Υγιεινή διατροφή και μαγειρική υπό την καθοδήγηση του Top Chef Herve Pronzato

Η μαγειρική είναι εμπειρία, φαντασία και παιχνίδι. Όταν, δε, αυτά συναντιούνται σε ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον δημιουργίας, τότε σίγουρα πρόκειται για το ''Εργαστήριο Παιδικής Μαγειρικής & Διατροφής'' του Ολυμπιακού Μουσείου.

Οι μικροί ''σεφ'' του μουσείου έκλεισαν το ραντεβού τους με τον Top Chef Herve Pronzato το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 σε ένα ταξίδι υψηλών γαστρονομικών γεύσεων. Μια μοναδική εμπειρία μαγειρικής με έναν από τους πλέον δημοφιλείς και βραβευμένους Top Chef είναι για τα παιδιά ταυτόχρονα και μια μαθησιακή διαδικασία, κάνοντας περισσότερο ελκυστικό το περιβάλλον της κουζίνας.

Στο εστιατόριο ''Restaurant on fire'', τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στις απαιτήσεις μιας κουζίνας με υψηλές προσδοκίες, ταυτόχρονα όμως και να μάθουν απλά, καθημερινά μυστικά υγιεινής διατροφής.

Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησε το ταξίδι των γεύσεων και των πειραματισμών στο Ολυμπιακό Μουσείο, αποτελώντας το μοναδικό αντίστοιχο εργαστήριο στη χώρα. Σήμερα, η παιδική μαγειρική τείνει να γίνει ''μόδα'', αφήνοντας κατά μέρος την υγιεινή και παιδαγωγική διάσταση που πρέπει να διέπει τη διαδικασία.
Σταθερά πορευόμαστε στους στόχους μας για σταδιακή μεταβολή των διατροφικών συνηθειών των παιδιών και εμπλοκής τους στη διαδικασία της μαγειρικής και της ατομικής επιλογής στα γεύματα. Σε ένα οργανωμένο περιβάλλον δράσης, μια πραγματική κουζίνα, τα παιδιά φοιτούν σε δύο κύκλους μάθησης ανά έτος, συμμετέχοντας στην πιο γευστική εμπειρία.

Αποτέλεσμα του εργαστηρίου ''παιδικής μαγειρικής & διατροφής'' είναι η σταδιακή μεταβολή των καθημερινών συνηθειών των παιδιών, στο κυλικείο του σχολείου, στην κουζίνα του σπιτιού, σε κάθε επιλογή γεύματος. Βάλαμε τα παιδιά ισότιμα να αποφασίζουν και να ενδιαφέρονται σε κάτι που τα αφορά πρωτίστως σήμερα και στο μέλλον και αυτό είναι μια επιτυχία.

Η φιλόξενη διάθεση του καταστήματος ''Restaurant on Fire'' και του Top Chef Herve Pronzato πρόκειται να ενθουσιάσει τους μικρούς σεφ και να τους ταξιδέψει για 3 ώρες σε ένα περιβάλλον δημιουργίας και πειραματισμού.

Με τη συνδρομή της εταιρείας LIDL, μεγάλου χορηγού του εργαστηρίου παιδικής μαγειρικής και διατροφής, αναδεικνύεται η κοινωνική ευθύνη με όρους πραγματικότητας και καθημερινής χρηστικής σημασίας σε ένα ζήτημα άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι το θέμα της διατροφής και της υγείας των παιδιών. Μαζί πετύχαμε πολλά και σχεδιάζουμε περισσότερα για το μέλλον. Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά που φοιτούν στα δύο τμήματα παιδικής μαγειρικής και διατροφής του μουσείου για την εμπιστοσύνη τους και τη χαρά που μας προσφέρουν, τον σεφ του εργαστηρίου Στάθη Πασσαλίδη και την παιδαγωγό Μαρία Τσιλβίδου για το ποιοτικό τους έργο. Καλωσορίζουμε στην ομάδα φίλων του μουσείου και του εργαστηρίου το εστιατόριο ''Restaurant on Fire'' και τον Top Chef Herve Pronzato.

Πηγή :www.ipolistonkosmo.gr/

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

02/04/2011 - 00:00