Καλοκαίρι με γεύση πεπονιού!

Ζωηρόχρωμο και γλυκό, το πεπόνι δεν περιέχει λιπαρά, είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό μας.

Απολαύστε το ως δεκατιανό, ως απογευματινό φρούτο ή δοκιμάστε να το γευτείτε μέσω ενός κέικ πεπονιού με σιρόπι κρασιού!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

3 φλ.τσ.  πεπόνι 
2 φλ. τσ. λευκό ξερό κρασί
1 φλ. τσ. φύλλα φρέσκιας μέντας (ή δυόσμου)
½   φλ. τσ. ζάχαρη  + 1 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
¾  φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό
2 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
1 κγ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε το πεπόνι μαζί με τη μέντα και το κρασί  σε μπολ και το αφήνουμε να μαριναρισθεί τουλάχιστον 1 ώρα σκεπασμένο στο ψυγείο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα
  2. Στραγγίζουμε καλά το πεπόνι από το κρασί και κρατάμε το υγρό του.
  3. Σε πολύ καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  4. Σε άλλο μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  5. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα αβγών –ζάχαρης και το γιαούρτι, ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι (δεν πειράζει αν υπάρχουν σβόλοι –το πολύ ανακάτεμα κάνει το κέικ σκληρό).
  6. Ρίχνουμε μέσα το πεπόνι και ξανα –ανακατεύουμε ελαφρά.
  7. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά, από κάτω προς τα πάνω.
  8. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε με φυτικό λάδι ή μαργαρίνη ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ., το αλευρώνουμε και το τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι.
  9. Ρίχνουμε το χυλό μέσα στο ταψάκι και ψήνουμε γύρω στα 50 λεπτά.
  10. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το υγρό από τη μαρινάδα του πεπονιού –θα πρέπει να είναι 3 φλ. τσ. -αλλιώς συμπληρώνουμε κρασί ή νερό με 1 φλ. ζάχαρη, μέχρι να πήξει ελαφρά.
  11. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο του κάνουμε τρύπες με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι, περιμένοντας να απορροφήσει τη μια «δόση» πριν ρίξουμε την επόμενη.

Πηγή: https://www.athinorama.gr/