Cheese Cake - Τσιζ κέικ

Ένα νόστιμο και πανεύκολο γλυκάκι για τα μικρά παιδάκια και τα πιο μεγάλα παιδιά που μπορούν να το φτιάξουν χωρίς βοήθεια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

•    200 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
•    125 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

•    600 γραμμάρια τυρί mascarpone ή philadelphia
•    60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
•    200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•    βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

•    φρέσκιες φράουλες ή μαρμελάδα ή σταγόνες σοκολάτας
•    λίγη άχνη

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

•    ζυγαριά
•    multi
•    μπωλ
•    κόσκινο
•    ατομικά μπωλ ή τσέρκι
•    σπάτουλα σιλικόνης
•    λαδόκολλα

Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά


ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ

•    Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο multi
•    Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα
•    Απλώνουμε στη λαδόκολλα σκόρπια ή μέσα σε τσέρκι και ψήνουμε στους 170C για 15΄λεπτά περίπου

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

•    Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το τυρί, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

•    Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες
•    Παίρνουμε τα ατομικά μπωλάκια και βάζουμε στη βάση το μείγμα των μπισκότων
•    Από πάνω γεμίζουμε με την κρέμα
•    Στολίζουμε με φράουλες κομμένες σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή βάζουμε τη μαρμελάδα που μας αρέσει ή πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+