Ψυχαγωγία και Γνώσεις για τους μικρούς φίλους της γεύσης στο «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014»

Το Γκάζι και ειδικότερα ο χώρος της Τεχνόπολης θα είναι το επίκεντρο της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού για το τριήμερο από την Παρασκευή 9 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 11 Μαΐου. Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό θα ζήσετε το πιο απολαυστικό ίσως τριήμερο της χρονιάς. Θα δοκιμάσετε ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, θα γευτείτε δημιουργίες διάσημων Ελλήνων chefs και θα μάθετε ό,τι σας ενδιαφέρει για τον χώρο της γεύσης από το στόμα γνωστών και καταξιωμένων επαγγελματιών.


Παράλληλα, μια σειρά από μουσικά και θεατρικά δρώμενα σε συνδυασμό με μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας θα κάνουν ακόμα πιο γιορταστική και ενδιαφέρουσα την επίσκεψή σας.
Για μια ακόμα φορά, θα υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι πνευματικός και υλικός πολιτισμός πρέπει να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Για το καλό όλων μας. Προγραμματιστείτε.

Παρασκευή 9/5: 4-9 μ.μ.
Σάββατο 10/5 και Κυριακή 11/5: 10 π.μ.-9 μ.μ.

Ψυχαγωγία και Γνώσεις για τους μικρούς φίλους της γεύσης

Το www.lovecooking.gr , η Μαγική Κουτάλα και οι www.mythoplastes.gr σας προσκαλούν στο χώρο του περιπτέρου τους,
προαύλιο Α, περίπτερο 2, για παιχνίδια και δραστηριότητες γύρω από τη διατροφή.

 

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

www.mythoplastes.gr

Παραμυθονοστιμιές με τους www.mythoplastes.gr

Παίζουμε με τις κάρτες δημιουργικής αφήγησης «Κάθε φορά… μια ιστορία» και «μαγειρεύουμε» νόστιμες και διασκεδαστικές ιστορίες με θέμα τη διατροφή. Θα ακολουθήσουν δραστηριότητες εικονογράφησης αλλά και θεατρικό παιχνίδι με θεατές, ποιούς άλλους; τους συνοδούς των μικρών μας φίλων. Για παιδιά άνω των 4 ετών, που συνοδεύονται από κάποιο ενήλικα. 

Παρασκευή 9/5 17:00-19:00

Σάββατο: 10/5  11:00-12:00

Σάββατο: 10/5  15:00-16:00

Σάββατο: 10/5  17:00-18:00

Κυριακή: 11/5  11:00-12:00

Κυριακή: 11/5  15:00-16:00

Κυριακή: 11/5  17:00-18:00

Με τη γνωστή συγγραφέα και εικονογράφο παιδικών βιβλίων και αρχισυντάκτρια του lovecooking Λιάνα Δενεζάκη και την παιδαγωγό Γωγώ Παπαευαγγέλου.

 

www.lovecooking.gr

Παιχνίδια γευσιγνωσίας με τη Μαγική Κουτάλα

Τα παιδιά με τη συνοδεία του κηδεμόνα τους, θα προσπαθήσουν με κλειστά μάτια να αναγνωρίσουν οικεία αρώματα μπαχαρικών και μυρωδικών μέσω της αφής και της όσφρησης. Τα παιδιά που θα μαντέψουν σωστά θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα Γευσιγνωσίας.

Σάββατο 10/5 12:00-14:00

Κυριακή 11/5 12:00-14:00

Τη δραστηριότητα συντονίζει η food explorer Tόνια Δαβερώνα, συντάκτρια LoveCooking.

ΣΗΜ.: Οι δραστηριότητες αυτές απευθύνονται σε παιδιά άνω των 3 ετών, που συνοδεύονται από κηδεμόνα.

Προαύλιο Α, Περίπτερο 2

 

Λίγα λόγια για το «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις - Άνοιξη 2014»

Αν τον Απρίλιο του 2013 γύρισε μια καινούργια σελίδα στο γευστικό τοπίο της Ελλάδας με το 1ο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στην Τεχνόπολη, μερικούς μήνες αργότερα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2013 (στο 2ο γιορτινό Φεστιβάλ), επιβεβαιώθηκε η ζωντάνια της σχέσης του ελληνικού κοινού με τους μικρούς παραγωγούς που καλλιεργούν μια νέα ελληνική γευστική ποιότητα. Αυτή η ειλικρινής χαρά με την οποία αντέδρασε ο κόσμος δοκιμάζοντας εξαιρετικές γεύσεις που αποτίουν φόρο τιμής στην παράδοση και ταυτόχρονα καινοτομούν δημιουργώντας ένα νέο γαλανόλευκο ρεπερτόριο, τροφοδότησε σχέσεις αλληλοεκτίμησης, και εμπέδωσε την εμπιστοσύνη του κοινού στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Η αγάπη που δείξατε με την αθρόα προσέλευση και την ενεργητική συμμετοχή σας στις δύο εκδηλώσεις «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» δείγμα των προσδοκιών που έχετε από εμάς αυξάνει την ανάγκη που αισθανόμαστε να φανούμε αντάξιοι. Με αυτό σαν εφαλτήριο κάνουμε ακόμα ένα βήμα μπροστά. Στο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από τις 9 μέχρι τις 11 Μαΐου στον εμβληματικό χώρο της Τεχνόπολης-Γκάζι αναμένονται θεαματικές εξελίξεις. Με σύμμαχο τον αθηναϊκό καιρό η νόστιμη ψυχαγωγική βόλτα μας θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Επειδή πιστεύουμε ότι η γεύση δεν είναι απλώς θερμίδες, αλλά αποτελεί ζωντανό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού, το «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις, Άνοιξη 2014» διευρύνει και ολοκληρώνει αυτόν τον χαρακτήρα με μια σειρά από πολιτιστικά χάπενινγκ.

Δύο από τους καλύτερους, διακεκριμένους και εξειδικευμένους στη γαστρονομία φωτογράφους, ο Γιώργος Δρακόπουλος και ο Βαγγέλης Πατεράκης, θα εκθέσουν εξαιρετικά έργα τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ατμοσφαιρικού κτιρίου των Παλαιών Φούρνων. Παράλληλα, τονίζοντας τον χαρούμενο, γιορταστικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ, σε επιλεγμένα σημεία της Τεχνόπολις θα παρουσιάζονται θεατρικά δρώμενα και μουσικά χάπενινγκ. Συγκροτήματα ταλαντούχων μουσικών θα παίζουν από κλασσική και τζαζ μέχρι ροκ αποδεικνύοντας ότι στον πολιτισμό της χώρας μας συνυπάρχουν αρμονικά η ύλη και το πνεύμα. Παράλληλα θα υπάρχουν και οι χώροι ξεκούρασης που αγαπήσατε, στους οποίους θα μπορείτε να καθίσετε να φάτε, να πιείτε κάτι και να τα πείτε με τους φίλους σας. Το εστιατόριο θα στηθεί και πάλι γύρω από την σήμα-κατατεθέν υψικάμινο και το θέμα των εδεσμάτων του προβλέπεται άκρως ερεθιστικό! Συντονισμένο με τις ανερχόμενες γευστικές τάσεις του πλανήτη, το φαγητό στο Φεστιβάλ εστιάζει στο ψαγμένο street food.

Mαριναρισμένα κρέατα σε ψωμιά και πίτες, γύροι αλλιώτικοι κι απρόσμενοι, πρωτότυπα σουβλάκια με ψητές σαρδέλες αειφόρου αλιείας, ντοματοκεφτέδες με φάβα μέσα σε πίτα κυπριακή, είναι μερικές μόνο από τις λιχουδιές που θα σας προτείνει. Στην Πλατεία της Τεχνόπολης, στο επίκεντρό δηλαδή του Φεστιβάλ θα υπάρχουν ακόμα ζαχαροπλαστείο και κοκτέιλ μπαρ που θα διευρύνουν τις δυνατότητες της απόλαυσης και της ψυχαγωγίας σας.

Σώμα και καρδιά του Φεστιβάλ, θα είναι όπως πάντα 120 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Μικρών Παραγωγών που έχουν επιλεγεί, για την ποιότητα των προϊόντων τους από την γευσιγνωστική ομάδα του «Αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr

Η ομάδα αυτή όπως είναι γνωστό θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στο είδος της στην Ελλάδα. Για μια ακόμη φορά ένας ολόκληρος κόσμος ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από όλες τις περιοχές της χώρας θα είναι στη διάθεσή σας και θα σας χαρίσει στιγμές απόλαυσης.

Η επίσκεψη στο Φεστιβάλ εκτός από την απόλαυση θα είναι μια ευκαιρία να κερδίσετε πλούσια δώρα ψηφίζοντας για το βραβείο κοινού τα προϊόντα που σας άρεσαν περισσότερο ανάμεσα σε όσα δοκιμάσατε. Παράλληλα θα ενημερωθείτε για τα πρωτοεμφανιζόμενα προϊόντα και ποια από αυτά τιμώνται με το βραβείο καινοτομίας. Τέλος, όπως κάθε φορά στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα απονεμηθούν και τα βραβεία συσκευασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.elladagiortigefseis.gr

 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Γενική είσοδος: € 6 Εισιτήριο διαρκείας για όλο το 3ήμερο: € 10 Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

09/05/2014 - από τις 10:00 έως τις 21:00
10/05/2014 - από τις 10:00 έως τις 21:00
11/05/2014 - από τις 10:00 έως τις 21:00