Γλυκά, εύκολα και νόστιμα τα μπισκοτοκεκάκια που τρώγονται και εξαφανίζονται στο λεπτό.
Φτιάχνονται γρήγορα και είναι ένα απολαυστικό συνοδευτικό για τον απογευματινό χυμό ή το βραδινό γάλα των παιδιών.
ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΕΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ
ΥΛΙΚΑ
- 225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 100 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο παγωμένο
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 100 γραμμάρια choco chips
- 1 αβγό ΒΛΑΧΑΚΗ
- 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο αγελαδινό γάλα
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- ζυγαριά
- μπωλ
- κόσκινο
- δοσομετρητής κουταλιού
- ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης
- λαδόκολλα
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
1. Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ
3. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώσπου το μείγμα να γίνει σαν ψίχουλα
4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα choco chips
5. Σε ένα μικρό μπωλάκι σπάμε το αβγό, το χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι και το προσθέτουμε στο μείγμα μας
6. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και στο τέλος προσθέτουμε και το γάλα
7. Η ζύμη μας είναι μαλακή αλλά δεν κολλάει στα δάκτυλα
8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και στρώνουμε στο ταψάκι μας μία λαδόκολλα
9. Με ένα βαθύ κουτάλι φτιάχνουμε μικρά βουναλάκια ζύμης πάνω στη λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν
10. Ψήνουμε για 12΄ λεπτά περίπου
11. Αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν καλά
Καλή όρεξη !!!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr