Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχω στο θέατρο Όλβιο

Η ομάδα Κοπέρνικος παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων» στο Θέατρο Όλβιο.

Η ομάδα Κοπέρνικος συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια δημιουργικής πορείας, έχοντας στις αποσκευές της επιτυχημένες, ποιοτικές παραστάσεις που έγραψαν ιστορία στον χώρο του θεάτρου για παιδιά! Το παράδειγμα της παράστασης: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων» είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό! Πρόκειται για την παράσταση φαινόμενο, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το 2012 και, από τότε, παίζεται αδιάκοπα, με συνεχή sold out, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και σε θέατρα του εξωτερικού (Στουτγάρδη, Βρυξέλλες, Χάγη κ.α.), σημειώνοντας ρεκόρ παρουσιάσεων και αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές! Από τον περσινό Νοέμβρη επέστρεψε στην Αθήνα και φέτος, θα παιχτεί για 2η συνεχόμενη χρονιά, στο Θέατρο OLVIO κάνοντας πρεμιέρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 !

Περίληψη: «Τι θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας και να κατευθυνθεί προς το Δάσος των ήχων ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος κι ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!».

Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας Κοπέρνικος, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο, διεθνής διάκριση White Raven, Βραβείο Greek ΙΒΒΥ κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και -φυσικά- οι ήχοι! Τη σκηνοθεσία επιμελείται ο πολυτάλαντος Γκάυ Στεφάνου («Απαγορεύεται η μουσική», «Σβήσε το φως», «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες», «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου» κ.α.).

Η ευρηματική και διαδραστική αυτή παράσταση συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους, με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα.

Συντελεστές:

Ερμηνεύουν:
Χαρά Δημητριάδη, Μιχαήλ Μελίσσης

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Φωτισμοί: Μιχάλης Κλουκίνας
Σκηνικά – Κοστούμια: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Επιμέλεια Μουσικής – Ήχοι: Άγγελος Αγγέλου
Κινησιολογία – Βοηθ. Σκηνοθέτη: Άννα Τσάφα
Βοηθ. Οργάνωσης Παραγωγής: Κατερίνα Μουχταρίδη
Αφίσα: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λαμπρινή Γιαννούτσου

Διάρκεια: 55 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Ηλικίες: 3 έως 9 ετών.

Πραγματοποιούνται καθημερινές παραστάσεις για σχολεία στο Θέατρο OLVIO, αλλά και στους χώρους των σχολείων κατόπιν συνεννόησης. Πληροφορίες – κρατήσεις: 210- 86 74 657, 210- 86 65 144, (Δευτέρα – Παρασκευή 9.30-13.30), theatropol@otenet.gr).

Eισιτήρια:10€, 9€ (ομαδικό για > 20 άτομα).

Θέατρο Olvio,
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7,
Βοτανικός,
Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210- 34 14 118 και στο olviotheater.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο τηλ: 210- 34 14 118 και στο olviotheater.gr

Διεύθυνση: 

Θέατρο Olvio,
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7,
Βοτανικός

Πόλη: 

Κόστος: 

Το κόστος αναγράφεται μέσα στο κείμενο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

23/10/2022 - 12:00