Μορτίνα – Μια ιστορία για να πεθάνεις από τα γέλια

Η Μορτίνα δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Είναι ένα κοριτσάκι ζόμπι, με υπερβολικά χλωμό δέρμα, μάτια ολοστρόγγυλα σαν μπαλάκια που είναι πάνταγουρλωμένα και έχουν έντονες μοβ σκιές γύρω γύρω. Ζει στην Ξεπεσμένη Έπαυλη μαζί με την αγαπημένη της θεία. Εκλιπούσα και τον πιστό της φίλο, τον Μύθο, έναν αλμπίνο σκύλο με τον οποίο είναι πραγματικά αχώριστοι.
 
Η Μορτίνα, όμως, δεν νιώθει διαφορετική. Θα ήθελε να μπορεί να παίζει και να διασκεδάζει με τα άλλα παιδιά της ηλικίας της, αλλά της έχουν απαγορεύσει να εμφανίζεται μπροστά τους, γιατί μπορεί να τα τρομοκρατήσει. Η ίδια θα ήθελε να πλησιάσει τα παιδιά, μα δεν ξέρει πώς…
 
Ώσπου μια μέρα εμφανίζεται η ιδανική ευκαιρία: η γιορτή του Χαλογουίν! Και το κοριτσάκι ζόμπι δεν χρειάζεται καν να μεταμφιεστεί…Τ ι συμβαίνει, όμως, όταν τα παιδιά ανακαλύψουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι μεταμφιεσμένη;
 
Η Μορτίνα είναι ένα ευαίσθητο παιδικό βιβλίο για τη διαφορετικότητα και συγχρόνως πολύ διασκεδαστικό, με πρωτότυπη και ατμοσφαιρική εικονογράφηση από την ίδια τη συγγραφέα.
 
Η Barbara Cantini γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1977. Σπούδασε animation και εργάστηκε ως σκιτσογράφος σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης (RAI) έως το 2011, οπότε κέρδισε τον διαγωνισμό του «εικονογράφου της χρονιάς». Από τότε ξεκίνησε να συνεργάζεται με Αμερικανούς, Άγγλους και Ιταλούς εκδότες με αυτή της την ιδιότητα. Η Μορτίνα είναι το πρώτο βιβλίο που γράφει και εικονογραφεί.
 
Μετάφραση – προσαρμογή κειμένου: Γιούλη Δελιοπούλου
 
Για παιδιά ηλικίας 7+
 
Σχήμα: 14.4 X 20.7
 
Εξώφυλλο: Σκληρό
 
ISBN: 978-960-19-0693-5
 
Λιανική Τιμή: 7,00 € 
 
Επιμέλεια: Ελένη Βλάχου 
 

Ετικέτες: 

info box

Εκδοτικός οίκος: 

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Συγγραφέας: 

Barbara Cantini