Γνωρίζουμε την "Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει" στον Παιδικό Ιανό

Οι εκδόσεις Φουρφούρι και ο Παιδικός Ιανός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει" το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι, στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η blogger Κατερίνα Κιγιτζή από το blog Ανθομέλι που θα κάνει μια απίθανη κατασκευή με τα παιδιά και η Μελένια που θα τα διασκεδάσει με κινητικά παιχνίδια.

Ελάτε μαζί με τα παιδιά σας να γνωρίσετε την Αμέλια Έρχαρτ, την πρώτη γυναίκα πιλότο που έκανε το όνειρο της πραγματικότητα!

Παιδικός Ιανός
Μητροπόλεως 73,
Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 268 682

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Φουρφούρι με τίτλο "Αμέλια, το κορίτσι που έμαθε να πετάει", της Mάρα Νταλ Κόρσο και με την εικονογράφηση της Ντανιέλα Βολπάρι αναφέρεται σε ένα συνηθισμένο κορίτσι που είχε μεγάλα όνειρα. Μια ιστορία για τα παιδικά όνειρα που βγαίνουν αληθινά, για ένα κορίτσι δυνατό και με αυτοπεποίθηση, για το όραμα ενός αξιοθαύμαστου ανθρώπου.

Ένα υπέροχο βιβλίο, μια ιστορία γραμμένη με τρυφερότητα και θαυμασμό που αφηγείται την μοναδική ιστορία της 10χρονης Αμέλια Έρχαρτ που ήξερε από νεαρή ηλικία ότι ήθελε να πετάξει. Η Αμέλια ονειρευόταν να κάνει κάτι σπουδαίο. Κάτι που δεν είχε ξανακάνει κάνεις. Ζούσε σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν είχαν το δικαίωμα να κάνουν τόσα πράγματα όσα οι άνδρες και μέσα στο βιβλίο τονίζεται ο θαυμασμός της για τις γυναίκες που είχαν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά στην εποχή τους. Ήλπιζε ότι και την ίδια θα την θυμόντουσαν ως μια γυναίκα που είχε κάνει επίσης σπουδαία πράγματα.

Οι όμορφες εικόνες απεικονίζουν απόλυτα τη φανταστική προοπτική του ονείρου ενός νεαρού κοριτσιού να φτάσει σε φαινομενικά αδύνατα ύψη, καθώς και λεπτομέρειες της περιόδου και το αντίστοιχο πνεύμα της εποχής. Παρουσιάζει μια φιλόδοξη νεαρή πρωταγωνίστρια, οι περιπέτειες της απευθύνονται σε όλους τους νέους αναγνώστες. Οι βιογραφικές λεπτομέρειες και το λυρικό κείμενο κάνουν την ιστορία της Αμέλια Έρχαρτ προσιτή στους αναγνώστες που αναζητούν την γνώση αλλά και μια επιβεβαίωση ότι όλα είναι δυνατά στην ζωή μας αρκεί να κάνουμε μεγάλα όνειρα και να τα ακολουθούμε.

Κείμενο: Μάρα Νταλ Κόρσο Εικονογράφηση: Ντανιέλα Βολπάρι
Χρονολογία Έκδοσης: Νοέμβριος 2017
Αριθμός σελίδων: 36
Διαστάσεις: 24 (πλάτος) x 22 εκ. (ύψος)
Έκδοση: Φουρφούρι (Συνεργασία Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ – Eternal Optimists)
ΙSBN: 978-960-436-355-1
Τιμή: 12,99 €

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ. 2310 268 682

Διεύθυνση: 

Ιανός
Μητροπόλεως 73

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

27/01/2018 - 12:00