Η Μαγική Καμινάδα των Χριστουγέννων, στη Μουσική Βιβλιοθήκη

H διαδραστική Χριστουγεννιάτικη κωμωδία «Η Μαγική Καμινάδα των Χριστουγέννων», του ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Πέτρου Καφαντόγια, παρουσιάζεται τα Χριστούγεννα στην Αίθουσα Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Μαγική Καμινάδα των Χριστουγέννων» γράφτηκε το 2015, απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 12 ετών και από το 2016 έως το 2019 διδάχθηκε επί σκηνής σε σχολεία και θέατρα σε όλη την Ελλάδα με τεράστια επιτυχία και ήδη έχει μεταφραστεί για να εκδοθεί σε τέσσερις γλώσσες (Φιλανδικά, Γαλλικά, Σουηδικά, Γερμανικά).

Η «Μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων», είναι μια σπαρταριστή Χριστουγεννιάτικη κωμωδία καταστάσεων, όπου ένας καλικάντζαρος ο Τζο προσπαθεί με τις σκανταλιές του να καταστρέψει τη Μαγεία των Χριστουγέννων, ενώ ο Χιονάνθρωπος ο Κύριος Παγετώνας, να την προστατεύσει. Στην προσπάθειά τους να ξεφορτωθούν ο ένας τον άλλον, υποπίπτουν συνεχώς σε τέτοιες γκάφες όπου εκτός από το άφθονο γέλιο που παράγουν, καλούν συγχρόνως τα παιδιά –θεατές να πάρουν θέση και να συμμετάσχουν στην εξέλιξη του έργου. Συγχρόνως τα ξεναγούν φανταστικά, μέσα στον αθέατο κόσμο της Μαγικής Καμινάδας των Χριστουγέννων, από όπου ο Άη Βασίλης κάθε Παραμονή κατεβαίνει από εκεί στο σαλόνι του σπιτιού μας και αφήνει τα δωράκια τους, κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μόνο που σε αυτή την καμινάδα ο Άη Βασίλης φέτος δεν θα μπει μέσα για να αφήσει τα δώρα των παιδιών και να φύγει, αλλά και για να μας υπενθυμίσει το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων.

Το έργο:

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ολόκληρη τη Γη κόντευαν Χριστούγεννα. Παντού είχε χιονίσει και τα παιδιά όλου του κόσμου περίμεναν με ανυπομονησία να έρθει ο Άη Βασίλης με το έλκηθρο του από τον ουρανό και κατεβαίνοντας μαγικά μέσα από την καμινάδα του κάθε σπιτιού, να αφήσει τα δώρα τους κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Όμως, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την παραμονή, αυτοί οι σκανταλιάρηδες οι καλικάντζαροι που ήθελαν να αρπάξουν από τον Άη Βασίλη τα δώρα των παιδιών ώστε η μαγεία των Χριστουγέννων να χαθεί για πάντα, δεν θα κάθονταν με σταυρωμένα χέρια. Τι σκανταλιά να κάνουν όμως όταν ξέρουν από πριν πως ό,τι και να σκαρφιστούν, ο Άη Βασίλης πάντα τους ξεγλιστρά από οποιαδήποτε παγίδα κι αν του στήσουν και μοιράζει τα δώρα των παιδιών πάντα στην ώρα του.

Μαζεύτηκαν λοιπόν και έκαναν συμβούλιο για να αποφασίσουν, ποιου καλικάντζαρου η σκανταλιά θα ήταν εκείνη όπου αν πετύχει, επιτέλους φέτος θα τα κατάφερναν. Πολλές ιδέες ακούστηκαν αλλά καλύτερη ήταν του Τζο, στον οποίο και ανέθεσαν με συνοπτικές διαδικασίες να φέρει εις πέρας την παράτολμη αποστολή του και να έτσι να καταστρέψει τη μαγεία των Χριστουγέννων για πάντα. Θα τα καταφέρει άραγε;

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Πέτρος Καφαντόγιας
Σκηνικά: Μικρός Αριστοφάνης
Κοστούμια: John Terziotis
Μουσική: Κώστας Φλωράτος
Ήχος/Φώτα: Γιώργος Σηφάκης
Make-up artist: Πωλίνα Φρώσου
Γραμματεία-Δημόσιες Σχέσεις: Χριστίνα Πετροπούλου
Παραγωγή: Μικρός Αριστοφάνης

Παίζουν:

Τζο ο Καλικάντζαρος: Αντώνης Καφαντόγιας
Χιονάνθρωπος: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Άγιος Βασίλης: Πέτρος Καφαντόγιας
Αφήγηση: Τριανταφυλλιά Κάλτσου

Διάρκεια: 60 λεπτά.

Πότε ;

Από 25/12/22 έως 30/12/22

Κυριακή-Δευτέρα, 17:00-18:00 & 18:30-19:30 | Τετάρτη-Παρασκευή, 16:00-17:00 & 17:30-18:30 (Εκτός από Τρίτη 27/12).

Eισιτήρια: Προπώληση: 8€, Ταμείο: 9€.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής,
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη,
Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις: mmb.org.gr

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

Πληροφορίες / Κρατήσεις στο : mmb.org.gr

Διεύθυνση: 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής,
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Πόλη: 

Κόστος: 

Eισιτήρια: Προπώληση: 8€, Ταμείο: 9€

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

25/12/2022 - 17:00
26/12/2022 - 17:00
27/12/2022 - 17:00
28/12/2022 - 17:00
29/12/2022 - 17:00
30/12/2022 - 17:00