Είναι γεγονός ότι το καρπούζι είναι από τα πλέον απολαυστικά φρούτα. Ιδιαίτερα κατά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, το παγωμένο καρπούζι, μας προσφέρει ευχαρίστηση με την πλούσια γεύση του και συνάμα μας δροσίζει.Οπότε τι περιμένετε...φτιάξτε μια σπιτική γρανίτα καρπούζι !!
Υλικά:
- ½ κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια και περίβλημα)
- 100 γραμμ. ζάχαρη
- 100 γραμμ. νερό
- 2 κουτελιές χυμό λεμονιού
Οδηγίες:
- Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ και προσθέτουμε το λεμόνι και το σιρόπι, αφού κρυώσει.
- Γεμίζουμε με το μείγμα παγοθήκες ή και πλαστικές θήκες ειδικές για γρανίτα και τις βάζουμε στην κατάψυξη, τουλάχιστον για 12 ώρες.
- Βάζετε στην κατάψυξη και ανά 1 ώρα ανακατεύετε ελαφρά με ένα πιρούνι. Επαναλάβετε τη διαδικασία 4 φορές.
- Αν θέλουμε να σερβίρουμε σε ποτήρι, προσθέτουμε σε μπλέντερ το παγωμένο μίγμα και έξτρα πάγο. Μην ξεχάσετε το καλαμάκι και ένα φύλο δυόσμου ή μέντας για γαρνίρισμα!
info box
Για ηλικίες από:
3-5
5-9
9-12
12+