Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη των παιδιών οπότε τι κάθεστε βουρρρ στη κουζίνα μαζί με τα παιδιά σας για να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας !!
ΥΛΙΚΑ
- 125γρ βούτυρο
- 125γρ σοκολάτα κουβερτούρα 58%
- 2 αυγά
- 2 κρόκοι αυγών
- 60γρ ζάχαρη
- 20γρ αλεύρι
- βούτυρο και κακάο για τα μπωλάκια
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
- 170γρ φράουλες φρέσκιες ή ακτινίδια
- 20γρ ζάχαρη άχνη
- 2-3 σταγόνες λεμόνι
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- mixer
- πλαστική σπάτουλα
- θερμόμετρο – όχι απαραίτητο
- multi
- μπωλ
- πυρίμαχα μπωλάκια ή φορμάκια ψησίματος
- πινέλο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπωλ μαζί
- Αυτό το μπωλ το βάζουμε μέσα σε ένα άλλο μπωλ το οποίο περιέχει ζεστό νερό αλλά όχι πάρα πολύ και το έχουμε σε χαμηλή φωτιά. Αυτή η μέθοδος λέγεται bain-marie. Ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι το μείγμα μας να λιώσει και να φτάσει περίπου στους 38°C
- Στο mixer χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τους κρόκους σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν’ αφρατέψουν και ν’ ασπρίσουν
- Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα της σοκολάτας και ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεύουντας απαλά με τη σπάτουλα. Η θερμοκρασία τώρα πρέπει να είναι στους 31°C περίπου
- Βουτυρώνουμε τα πυρίμαχα μπωλάκια μας και τα πασπαλίζουμε ελαφρώς με κακάο. Γεμίζουμε με το soufflé
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C και ψήνουμε για 8΄- 9΄περίπου
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα σερβίρουμε ζεστά
TIPS
- Το μυστικό του soufflé λέγεται «ποταμάκι». Αυτό σημαίνει ότι το soufflé πρέπει να είναι ψημένο απ’ έξω αλλά μέσα να είναι ρευστό και όταν το κόψουμε με το κουτάλι να τρέξει σαν ποταμάκι.
- Οταν λέμε παχύρρευστη κρέμα γάλακτος εννοούμε ότι έχουμε χτυπήσει στο mixer την κρέμα γάλακτος ελαφρώς, όχι πολύ, γιατί διαφορετικά θα γίνει σαγτιγύ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Εάν θελήσετε να κάνετε τις συνταγές,μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε διευκρίνιση
Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119
e-mail: info@glykamageiremata.gr
info box
Για ηλικίες από:
3-5
5-9
9-12
12+