Απολαμβάνουμε την παράσταση «Ο πρίγκιπας Λεμόνης» στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

 Θέατρο: Απολαμβάνουμε την παράσταση «Ο πρίγκιπας Λεμόνης» στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
Η παράσταση έχει σταματήσει να παίζεται
 
Το Θέατρο του Βορρά παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γιώργου Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!
 
Η υπόθεση του έργου:
 
Ο καλόκαρδος Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και την ερωτεύεται! Παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους… με αγάπη!!!
 
Λίγα λόγια για την παράσταση:
 
Ο Πρίγκιπας Λεμόνης και η Όμορφη Κρεμμύδω, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά! Στο βασίλειο ξεσπάσει μεγάλο σούσουρο! Όλοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνη, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι, δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στο γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαϊντανό;
 
Πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, βιντεοπροβολές, μουσική και χορός με τα αγαπημένα μας τραγούδια σε μια παράσταση που το γέλιο και η αγάπη γεμίζει τις καρδιές μικρών και μεγάλων!
 
Λίγα λόγια για τον «Πρίγκιπα Λεμόνη»
 
Το αγαπημένο βιβλίο των παιδιών, χρόνια τώρα, ευαισθητοποιεί τα παιδιά αναφορικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής και δίνει ερεθίσματα για συζητήσεις που αφορούν το ζήτημα της παχυσαρκίας, ζήτημα το οποίο συχνά συνδέεται και με την αυτοεκτίμηση.
 
Ωστόσο, το βιβλίο «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω», πάει ακόμα πιο πέρα καθώς μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης και για τη δημιουργικότητα που χαρίζει ο έρωτας στους ερωτευμένους. Γι’ αυτό και η ιστορία αυτή αγαπήθηκε όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους ρομαντικούς ενήλικες.
 
Το περιεχόμενο του βιβλίου αποτελεί προσφιλές υλικό για γιορτές, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, project και άλλες δράσεις , στις οποίες συμμετέχουν από προ νήπια έως και μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
«Ο πρίγκιπας Λεμόνης» έχει συμπεριληφθεί από το 2014 στο ανθολόγιο παιδικών τραγουδιών των Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε βιβλίο (με Cd) από τις εκδόσεις Polaris.
 
Από το 2016 κυκλοφόρησε και η συνέχεια αυτού του παραμυθιού (μέσα από ένα άλλο βιβλίο, του ίδιου εκδοτικού οίκου), με τίτλο: «Το μαγικό ραβδί του πρίγκιπα Λεμόνη». Το μαγικό ραβδί δεν είναι άλλο από την πανανθρώπινη αγάπη!
:
 
Κείμενο – Μουσική: Γιώργος Σακελλαρίδης
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Χορογραφίες: Σμαρώ Κεπαπτσόσγλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Δαλλές
Σκηνικά – Κοστούμια: Anna Wassiac
Φωτισμοί: Γιώργος Ζίγκας
Ηθοποιοί: Ειρήνη Αμανατίδου, Ηλίας Καπούλας, Κάλλια Καράμπελα, Αντώνης Τακτικός
Μουσική παίζει ζωντανά η Νεφέλη Παρασκευά
 
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά.
 
Διάρκεια: 60 λεπτά.
 
 
Ο χώρος λειτουργεί ως ΑΜΙΓΗΣ.
 
Για την είσοδό σας στο χώρο της εκδήλωσης απαιτείται αποδεικτικό εμβολιασμού ή νόσησης για ενήλικες και παιδιά από 12 έως 18 ετών. Απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
 
Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του θεατή.
 
Για παιδιά από 4 έως 11 ετών απαιτείται self-test εντός 24 ωρών. Για παιδιά έως 4 ετών δεν υπάρχουν περιορισμοί. Η χρήση μη χειρουργικής μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και καθ΄ όλη την παραμονή στο χώρο είναι υποχρεωτική.
 
Από 21/11/21 και κάθε Κυριακή, στις  11:00 και 13:30.
 
 
 
 
 
 
 

info box

Κόστος: 

Εισιτήρια: 10 ευρώ (Β Ζώνη) | 12 ευρώ (Α Ζώνη).

Διεύθυνση: 

Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη,
Αγίου Μελετίου 61Α, Κυψέλη,
Αθήνα,

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210- 86 40 414.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Κυρ, 21/11/2021 - 11:00
Κυρ, 28/11/2021 - 11:00
Κυρ, 05/12/2021 - 11:00
Κυρ, 12/12/2021 - 11:00
Κυρ, 19/12/2021 - 11:00
Κυρ, 26/12/2021 - 11:00
Κυρ, 02/01/2022 - 11:00
Κυρ, 09/01/2022 - 11:00
Κυρ, 16/01/2022 - 11:00
Κυρ, 23/01/2022 - 11:00

Άλλα άρθρα