Οι Τέσσερις Εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι στον Ιανό Αθήνας

Οι Εκδόσεις Φίλιππος Νάκας και ο IANOS θα παρουσιάσουν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 11:00, το βιβλίο "Οι Τέσσερις Εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι", στο χώρο του βιβλιοπωλείου. Ένας Οδηγός Ακρόασης που ξεναγεί μικρούς και μεγάλους στη μουσική της Ευτυχίας Τσεσμελή και της Κωνσταντίνας Δασκαλάκη.

Θα μιλήσουν οι:

Στάθης Ουλκέρογλου συνθέτης-διευθυντής Χορωδιών.

Ευτυχία Τσεσμελή και Κωνσταντίνα Δασκαλάκη μουσικολόγοι-μουσικοπαιδαγωγοί-συγγραφείς μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η μουσική του έργου «Οι Τέσσερις Εποχές» αν και γράφτηκε πολλούς αιώνες πριν, γοητεύει ακόμα και σήμερα τους ακροατές. Είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Αντόνιο Βιβάλντι, ενός πολυγραφότατου συνθέτης της Προκλασικής Εποχής.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά αλλά και όσους αγαπούν τη μουσική. Πρόκειται για έναν Οδηγό Ακρόασης του γνωστού έργου του Βιβάλντι που στόχο έχει να αναπτύξουν οι μικροί (και οι μεγαλύτεροι) ακροατές αισθητικό κριτήριο απέναντι στη Μουσική, να γίνουν καλοί ακροατές μουσικής.

Ένα σημαντικό στοιχείο του παρόντος βιβλίου είναι οι “Χάρτες Ακρόασης”. Ο χάρτης ακρόασης ξεναγεί λεπτομερώς στη μουσική, αναλύει τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε τμήμα και κατευθύνει τους ακροατές να κατανοήσουν το κάθε μέρος του έργου. Ο “Χάρτης Ακρόασης” προσανατολίζει και βοηθάει μικρούς και μεγάλους να αναπτύξουν με τη φαντασία τους τις εικόνες που θέλει να αποτυπώσει ο συνθέτης με τη μουσική του.

Άλλο στοιχείο του βιβλίου -εξίσου σημαντικό- είναι η “Ενεργητική Ακρόαση”.Τα παιδιά πρέπει να είναι ενεργητικοί κι όχι παθητικοί ακροατές του έργου. Σε κάθε μέρος της κάθε εποχής υπάρχουν ερωτήσεις σχετικές με την ενορχήστρωση του έργου αλλά με τη δομή του. Μέσα από αυτές τις κατευθυντήριες ερωτήσεις, οι ακροατές καλούνται να παρατηρήσουν συγκεκριμένα θέματα του έργου κι έτσι να κατανοήσουν καλύτερα τη μουσική.

Εκτός από τα παραπάνω, στο παρόν βιβλίο θα μελετήσουμε από πολλές πλευρές το έργο του Αντόνιο Βιβάλντι και την εποχή του. Θα εξερευνήσουμε και θα αποκαλύψουμε την ιστορία που μας αφηγούνται τα κοντσέρτα. Και παράλληλα με όλα αυτά θα γνωρίσουμε τον άνθρωπο που ζωγράφισε με τη μουσική του!

Ιανός,
Σταδίου 24,
Αθήνα

Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

τηλ.210- 32 17 917

Διεύθυνση: 

Ιανός
Σταδίου 24

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

16/09/2017 - 11:00