Ο Γαϊγλάρος

Η ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι, μετά τον «Εγωιστή Γίγαντα» με χαρά παρουσιάζει στο «Σπίτι των Παραμυθιών - Το Μουσείο Αλλιώς» τη νέα της παραγωγή, την ιστορία του «Γαϊγλάρου» τις Κυριακές 17, 24, 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00.

Η παράσταση εμπνέεται από τρεις διαφορετικές ιστορίες: Το Ασχημόπαπο, τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων. Δανειζόμενη δραματικά στοιχεία και ήρωες από τις τρεις ιστορίες καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι το οποίο όμως βασίζεται σε κλασσικά και διαχρονικά θέματα.

Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας φάρμας. Μέσα από τις διάφορες περιπέτειές του εκεί, τα εσωτερικά εμπόδια και τις εξωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις δυνατότητές του.

Η ιστορία, μέσα από το χιούμορ και την μουσική διαπραγματεύεται αρχικά το θέμα της διαφορετικότητας και της ανάγκης για ένταξη στο κοινωνικό σύνολο αλλά και την σημασία του να βρει κανείς την δύναμη να βασιστεί στα δικά του…φτερά!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και θέτει προβληματισμούς πάνω σε θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους. Η πολυεπίπεδη αφήγηση μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο σε μικρά όσο και μεγαλύτερα παιδιά.

Χειροποίητες κούκλες διαφόρων μεγεθών και τεχνικών, ιδιαίτεροι μηχανισμοί, πρωτότυπη μουσική και εναλλασόμενοι φωτισμοί διαμορφώνουν το σκηνικό της παράστασης.

 

Σενάριο: Ειρήνη Μάστορα, Kική Μαλτσάκη, Κώστας Μακρής

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μάστορα, Κική Μαλτσάκη, Francisco Britto

Κατασκευές, Εμψύχωση: Kική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα

Πρωτότυπη Μουσική: Φωτεινή Τσακνάκη, Αλέξης Γραμματικός

Φωτισμοί: Ελίνα Σφουντούρη, Γιώργος Κοφινάς

Φωτογραφία: Κώστας Κωστόπουλος

Διάρκεια: 45’

Απευθύνεται: Σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9

Τρόποι επικοινωνίας: 

Κρατήσεις θέσεων - πληροφορίες: folktaleshouse@gmail.com

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104313332

Ιστοσελίδα: www.e-mythos.eu

 

Διεύθυνση: 

 «Το Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς» Ιωσήφ των Ρογών 11, Ακρόπολη, Αθήνα 

Πόλη: 

Κόστος: 

Συμμετοχή: 8€ ανά άτομο, 6€ άνεργοι, πολύτεκνοι (με επίδειξη κάρτας)

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/01/2016 - 12:00
24/01/2016 - 12:00
31/01/2016 - 12:00