Μία καλή ευκαιρία να κρύψουμε τις μελιτζάνες για να τις φάνε οι μπόμπιρες,νόστιμη, εύκολη και υγιεινή.
- Επίσης, ευκαιρία για εξάσκηση των μικρών chefs με το μαχαίρι
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρίγανη αντί για θυμάρι αλλά της δίνει ιδιαίτερη γεύση και άρωμα και τα παιδιά εξοικειώνονται με ποικιλία μυρωδικών
ΤΑΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΥΛΙΚΑ
- 4 μελιτζάνες
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 4 ώριμες ντομάτες
- 2 κούπες γραβιέρα
- 2 κούπες gouda
- 6 αβγά ΒΛΑΧΑΚΗ
- 2 κούπες αγελαδινό γάλα
- 1/3 κούπας αλεύρι
- 1 φύλλο σφολιάτας
- θυμάρι
- μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ΨΗΛΗ ΡΑΧΗ
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- δοσομετρητής κούπας
- τρίφτης
- πινέλο
- σουρωτήρι
- σύρμα
- μπωλ
ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Υπολογίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό, τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο
- Όταν πάρουν χρώμα τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν
- Σωτάρουμε ελαφρώς και το κρεμμύδι
- Αφαιρούμε τα σποράκια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια
- Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με το γάλα, προσθέτουμε τα τυριά, τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το αλεύρι, το μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τη βάση τους σκεύους που θα ψήσουμε με ελαιόλαδο
- Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε το μείγμα μας
- Τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο γύρω γύρω
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45΄ λεπτά περίπου
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr
info box
Για ηλικίες από:
3-5
5-9
9-12
12+