – 65 τεμάχια – 1240 γρ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 240 γραμμάρια αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • 110 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 280 γραμμάρια χυμός πορτοκαλιού φρέσκος
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 700 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • σουσάμι – προαιρετικά και όσο θέλουμε
  •  

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • ζυγαριά
  • ποτηράκι κρασιού
  • μπωλ
  • σύρμα-χτυπητήρι
  • στίφτης
  • τρίφτης
  • δοσομετρητής κουταλιού
  • ξύλινη κουτάλα
  • κόσκινο
  • λαδόκολλα
  • λαμαρίνα φούρνου
  • σχάρα

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  1. Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  2. Τρίβουμε στον τρίφτη ένα πορτοκάλι και στίβουμε στο στίφτη όσα πορτοκάλια χρειαστούν για να πάρουμε το χυμό που θέλουμε
  3. Σε ένα βαθύ μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα
  4. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη
  5. Βάζουμε και τη σόδα
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το γαρύφαλλο και την κανέλλα
  7. Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα μας λίγο-λίγο και στην αρχή ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα αλλά μετά πρέπει να συνεχίσουμε με τα χέρια μας
  8. Βάζουμε τόσο αλεύρι ώστε η ζύμη να είναι μαλακή αλλά μην κολλάει στα χέρια μας
  9. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια – γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο – στο σχήμα που μας αρέσει
  10. Αν θέλουμε την ώρα που ζυμώνουμε κάθε κουλουράκι, προσθέτουμε και λίγο σουσάμι
  11. Τοποθετούμε τα κουλουράκια πάνω στη λαμαρίνα αφού έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα
  12. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για 20΄περίπου
  13. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν
     

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+