Μορτίνα και ο φίλος φάντασμα

Η Μορτίνα, το αστείο κορίτσι ζόμπι, επιστρέφει με μια νέα ιστορία, ξεκαρδιστική, αλλά και γεμάτη αγωνία.Τη Μορτίνα, την πρωταγωνίστρια της ομώνυμης σειράς βιβλίων της Barbara Cantini, παγκόσμιου μπεστ σέλερ, τη γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο «Μορτίνα  - Μια ιστορία για να πεθάνεις από τα γέλια», που κυκλοφόρησε προ μηνών από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα». 
 
Είναι ένα ασυνήθιστο κοριτσάκι, αφού είναι ζόμπι, η οποία ενώ λαχταρά τη συντροφιά και το παιχνίδι, δεν της επιτρέπεται να εμφανίζεται στα άλλα παιδιά γιατί είναι διαφορετική από αυτά. Ζει στην Ξεπεσμένη Έπαυλη μαζί με την αγαπημένη της θεία. Εκλιπούσα και τον πιστό της φίλο, τον Μύθο, έναν αλμπίνο σκύλο με τον οποίο είναι πραγματικά αχώριστοι.
 
Στο παρόν βιβλίο, στη ζωή της Μορτίνα εμφανίζεται ένα παιδί φάντασμα. Ποιο είναι όμως αυτό το μυστηριώδες παιδί φάντασμα που προσπαθεί να μπει στην Ξεπεσμένη Έπαυλη παραμονές της γιορτής της Παμπάλαιης Πρωτοχρονιάς; Η Μορτίνα θέλει πολύ να μάθει, αλλά εκείνο δεν θυμάται ούτε το όνομά του! Πρέπει να μάθουν, αλλιώς το φάντασμα θα εξαφανιστεί.
 
Μαζί με τον Μύθο, τον πιστό της σκύλο, η Μορτίνα εξετάζει κάθε πληροφορία για να ανακαλύψει την ταυτότητα του νέου της φίλου. Η έρευνα εξελίσσεται με ξεκαρδιστικό τρόπο, αλλά και πολλά χτυποκάρδια… Η επιστροφή της Μορτίνα συνοδεύεται από μια έκπληξη: Το εξώφυλλο που λάμπει στο σκοτάδι!
 
Η Barbara Cantini γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1977. Σπούδασε animation και εργάστηκε ως σκιτσογράφος σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης (RAI) έως το 2011, οπότε κέρδισε τον διαγωνισμό του «εικονογράφου της χρονιάς». Από τότε ξεκίνησε να συνεργάζεται με Αμερικανούς, Άγγλους και Ιταλούς εκδότες με αυτή της την ιδιότητα. Η «Μορτίνα» είναι το πρώτο βιβλίο που γράφει και εικονογραφεί.
 
Μετάφραση – προσαρμογή κειμένου: Γιούλη Δελιοπούλου
 
Για παιδιά ηλικίας 7+
 
Σχήμα: 14 X 21
 
Εξώφυλλο: Σκληρό
 
ISBN:978-960-19-0727-7
 
Λ.Τ.:7,00 €
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 

Ετικέτες: 

info box

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Συγγραφέας: 

Barbara Cantini