Εξερευνούμε τον θαυμαστό κόσμο της τέχνης στο Τελλογλείο Ίδρυμα

…Παρατήρησε προσεχτικά, άκου και έπειτα μοιράσου τις ιδέες και τις σκέψεις σου, ενώ εξερευνείς την έκθεση του Τελλογλείου Ιδρύματος "Γιανούλης Χαλεπάς. Δούναι και Λαβείν".

Κατά τη διάρκεια του οικογενειακού μουσείο-εκπαιδευτικού προγράμματος, τα παιδιά ηλικίας 4 με 12 ετών αλλά και οι συνοδοί τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο της τέχνης μέσα από προσεχτικά επιλεγμένες δραστηριότητες που προϋποθέτουν και ενισχύουν τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη όλων των μελών της οικογένειας και της ομάδας.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και ώρα 16:00 το Τελλόγλειο μας καλεί να πάμε και να εξερευνήσουμε μαζί την έκθεση του Τελλογλείου Ιδρύματος αφιερωμένη στον Γιανούλη Χαλεπά. Η έκθεση επιχειρεί μια επανεκτίμηση ολόκληρου του έργου του "μεγάλου μοντέρνου" της νεοελληνικής γλυπτικής, μια διείσδυση στον τρόπο σκέψης του κάτω από το περίβλημα του μύθου που έχει δημιουργήσει η τραγική του μοίρα, η μυθιστορηματική ζωή του. Από την Τήνο, το εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής του πατέρα του, το Σχολείο των Τεχνών στην Αθήνα, την Ακαδημία του Μονάχου, την τεράστια φήμη της Κοιμωμένης, το Ψυχιατρείο της Κέρκυρας, μετά από τα βασανιστικά μοναχικά χρόνια στην Τήνο την επάνοδο στη δημιουργία και την καθολική αναγνώριση και παραγωγή των τελευταίων χρόνων της ζωής του, ο Χαλεπάς αποκαλύπτεται: διαχρονικά θα αποτελεί σύμβολο ανόδου, πτώσης και αναγέννησης στον χώρο της δημιουργίας.

Η συνάντηση περιλαμβάνει ξενάγηση σε επιλεγμένα έργα της έκθεσης και μικρής διάρκειας εικαστικού περιεχομένου εργαστήριο.

Κόστος: 5€ / άτομο.

Δηλώσεις συμμετοχής: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων 2310 991 614 & education@teloglion.gr (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-15:00).

Θα τηρηθεί αυστηρά αριθμός προτεραιότητας.

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159
Θεσσαλονίκη
τηλ.2310 247 111

Επιμέλεια: Eλένη Βλάχου

info box

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.2310 247 111

Διεύθυνση: 

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος: 5€ / άτομο

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/06/2022 - 20:58