Τμήματα καλλιτεχνικών και έκφρασης στο Baby Music Lab

Μουσικές, παραδοσιακοί και σύγχρονοι ρυθμοί του κόσμου, ηχοϊστορίες, τραγουδοπαιχνίδια έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού αποτελούν μέρος της παιδαγωγικής προσέγγισης αυτού του εργαστηρίου.

Ηλικίες και Τμήματα
Μουσική αγωγή

Baby music Lab /Καλλιέργεια αισθήσεων και μουσική (2 – 18 μηνών)
Baby music Lab /Μουσική καλλιέργεια και κίνηση (20 – 36 μηνών)
Μουσικοκινητική / Μουσική προπαιδεία (3 – 8 ετών)
Facebook : https://www.facebook.com/babymusiclab

 

Piano Lab

Little Baby piano stories  νέο τμήμα! (2 – 18 μηνών)
Classic piano stories  νέο τμήμα! (20 μηνών – 5 ετών)
Sing & piano stories  νέο τμήμα! (2 ετών – 4 ετών)
Baby piano (4 – 8 ετών)
Classic/ rock/ pop / jazz/ piano (7 – 99 ετών)
Piano Imagination & piano therapy  νέο τμήμα!  (12 – 102 ετών)
PianoTutti  νέο τμήμα! (από 11 ετών)
Facebook: https://www.facebook.com/babypianolab

Baby music Nature εξωτερικό εργαστήρι στη φύση (20 μηνών – 10 ετών)
Facebook : https://www.facebook.com/babymusicnature


Baby music lab – μουσική αγωγή / μουσικοκινητική
Μουσικές, παραδοσιακοί και σύγχρονοι ρυθμοί του κόσμου, ηχοϊστορίες, τραγουδοπαιχνίδια έκφρασης και φωνητικού αυτοσχεδιασμού αποτελούν μέρος της παιδαγωγικής προσέγγισης αυτού του εργαστηρίου.

Μέσω του ομαδικού παιχνιδιού το παιδί μαθαίνει μαζί με τον γονέα πως μπορεί να ελέγχει τον ήχο παρατηρώντας την κίνηση του και τη φωνή του να εναλλάσσεται και να μεταμορφώνεται, να αλληλεπιδρά, και αποκτά δικές του ιδέες για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του.

Το όραμα είναι να καλλιεργηθούν ξεχωριστές ικανότητες στα βρέφη και προνήπια, και να εκπαιδευτούν οι γονείς ώστε να συνεχίσουν την καθοδήγηση αυτή των παιδιών τους στην καθημερινότητα τους δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια των αισθήσεων όπου μέσα στην δυναμικότητα και ταχύτητα της πόλης μένουν ακαλλιέργητες. Τα παιδιά αποκτούν ένα χώρο ελεύθερης κίνησης και έκφρασης στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα, όπου μπορούν να πειραματιστούν με τον ήχο, την αφή, την κίνηση και τη μουσική ροή σε κάθε παιχνιδοήχοδραστηριοτήτα.

Τα τμήματα χωρίζονται ηλικιακά αλλά και σύμφωνα με τη μουσική ωριμότητα του παιδιού.

Πληροφορίες  για τη Μουσική αγωγή βρεφών

Μουσικοκινητική αγωγή και καλλιέργεια βρεφών και προνηπίων

Ηλικίες: 4 μηνών – 4 ετών μαζί με τη συμμετοχή του γονέα

2 κύκλοι/έτος

Α΄  κύκλος: 12 συναντήσεις (1ο μάθημα καθοδήγησης, αφορά μόνο τον γονέα)

Κόστος: 180 ευρώ

1 ομαδικό μάθημα/εβδομάδα

Διάρκεια: 45 λεπτά

Μικρά τμήματα μέχρι 4 – 5 παιδιά – Πολύ περιορισμένες θέσεις

 

Little baby piano stories
Τακτικές εκπαιδευτικές συναυλίες δωματίου πιάνου αποκλειστικά για βρέφη και προνήπια μαζί με τον γονέα του . Διαδραστικά παραμύθια μουσικής ακρόασης ξεκινούν και εξελίσσονται σε κάθε συναυλία δωματίου για τα αυτιά των μικρών μαθητών μας μαζί με τον γονέα τους. To πιάνο αφηγείται μικρές ηχητικές ιστορίες και χρωματίζει μουσικά τις σκέψεις τους.

Μικρά, παράξενα, και αστεία συμβαίνουν κάθε τόσο στο δωμάτιο του πιάνου! Διαδραστικές ιστορίες στον βυθό, στην άγρια ζούγκλα, στην πόλη, στην έρημο ή ακόμη και πάνω σε ένα σύννεφο (!) μουσικά χρωματισμένες από το κλασσικό πιάνο ξεκινούν για τους μικρούς μαθητές και το γονέα τους, σε κάθε συναυλία. Το τμήμα αυτό συνδυάζει το παραμύθι, τον μουσικό αυτοσχεδιασμό, τον ρυθμό, και τη μελωδία χτίζοντας ένα μουσικό περιβάλλον για συναρπαστικό παιχνίδι.

Το little baby piano stories  είναι ένα οργανωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών αφηγηματικών συναυλιών πιάνου προσαρμοσμένο σε συγκεκριμένες ηλικίες βρεφών και προνηπίων και δημιουργήθηκε με στόχο να ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους  ενώ ταυτόχρονα να καλλιεργεί και να εξοπλίζει ηχητικά και μουσικά ,τα εύπλαστα αυτιά των βρεφών μαζί με τον γονέα τους με παραμυθένια ακούσματα κλασσικής μουσικής κατάλληλα προσαρμοσμένα για την ηλικία τους.

Στόχος αυτών των εκπαιδευτικών συναυλιών είναι τα παιδιά μαζί με τον γονέα, μέσα από τη μαγεία του παραμυθιού και σε ιδιαίτερα φιλικό βρεφικά περιβάλλον, να αγκαλιάσουν τη κλασσική μουσική και τον ήχο του πιάνου, καλλιεργώντας έτσι σε κάθε παιδί από νωρίς ένα δυνατό μουσικό αυτί και μια αληθινή αγάπη για τη μουσική.

Πληροφορίες για το Little baby piano stories.

Εκπαιδευτικές διαδραστικές ακροάσεις πιάνου κλασσικής μουσικής για βρέφη.

Ηλικίες: 4 μηνών – 5 ετών μαζί με τη συμμετοχή του γονέα.

Ατομικό / ομαδικό: 1 μάθημα / εβδομάδα,  40 – 45′ λεπτά.

Κάθε κύκλος έχει 9  συναντήσεις (4 κύκλοι/έτος).

Κόστος: 120 ευρώ (1ο μάθημα καθοδήγησης, αφορά μόνο τον γονέα).

Μικρά τμήματα μέχρι 4 παιδιά  – Πολύ περιορισμένες θέσεις.

Ο Μικρός πιανίστας (Baby piano) 
Η μουσική, σε μικρούς αλλά και μεγάλους, πρέπει να φαντάζει σαν παραμύθι. Έτσι μπορεί πραγματικά να μαγέψει! Το «Baby piano» είναι ένα εργαστήρι πιάνου που αφορά τις μικρές ηλικίες παιδιών από 4 ετών, με βάση τη φιλοσοφία του Shinihi Suzuki. Καλλιεργεί το μουσικό αυτί και την αγάπη για τη μουσική.

Μικρές ιστοριούλες διδάσκουν τη φιλία, τη συνεργασία και την επιμονή, πως η φαντασία των παιδιών μπορεί να οδηγήσει σε μία παραμυθένια πρώτη γνωριμία με το πιάνο και τη μουσική.

Σε κάθε μάθημα κρύβεται ένα μικρό παραμύθι που περιμένει να ξεκινήσει. Κάθε μουσική σκάλα, μοτίβο ή μουσικός διάλογος έχει έναν παραμυθένιο λόγο ύπαρξης.

Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο, το παιδί ευχαριστιέται να γίνεται μέρος της ροής του παραμυθιού-μαθήματος, και αγκαλιάζει αμέσως τη διδασκαλία της μουσικής και την εξάσκηση στο μάθημα, αλλά και στο σπίτι. Μέσα σε κάθε ιστορία αυτοσχεδιασμού στο πιάνο, τα παιδιά πλάθουν φανταστικούς χαρακτήρες που σταδιακά ξεδιπλώνονται και αφηγούνται σε πανέμορφο μουσικό κύκλο με αρχή, μέση και τέλος.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν μέσα από τη μαγεία του παραμυθιού το πιάνο, και τη χαρά του να φτιάχνεις μουσική.

Πληροφορίες για το εργαστήριο Baby Piano

Ηλικίες: από 4 ετών χωρίς τον γονέα.

Ατομικό μάθημα: 1 φορά την εβδομάδα / 30 – 40′ λεπτά.

Ομαδικό μάθημα: 1 φορά την εβδομάδα / 50′ ΄ λεπτά – μικρά τμήματα μέχρι 3 παιδιά.

Κάθε κύκλος έχει 8 συναντήσεις (4 κύκλοι/έτος).

Κόστος: 120 ευρώ (χωρίς απαραίτητα τη συμμετοχή του γονέα).

Baby music Nature (εξωτερικό εργαστήρι)
Η επαφή με τη φύση για τα βρέφη, τα νήπια μαζί με τον γονέα, έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα ευεργετική για τον νου και τη συναισθηματική και σωματική τους ανάπτυξη.

To Baby music nature είναι ένα μουσικό εργαστήρι στη φύση για τους γονείς μαζί με παιδιά από 20 μηνών έως 5 ετών μακριά από τον θόρυβο της πόλης σε κατάλληλα επιλεγμένες τοποθεσίες στην βόρεια και κεντρική Ελλάδα. (Κυριακή και διήμερο  Σαββατοκύριακα κατόπιν δήλωσης ενδιαφέροντος)

Το εργαστήρι περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες που παροτρύνουν την επαφή και τα βιώματα των παιδιών μαζί με τον γονέα στο δάσος με τρόπο άμεσο, παραμυθένιο και απολαυστικό, συνδυάζοντας τις καθημερινές τους συνήθειες. Η δράση πραγματοποιείται με τους μουσικούς, θεατρικούς και Yoga kids teachers, συνεργάτες του εργαστηρίου μουσικοκινητικής αγωγής βρεφών Baby music Lab.

Κατά την εκδρομή ακολουθούν δράσεις όπως περίπατοι, εξερεύνηση και παιχνίδι στο δάσος, καλλιέργεια αισθήσεων με μουσική, επαφή με όργανα και τους ήχους της φύσης, Yoga kids and parent, μουσικό – θεατρική αφήγηση, και απογευματινή χαλάρωση με παραμύθι.

Οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής θα ανακοινώνονται αποκλειστικά στη ιστοσελίδα του  «Baby Music Lab» .

Πληροφορίες για το εργαστήριο Baby Music Nature

Ηλικίες: 20 μηνών – 34 μηνών & 3 ετών – 7 ετών.

Ημέρες διεξαγωγής εργαστηρίου: Κυριακή & Διήμερο Σαββατοκύριακο.

Υπεύθυνη δράσης – Μουσικόπαιδαγωγός: Τίνα Μαργαρίτη.

Δήλωση ενδιαφέροντος: babymusiclab@hotmail.com

Sing & piano stories
Mουσικές ιστορίες ενίοτε στον «βυθό», στο «δάσος» φτιαγμένες από ρυθμούς και μελωδίες του κόσμου της κλασικής , παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής.

Το παιδί μαζί με τον γονέα καλείται να ερμηνεύσει και να γίνει το ίδιο, μέρος της μουσικής ιστορίας, αλληλεπιδρώντας  με τη κίνηση και τη φωνή του. Ανακαλύπτει μικρά μουσικά όργανα σιγά σιγά και πώς να παράγει όμορφους ήχους με αυτά.

Ο ήχος του κλασικού πιάνου συνοδεύει και χρωματίζει ατμοσφαιρικά τις ιστορίες και τα τραγουδοπαιχνίδια ενώ εισάγει το παιδί σε μία πρώτη επαφή με το πανέμορφο όργανο, αυτό καθώς καλλιεργεί την ικανότητα έκφρασης ρυθμικού και φωνητικού αυτοσχεδιασμού.

Πληροφορίες για το Sing & piano stories

Ηλικίες: 2 – 4 ετών.

Ατομικό μάθημα: 1 φορά την εβδομάδα / 40′ λεπτά.

Ομαδικό μάθημα: 1 φορά την εβδομάδα /45′ λεπτά (μικρά τμήματα μέχρι 3 παιδιά).

Κάθε κύκλος έχει 12 συναντήσεις.

Κόστος: 180 ευρώ.

 

Piano  imagination
Μπορούν οι λέξεις να γίνουν μουσική;

Μπορούν οι εικόνες να γίνουν μουσική;

Μπορεί η μουσική να γίνει κάτι άλλο;

«Η μουσική σε μικρούς και μεγάλους  πρέπει να φαντάζει σαν παραμύθι!»

Το τμήμα piano imagination είναι ένα ιδιαίτερα δημιουργικό ομαδικό εργαστήρι πιάνου για πολλούς πιανίστες μαζί ομαδικά ( 4) ή και σε ατομικό μάθημα.

Το τμήμα αυτό εστιάζει στη μουσική επικοινωνία με εικόνες, λέξεις και μικρές ιστορίες. Απευθύνεται σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους, Στο μάθημα αυτό θα διδαχθούν την αναγνώριση του οργάνου χωρίς παρτιτούρα (απαραίτητα), αυτοσχεδιασμό, μουσική αισθητική και μουσική επικοινωνία.

Πληροφορίες για το Piano imagination/Piano therapy

Ηλικίες: 12- 102 ετών.

Ατομικό / ομαδικό μάθημα: 1 φορά την εβδομάδα / 60′ λεπτά.

Κάθε κύκλος έχει 8 συναντήσεις.

Κόστος: 120 ευρώ.

Piano tutti
Το τμήμα αυτό είναι ομαδικό εργαστήρι πιάνου για πολλούς πιανίστες μαζί. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους πιανίστες που διδάσκονται ήδη ή έχουν διδαχθεί πιάνο στο παρελθόν.

Στο τμήμα τα παιδιά, πέρα από ευχάριστο διάλειμμα από την καθιερωμένη ύλη τους, ανακαλύπτουν πώς μπορούν να συνεργαστούν δημιουργικά ανακαλύπτοντας ένα θησαυρό jazz και rock και κλασικό  πιάνο ρεπερτόριο για 4 και 6 χέρια ταυτόχρονα.

Τέσσερα, έξι, ακόμα και οχτώ χέρια πάνω σε ένα ή δύο ή και πολλά ακόμα πιάνα. Σίγουρα δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα ή που βιώνει ένας μαθητής συχνά στην εκπαιδευτική του πορεία, είναι μια εικόνα που προσκαλεί  και μαγνητίζει!

Πληροφορίες για το Piano tutti

Ηλικίες: από 11 ετών.

Ατομικό/ μάθημα: 1 φορά την εβδομάδα / 40′  λεπτά.

Ομαδικό μάθημα: 1 φορά την εβδομάδα / 50′ λεπτά.

Κάθε κύκλος έχει 8  συναντήσεις.

Κόστος: 120 ευρώ.

Ημέρες μαθημάτων Baby music lab (Άνω Τούμπα – Καλαμαριά).

Δευτέρα, Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη, Παρασκευή.

πρωί & απόγευμα.

Χειμερινός Α’/Εαρινός κύκλος Β’/ θερινός κύκλος.

Εγγραφές όλη τη διάρκεια του χρόνου, για όσο υπάρχουν θέσεις).

Κύκλοι μαθημάτων:

Α’ Κύκλος Σεπτέμβρης – Γενάρης (εγγραφές 20 Αυγούστου).

Β’ Κύκλος Ιανουάριος – Μάιος  (εγγραφές 20 Νοεμβρίου).

Θερινός Κύκλος Ιούνιος – Ιούλιος (εγγραφές 20 Απριλίου).

Ο  Χώρος που συνεργάζεται το Baby Music Lab:

“Εύνους” Κέντρο Ολιστικής εκπαίδευσης.

Ολύνθου 7 και Φιλομήλας.

Άνω Τούμπα, 54351.

Επικοινωνία: 6976 092 080 (καθημερινές 9.00 – 12.00 & 18.00 – 21.00).

babymusiclab@hotmail.com

Υπεύθυνη καθηγήτρια πιάνου – μουσικοπαιδαγωγός: Τίνα Μαργαρίτη.


Baby Music Lab
Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Βρεφών και Νηπίων
Ολύνθου 7 με Φιλομήλας,
Άνω Τούμπα, 54350, Θεσσαλονίκη
τηλ.: 6976 092 080
e-mail: babymusiclab@hotmail.com


Επιμέλεια:Ελένη Βλάχου

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

Κόστος: 

Ώρες λειτουργίας: 

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.: 6976 092 080
e-mail: babymusiclab@hotmail.com

Διεύθυνση: 

Baby Music Lab
Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Βρεφών και Νηπίων
Ολύνθου 7 με Φιλομήλας,
Άνω Τούμπα, 54350

Πόλη: