Μόνο αν το Πιστέψεις…

Η παράσταση έχει σταματήσει να παίζεται
 
H Κέλλυ Σταμουλάκη μετά τη μεγάλη της επιτυχία «Πρίγκιπας και Φτωχός», επιστρέφει με τη νέα της παράσταση «Μόνο αν το Πιστέψεις…» στο Θέατρο ΑΛΙΚΗ (Παιδική Σκηνή) από τον Οκτώβριο. Μια μεγάλη παραγωγή με την οποία υπόσχεται να κινητοποιήσει την ευαισθησία και τη φαντασία μικρών και μεγάλων μέσα από μία εκφραστική εικαστική γλώσσα αλλά κυρίως να συγκινήσει με τη δύναμη των νοημάτων της.

 
Διατηρώντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία συνοδεύουν τις παραστάσεις της σε όλη της την πορεία στο χώρο του θεάτρου για παιδιά, η Κέλλυ Σταμουλάκη, ιδρυτής του Θιάσου “Αβάντι” με πολλές θεατρικές διακρίσεις και βραβευμένη κινηματογραφίστρια, για ακόμη μία φορά δημιουργεί μια διαδραστική παράσταση βασισμένη στα πρωταρχικά στοιχεία του θεάτρου για παιδιά.    
 
Στη Χώρα της Υπομονής οι κάτοικοι ζούσαν ευτυχισμένοι, με αγάπη και αφθονία. Ένας άνθρωπος όμως που τα ήθελε όλα, ο αρχιστράτηγος Τραμουντάνας, βάζει σκοπό της ζωής του να ανατρέψει την ήσυχη ζωή των κατοίκων της. Με τον άπληστο χαρακτήρα του ρίχνει τους ήρωές μας σε μεγάλες περιπέτειες. Τους κυνηγά σε θάλασσες, πόλεις, βουνά και τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με τρικυμίες, θαλασσομαχίες, φύλακες-δεινόσαυρους και περίπλοκα αινίγματα. Θα καταφέρουν τελικά οι ήρωες μας να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους περιμένουν και να πάρουν πίσω αυτά που τους ανήκουν; Μέχρι που μπορεί να φτάσει μία μητέρα για να σώσει το παιδί της; 
Ένας ύμνος στην αυτοπεποίθηση, την τόλμη, την πίστη στον εαυτό μας, τη μητρική αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ένα έργο για όλη την οικογένεια που αγγίζει αξίες και αρετές οι οποίες τείνουν να χαθούν στην εποχή που ζούμε. Μια εποχή δύσκολη που μόνο αν το πιστέψεις μπορείς να γίνεις ο εαυτός σου.
Μόνο αν το πιστέψεις, τολμάς! 
Μόνο αν το πιστέψεις, νικάς! 
 
Γρήγορες εναλλαγές και έντονη δράση, έξυπνοι διάλογοι, χιούμορ και κωμικά περιστατικά, χορευτές, ηθοποιοί και ακροβάτες που κινούνται με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής επί σκηνής (πιάνο, ακορντεόν, λαούτο, βιολί, κρουστά, τρομπέτες, φλογέρες κλπ.), δημιουργούν ένα διαδραστικό υπερθέαμα που θα συνεπάρει κάθε μικρό και μεγάλο θεατή. 
 
Η Ελένη Καστάνη ισορροπεί ανάμεσα σε κωμικές και ευαίσθητες νότες και συνθέτει μια ανεπανάληπτη ερμηνεία στο ρόλο της μάνας, τον οποίο απογειώνει με το μοναδικό ταλέντο και ταπεραμέντο της. Ο Ορέστης Τρίκας αποδίδει τη διαφορετικότητα του ήρωά του με ενσυναίσθηση, ψυχική δύναμη και δεξιοτεχνικές μεταβάσεις στις εσωτερικές πτυχές του ρόλου, ενώ την αδελφή του υποδύεται με ταλέντο και φρεσκάδα η Μυριέλλα Κουρεντή. Σε όλο αυτό το ταξίδι της περιπέτειας τα βήματα των ηρώων του 15μελή θιάσου οδηγεί μουσικά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.
 
 
Οι σταθεροί συνεργάτες του Θιάσου “Αβάντι” συναντιούνται για μία ακόμη φορά για να συστήσουν μία ποιοτική παράσταση και ενάντια στους καιρούς που διανύουμε μια ακριβή και προσεγμένη παραγωγή. Την εμπνευσμένη μουσική γράφει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ενορχηστρώνει με μαεστρία ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. Τα σκηνικά της Δέσποινας Βολίδη παρέα με τα ευφάνταστα κοστούμια της Δέσποινας Κολοκοτσά μας ταξιδεύουν σε έναν πολύχρωμο χωροχρόνο. Οι χορογραφίες της Τζένης Τοψίδου δίνουν ρυθμό στο ταξίδι των ηρώων, ενώ τις ονειρικές ατμόσφαιρες έρχονται να ολοκληρώσουν η Κατερίνα Μαραγκουδάκη με τη μαγεία των φώτων της και η Κατερίνα Παναγοπούλου με τους ηχητικούς σχεδιασμούς της. 
 
 
Συντελεστές:
Κείμενο – σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη
Στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη – Γιάννης Προεστάκης 
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Ενορχήστρωση-μουσική διδασκαλία: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη 
Κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά 
Χορογραφίες: Τζένη Τοψίδου 
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη 
Ηχητικός σχεδιασμός: Κατερίνα Παναγοπούλου 
Βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Εμμανουηλίδης 
 
Make up artist – Hair styling: Νικολέττα Πικέα  
 
Διανομή: Ελένη Καστάνη, Ορέστης Τρίκας, Μυριέλλα Κουρεντή, Παύλος Εμμανουηλίδης, Παναγιώτης Σούλης, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Γιώργος Στεφανουδάκης, Ελένη Καρβέλη, Δάφνη Καφετζή, Έλενα Παπαδημητρίου, Μαρία-Νεφέλη Δούκα, Γιώργος Σαμαράς, Παναγιώτης Σαχάς. 
 
Στο πιάνο ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.
 
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κέλλυ Σταμουλάκη
 
 
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30
και κάθε Κυριακή στις 11:30 και 14:30
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Κόστος: 

Τιμές εισιτηρίων: Παιδικό: 12 ευρώ Ενηλίκων: 10 ευρώ

Διεύθυνση: 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ (Παιδική Σκηνή),Αμερικής 4 – Αθήνα
 

Τρόποι επικοινωνίας: 

Για πληροφορίες – κρατήσεις Σχολείων - Groups:
 Θίασος Αβάντι
210 9964691,  210 9961323
 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Κυρ, 09/10/2016 - 11:30

Άλλα άρθρα

Σχόλια

Σας ευχαριστούμε πολύ για την

Σας ευχαριστούμε πολύ για την δυνατότητα που μας δώσατε να δούμε με την κορούλα μου μια από της καλύτερες παραστάσεις της σεζόν<<Μόνο αν το πιστέψεις>>.Να είστε πάντα καλά

Εξαιρετική παράσταση

Εξαιρετική παράσταση .Κατάμεστο θέατρο.

Είδα την παράσταση με τον 5 χρονο γιο μου.Ωραία σκηνικά,συχνή εναλλαγή σκηνικών και ηθοποιών, καλοί ηθοποιοί,ωραία ενδυματολογία, ωραία μουσική συνοδευόμενη από μουσικά όργανα, αστεία η Ελένη Καστάνη. Ο γιος μου ενθουσιάστηκε με το κοράκι και τη μάγισσα Χαρχάλα.
Το μόνο αρνητικό ήταν ότι μας έδωσαν 2 θέσεις πλατεία δεξιά, στην τελευταία σειρά του θεάτρου , δεν έβλεπε ο μικρός και αναγκάστηκα να τον έχω αγκαλιά για να βλέπουμε και οι δύο την παράσταση..