"Μια άδεια κουβαρίστρα" της Φωτεινής Βασιλείου στον Ιανό Αθήνας

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο Παιδικός IANOS θα παρουσιάσουν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00, στον Ιανό, το βιβλίο "Μια άδεια κουβαρίστρα" της Φωτεινής Βασιλείου, σε εικονογράφηση της Ρένιας Μεταλληνού.

Για παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω.

Είσοδος ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Αλίκη όλο ζηλεύει! Και όλο θυμώνει και σταματάει το παιχνίδι της στη μέση. Κι άλλες φορές, πάλι, βάζει τα κλάματα. Χαρούμενη πάντως δεν είναι.

Μια μέρα ρωτάει τον παππού της: Παππού, τι είναι χαρά; κι εκείνος για απάντηση της χαρίζει ένα κουτί με μια άδεια κουβαρίστρα. Έτσι ξεκινά η Αλίκη να ανακαλύπτει τη χαρά. Τι είναι αυτό, όμως, που μας κάνει πραγματικά χαρούμενους; Ποια αόρατη κλωστή δένει τις χαρούμενες στιγμές και τις τυλίγει σε μια άδεια κουβαρίστρα;

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Φωτεινή Βασιλείου από παιδί αφηγείται παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους. Τους ήρωες των παραμυθιών της δεν τους έχει φανταστεί, τους έχει συναντήσει όπως λέει η ίδια και έχει πάρει από αυτούς την άδεια να αφηγηθεί τις ιστορίες τους με τον δικό της τρόπο.

Μαζί με τα παιδιά της, Θωμά και Ιωάννα, κάνουν τις χαρούμενες στιγμές τους χάρτινα καράβια, άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, για άγκυρες τους δένουν τραγούδια, ζωγραφιές, βότσαλα και γνώριμες μυρωδιές και πλέουν με αυτά σε πελάγη ευτυχίας.

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία και είναι εκπαιδεύτρια Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και Ύπνωσης. Από τον Ιούνιο του 2012 έχει τη χαρά να συνεργάζεται με άλλους συγγραφείς στη βραβευμένη ηλεκτρονική σελίδα ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου όπου διαβάζει και παρουσιάζει παιδικά βιβλία στη στήλη Ξεφυλλίζοντας. Το βιβλίο Μια άδεια κουβαρίστρα είναι το τέταρτο παραμύθι της.

Άλλα της βιβλία είναι: Το μυστικό της Βασιλοπούλας, Η φούσκα με τα ψέματα, Ο χιονάνθρωπος πάει διακοπές και Το φεγγάρι γλίστρησε στην καμινάδα.

Ιανός
Σταδίου 24,
Αθήνα
τηλ. 210- 32 17 917

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 210- 32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

23/02/2019 - 11:00