Ο Μικρός Πρίγκιπας, από το Θέατρο Κούκλας Redicolo έρχεται για 3 παραστάσεις στο Θέατρο Olvio

Μία παράσταση για όλες τις ηλικίες που συνδυάζει την μαγεία του κουκλοθεάτρου με την συμφωνική μουσική.

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Θέατρο Κούκλας Redicolo συμμετείχε στα δύο Διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της χώρας, στο Κιλκίς και στην Καλαμάτα και έχει πραγματοποιήσει ήδη περισσότερες από 60 παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα. Πάνω από 10.000 μικροί και μεγάλοι θεατές τον έχουν συντροφεύσει ήδη στο ονειρικό ταξίδι του στα αστέρια.

Ένα μουσικό παραμύθι, βασισμένο στο αριστούργημα του Εξυπερύ, που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου με μεγάλες κούκλες, φιγούρες και μαριονέτες και μας ενθαρρύνει να έρθουμε σε επαφή με το παιδί μέσα μας, το παιδί που έχει ακόμη την ικανότητα να ονειρεύεται. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το μέρος του εαυτού μας που γνωρίζει τι είναι σημαντικό για μας και μας προσκαλεί να το εμπιστευτούμε και να το ακολουθήσουμε.

Το ανθρώπινο μέγεθος των κουκλών, σήμα κατατεθέν της ομάδας, προσφέρεται ιδανικά για την σκηνική παρουσία του Μικρού Πρίγκιπα, διατηρώντας την ποιητική και παραμυθένια του διάσταση. Η μουσική για συμφωνική ορχήστρα και πιάνο, σε σύνθεση και παραγωγή του Μανώλη Καλπενίδη, συντροφεύει και χρωματίζει ολόκληρο το ταξίδι του Μικρού Πρίγκιπα. Η αισθητική της παράστασης βασίζεται στα ζωγραφικά έργα της Εύας Δανηίλ, που οπτικοποιούν με φρέσκια ματιά τα σκίτσα του συγγραφέα και το ονειρικό περιβάλλον του έργου.

Αφηγητής της ιστορίας είναι ένας αεροπόρος που ονειρευόταν να γίνει ζωγράφος. Μέσα από τη ζωγραφική του μας εξιστορεί την συνάντησή του με τον Μικρό Πρίγκιπα, τα σχέδιά του ζωντανεύουν και γίνονται παιχνίδια, φιγούρες, κούκλες, πλανήτες. Δημιουργεί έτσι έναν παραμυθένιο κόσμο για να τον μοιραστεί με τα παιδιά, γιατί μόνο αυτά μπορούν να καταλάβουν όσα οι μεγάλοι έχουν ξεχάσει πια. Η θεατρική σκηνή γεμίζει αστέρια και προσκαλεί τα παιδιά να κοιτάζουν πάντα ψηλά και να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Ταυτότητα παράστασης :

Κείμενο: ΑΝΤΟΥΑΝ ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ
Μετάφραση: ΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΚΡΙΤΖΗ
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ
Κούκλες, Φιγούρες και Σκηνικά: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ
Σύνθεση, Εκτέλεση, Παραγωγή Μουσικής: ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΠΕΝΙΔΗΣ
Ψηφιακή Ζωγραφική: ΕΥΑ ΔΑΝΙΗΛ
Κοστούμια Κουκλών: ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Φωτισμοί: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ
Φωτογραφίες: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ
Trailer: ΝΙΚΟΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ REDICOLO
Οργάνωση παραγωγής: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ
Επικοινωνία: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ
Παίζουν: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΠΕΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΜΤΣΙΟΣ

Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά.

Από 10/5/24 έως 12/5/24
Παρασκευή, Σάββατο στις 17:00, Κυριακή στις 11:30.

Eισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, 10€ προπώληση early bird έως 30 Απριλίου, 8€ εκπτωτικό (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, UNIMA, ΣΕΗ), 8€ ομαδικό (πάνω από 8 άτομα).

Θέατρο Olvio,
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7,
Βοτανικός, Αθήνα
Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210- 34 14 118, olviotheater.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210- 34 14 118, olviotheater.gr

Διεύθυνση: 

Θέατρο Olvio,
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7,
Βοτανικός

Πόλη: 

Κόστος: 

Eισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, 10€ προπώληση early bird έως 30 Απριλίου, 8€ εκπτωτικό (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, UNIMA, ΣΕΗ), 8€ ομαδικό (πάνω από 8 άτομα)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

10/05/2024 - 17:00
11/05/2024 - 17:00
12/05/2024 - 17:00