Ένα νόστιμο και πανεύκολο γλυκάκι για τα μικρά παιδάκια και τα πιο μεγάλα παιδιά που μπορούν να το φτιάξουν χωρίς βοήθεια.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
• 200 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
• 125 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
• 600 γραμμάρια τυρί mascarpone ή philadelphia
• 60 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
• 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• βανίλια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
• φρέσκιες φράουλες ή μαρμελάδα ή σταγόνες σοκολάτας
• λίγη άχνη
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
• ζυγαριά
• multi
• μπωλ
• κόσκινο
• ατομικά μπωλ ή τσέρκι
• σπάτουλα σιλικόνης
• λαδόκολλα
Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ
• Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο multi
• Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα
• Απλώνουμε στη λαδόκολλα σκόρπια ή μέσα σε τσέρκι και ψήνουμε στους 170C για 15΄λεπτά περίπου
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
• Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το τυρί, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
• Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες
• Παίρνουμε τα ατομικά μπωλάκια και βάζουμε στη βάση το μείγμα των μπισκότων
• Από πάνω γεμίζουμε με την κρέμα
• Στολίζουμε με φράουλες κομμένες σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή βάζουμε τη μαρμελάδα που μας αρέσει ή πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr