Εύκολη και νόστιμη πίτα με κοτόπουλο που αρέσει στα περισσότερα παιδιά.
Μπορούμε να μοιράσουμε το φύλλο και να κάνουμε ατομικά πιτάκια κι έτσι η Παρασκευή να γίνει ακόμη πιο διασκεδαστική.
Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
- 2 φύλλα κουρού
- 2 στήθη από κοτόπουλο
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 4 μέτρια καρότα
- 100 γραμμάρια γραβιέρα
- 200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό γάλα
- 1 αβγό + 1 αβγό ΒΛΑΧΑΚΗ
- σέλινο
- αλάτι
- πιπέρι
- σουσάμι
- λίγο λιωμένο βούτυρο
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- ζυγαριά
- αποφλοιωτής
- πυρίμαχο σκεύος
- πινέλο
- μπωλ
- σύρμα
- τρίφτης
ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και μόλις πάρει μία βράση αλλάζουμε το νερό με καινούριο
- Ρίχνουμε αλάτι, τα καρότα, το σέλινο και το 1 κρεμμύδι ολόκληρο. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο
- Όταν είναι έτοιμο κρατάμε το ζωμό, κόβουμε το στήθος και τα καρότα σε μικρά κομμάτια ενώ πετάμε το βρασμένο κρεμμύδι και το σέλινο. Κόβουμε το άλλο κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια
- Λιώνουμε λίγο βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και αλείφουμε τη βάση του πυρίμαχου σκεύους με το πινέλο
- Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε λίγο με το σύρμα το ένα αβγό με το γάλα
- Τρίβουμε τη γραβιέρα στον τρίφτη
- Στρώνουμε το ένα φύλλο πίτας και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το αβγό με το γάλα, πιπέρι και πασπαλίζουμε με το τυρί
- Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο πίτας, αλείφουμε με το άλλο αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45΄λεπτά περίπου
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr