Άνοιξη και Πασχαλιά…η Φύση ξυπνά! Πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Από τη Μ. Δευτέρα μέχρι και τη Μ. Τετάρτη, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα διοργανώνει τα καθιερωμένα βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 5-10 ετών με πασχαλινές δραστηριότητες και εικαστικές δράσεις!

Τα εργαστήρια υλοποιούνται από την επιστημονική ομάδα του Μουσείου, στους χώρους του Μουσείου και στην αυλή του 43ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα γνωρίσουν τα έθιμα της πασχαλιάς στη Μακεδονία μέσα από τη ματιά γνωστών καλλιτεχνών και με στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε μια εποχή του χρόνου που η αναγέννηση της φύσης συνδέεται με τη λαογραφία μας.

Μία σειρά από πολυθεματικές δράσεις περιμένει τους μικρούς μουσειόφιλους για να παρατηρήσουν κιναισθητικά γνωστά έργα τέχνης σε αντιπαραβολή με το σύγχρονο φυσικό περιβάλλον και την ιστορία της Θεσσαλονίκης στις αρχές του 20ου αιώνα.

Περιβαλλοντικοί περίπατοι, πειραματισμοί με πλαστικό υλικό, χρώματα και τεχνικές ζωγραφικής, γνωριμία με τα μακεδονίτικα έθιμα του Πάσχα, ψηφιακά παιχνίδια, κινητικές δράσεις στην αυλή και μουσική, όλα μαζί συνθέτουν ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας που κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών! Σκοπός των εργαστηρίων του Μουσείου είναι να κινητοποιεί τη φαντασία και την κριτική σκέψη των παιδιών και να τους δίνει χρόνο και τις κατάλληλες παιδαγωγικές συνθήκες να αφουγκράζονται τις περιβαλλοντικές αλλαγές, τη σημασία της πολυπολιτισμικής ιστορίας της πόλης μας και να δημιουργούν τη δική τους, αναπτύσσοντας τις σύγχρονες δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Επιστημονική επιμέλεια: Σταυρούλα Μαυρογένη, Καθηγήτρια Ιστορίας Τέχνης στον Βαλκανικό χώρο, ΠΑΜΑΚ – Διευθύντρια του ΚΕΜΙΤ, ΙΜΜΑ

Συντονισμός δράσεων: Αθηνά Παυλίδου, Φιλόλογος – Μουσειολόγος, Διευθύντρια του ΙΜΜΑ

Σχεδιασμός – Υλοποίηση προγράμματος: Κατερίνα Τζαβάρα, Εκπαιδευτικός MSc – Συγγραφέας, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο ΙΜΜΑ

Υπεύθυνοι μουσειακών δράσεων και υλικού: Βαγγέλης Κανσίζογλου, Ιστορικός – Βοηθός έρευνας στο ΙΜΜΑ - Ελένη Μαυρίδου, Ιστορικός στο ΙΜΜΑ

Διάρκεια εργαστηρίων:
Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 – Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
Ώρες: 9.00 – 14.00

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες – Εγγραφές: 2310 229 778 – kemit.education@imma.edu.gr

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, στις 09:00 - 14:00.
Τρίτη 30 Απριλίου 2024, στις 09:00 - 14:00.
Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, στις 09:00 - 14:00.

Εισιτήρια:

Κόστος συμμετοχής: 45€/παιδί (οι 3 μέρες).

Κόστος συμμετοχής για αδέρφια: 40€/παιδί (οι 3 μέρες).

Όπως και στα προηγούμενα εργαστήρια, το Μουσείο προσφέρει το πρωινό των παιδιών και όλα τα υλικά κατασκευών.

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
Προξένου Κορομηλά 23
Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 229 778

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2310 229 778

Διεύθυνση: 

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα
Προξένου Κορομηλά 23

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 45€/παιδί (οι 3 μέρες).Κόστος συμμετοχής για αδέρφια: 40€/παιδί (οι 3 μέρες) Όπως και στα προηγούμενα εργαστήρια, το Μουσείο προσφέρει το πρωινό των παιδιών και όλα τα υλικά κατασκευών.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

29/04/2024 - 09:00