Εκδήλωση των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου

«Ήμουν κι εγώ παιδί και διάβαζα… Πνευματικοί άνθρωποι διαβάζουν αγαπημένα τους παιδικά αναγνώσματα στα παιδιά» Εκδήλωση από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου

 Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που ετοίμασε για τη φετινή χρονιά το εξειδικευμένο προσωπικό των Παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου (η Παιδική Βιβλιοθήκη στο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ και η Παιδική Βιβλιοθήκη στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης (ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ) σε συνεργασία με θεατρολόγους, συγγραφείς, εικονογράφους και άλλους πνευματικούς ανθρώπους καθώς και με φορείς όπως την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, το Μουσικό Σχολείο Βόλου και  τοπικά βιβλιοπωλεία.  

Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Η ωραία κοιμωμένη του δάσους», ένα ανοιχτό θεατρικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης. Απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών και την παρακολούθησαν περίπου 200 παιδιά.

Η δεύτερη εκδήλωση εντάσσεται στο κύκλο εκδηλώσεων που απευθύνονται σε παιδιά πάνω από 9 χρόνων αλλά και σε εφήβους και ενήλικες  και είναι αναλόγια λογοτεχνίας με τίτλο: «Ήμουν κι εγώ παιδί και διάβαζα… Πνευματικοί άνθρωποι διαβάζουν αγαπημένα τους παιδικά αναγνώσματα στα παιδιά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στις 6.00 μ.μ. Στην εκδήλωση, θα διαβάσουν αποσπάσματα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, και ο πατήρ Μάξιμος Παπαϊωάννου. Θα συμμετέχει με κάλαντα η παραδοσιακή χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου με υπεύθυνο τον κ. Βασίλη Αγροκώστα.

Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε πόσο καθοριστικά για την πορεία μας μέσα στην ζωή ήταν κάποια παιδικά αναγνώσματα που έθρεψαν την παιδική μας δίψα για ομορφιά, δικαιοσύνη και αγάπη. Όλοι οι σημερινοί ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά και οι εμπειρίες της παιδικής τους ηλικίας προετοίμασαν την προσφορά τους.

Είναι σημαντικό να νιώσουν τα σημερινά παιδιά πως το μέλλον εξαρτάται από την προσπάθεια τους, να νιώσουν πως οι σημερινοί πνευματικοί άνθρωποι ήταν κάποτε παιδιά κι αυτοί με τους ίδιους φόβους και τις ίδιες ελπίδες, πως κι αυτά σήμερα μπορούν να βρουν μέσα σε ένα καλό βιβλίο έμπνευση και στήριξη, αξίες και ιδανικά, χαρά κι ελπίδα. Άλλωστε ποιος δεν θα’ χε περιέργεια να μάθει τι βιβλία αγαπούσαν όταν ήταν μικροί, ένας δεσπότης, μια διευθύντρια σχολείου, ένας συγγραφέας,  ένας ιερομόναχος ή  ένας ζωγράφος;

Όλοι αυτοί οι σοβαροί κύριοι και κυρίες ήταν κάποτε μικρά χαρούμενα παιδιά που με ένα βιβλίο ονειρεύονταν ένα καλύτερο μέλλον και παίρναν δύναμη για να το βοηθήσουν να ανατείλει. Όνειρο και δύναμη που χρειάζονταν πάντα τα παιδιά. Καλούμε όλα τα παιδιά του Βόλου το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στις 6.00 μ.μ να ακούσουν χριστουγεννιάτικες ιστορίες και κάλαντα.

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

17/12/2011 - 18:00