Καλοκαιρινά ραντεβού στην πιο feelgood ταράτσα της Αθήνας

Με πρεμιέρες πολύ-αναμενόμενων ταινιών, ειδικές παιδικές προβολές και θεματικές βραδιές, και με ειδική τιμή (επανα)γνωριμίας, ξανασυστήνεται από τις 14 Ιουνίου στο Αθηναϊκό κοινό, πλήρως ανακαινισμένος και με feelgood διάθεση, ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος Άνεσις στους Αμπελόκηπους. Με ενιαίο εισιτήριο 5.5 ευρώ για όλο τον Ιούνιο, η ταράτσα του Άνεσις υποδέχεται πάλι τους θεατές μετά από ένα χρόνο απουσίας, και την Feelgood Entertainment να αναλαμβάνει την λειτουργία και επιμέλειά του.
 
Με το αστικό τοπίο περιμετρικά, σε πλεονεκτική θέση στην Λεωφόρο Κηφισίας και με εύκολη πρόσβαση, το Cine Άνεσις έρχεται για να αλλάξει τα βράδια της καλοκαιρινής κινηματογραφικής ζωής μικρών και μεγάλων Αθηναίων, με επιλεγμένες ταινίες πρώτης προβολής, δροσερά κοκτέιλ, ξεχωριστές επιλογές σε σνακ, καθώς και πολλές εκπλήξεις για όλο το καλοκαίρι. 
 
Ο κινηματογράφος Άνεσις συστήθηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό το 1943, στον αριθμό  14 της Λεωφόρου Κηφισίας στους Αμπελόκηπους. Με ιστορία που μετράει σχεδόν 75 χρόνια, το Άνεσις, χαρακτηριστικό δείγμα του μοντέρνου αρχιτεκτονικού κινήματος, ξεκίνησε ως θερινό σινεμά, και στις αρχές του ’60 εγκαινίασε και την χειμερινή του αίθουσα, η οποία σήμερα λειτουργεί ως θέατρο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το Αθηνόραμα μιλούσε για τον «άνετο εξώστη» της Αθήνας, ενώ η ταράτσα του έχει κριθεί διατηρητέα από το 1997. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το Άνεσις στο εγχειρίδιο του Δημήτρη Φύσσα «Τα Σινεμά της Αθήνας 1896-2013: Ιστορίες του Αστικού Τοπίου». 
 
Το Άνεσις έχει γράψει ιστορία με ταινίες πρώτης προβολής, όπως το Breathless, του Ζαν Λικ Γκοντάρ και επανεκδόσεις όπως το Gone With the Wind του Βίκτορ Φλέμινγκ, ενώ έχει προβάλλει φιλμ-σταθμούς στην ιστορία του σινεμά, όπως το Platoon του Όλιβερ Στόουν, την Κόκκινη Ταινία του Κριστόφ Κισλόφσκι, το Σινεμά ο Παράδεισος του Τζουζέπε Τορνατόρε, αλλά και το κλασικό ρομαντικό δράμα Love Story του Άρθουρ Χίλερ. 
 
Αναδεικνύοντας τα αυθεντικά στοιχεία αυτής της διατηρητέας urban ταράτσας, και με παρεμβάσεις πλήρως εναρμονισμένες στο αστικό τοπίο και τη σύγχρονη κινηματογραφική ποπ κουλτούρα και feelgood αισθητική, το Cine Άνεσις θα ανοίξει το πρόγραμμά του για αυτό το καλοκαίρι με τις ταινίες Οι Απίθανοι 2 (Incredibles 2) της Disney/Pixar σε διανομή Feelgood Entertainment και 10 ημέρες χωρίς την μαμά (Ten days without mom) σε διανομή Neo Films. 
 
Visit:
 
Θερινός κινηματογράφος Άνεσις
Λ.Κηφισίας 14
Αθήνα
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Διεύθυνση: 

θερινός κινηματογράφος Άνεσις
Λ.Κηφισίας 14

Πόλη: 

Κόστος: 

Με ενιαίο εισιτήριο 5.5 ευρώ για όλο τον Ιούνιο,

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

14/06/2018 - 19:00