Το 1ο Biscotto Open Theater Festival στο Mediterranean Cosmos!

Το περιοδικό biscotto 2310, το portal biscotto.gr και το Mediterranean Cosmos, παρουσιάζουν το 1ο biscotto open theater festival στο αμφιθέατρο του εμπορικού κέντρου με ελεύθερη είσοδο!

Τέσσερις μοναδικές παραστάσεις από θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos!

Φαντασία, σύγχρονα και κλασσικά κείμενα, σύγχρονη ματιά, δόσεις κωμωδίας και οι διαφορετικές βραδιές στο Mediterranean Cosmos συνεχίζονται...

Το πρόγραμμα του biscotto open theater festival περιλαμβάνει τις εξής παραστάσεις:

 

Πέμπτη 04.07.2013

Τα Ρούχα του Βασιλιά

(παιδική παράσταση)

Από την θεατρική ομάδα Ντουέντε

Λίγα λόγια για το έργο…

Μια όμορφη ιστορία του Χ.Κ. Άντερσεν σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου ζωντανεύουν επί σκηνής ηθοποιοί και μουσικοί. Ένας φαντασμένος Βασιλιάς αδιαφορώντας για το λαό του ενδιαφέρεται μόνο για την καλοπέρασή του μέχρι που τον εξαπατούν δυο απατεώνες και διασύρεται. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη δράση παριστάνοντας το λαό.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Γιάννης Καλατζόπουλος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ράνια Μιχαηλίδου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιάνης Ανδρονικίδης, Εβίτα Σταυρουλάκη, Ντίνα Γιννακίδου, Μαριάνθη Σαμαρά, Ράνια Μιχαηλίδου, Φωτεινή Σιδέρη, Μένια Βιτλή, Αφροδίτη Γεροφωκά, Αναστασία Μπάρκα, Σοφία Παπαδοπούλου, Άλκης Κομματάς, Έλενα Σκρέκα, Μαρία Μαυρίδου

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ: Ευδοξία Κοράνα, Μανώλης Τσαβδάρης, Ορέστης Πρεφτίτσης

 

 
   

 

Πέμπτη 11.07.2013

Λυσιστράτη στο 2013

Από την θεατρική ομάδα Ταξίδι Ονείρου

Λίγα λόγια για το έργο…

Το Θέατρο Ταξίδι Ονείρου παρουσιάζει σε διασκευή τη γνωστή Αριστοφανική κωμωδία, που αντανακλά τα ιδεώδη και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Οι γυναίκες δύο γειτονικών χωριών, με επικεφαλή τη Λυσιστράτη, αποφασίζουν να σταματήσουν τον πόλεμο (αυτή τη φορά όχι τον Πελοποννησιακό, όπως στο πρωτότυπο κείμενο, αλλά αυτόν μεταξύ των δημάρχων δύο χωριών) με όπλο την αποχή από τα συζυγικά τους καθήκοντα.

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Νίκος Λαζαρίδης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βαγγέλης Ηλιάδης

ΠΑΙΖΟΥΝ: Μαίρη Μυλωνά, Juli Uruci, Χρήστος Τσαλκιτζής, Πάνος Διμπιτζούδης, Νικολέτα Καρίκα, Μάρω Βούκα, Αλίκη Ροβέρτου, Ελισάβετ Ράβναλη

 

 
   

 

Πέμπτη 18.07.2013

Madmix

Από την θεατρική ομάδα Άρατος

Λίγα λόγια για το έργο…

Πόσο αλήθεια έχει αλλάξει η ζωή μας, με την οικονομική κρίση που βιώνουμε; Οι ήρωες τους MADMIX συναντούν τους ήρωες της καθημερινότητας και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν από κοινού, τους πάντες και τα πάντα. Πρόκειται για μία σατυρική μουσικοθεατρική κωμωδία, βασισμένη σε κείμενα της Χριστίνας Λιόλιου και του Βασίλη Τσικάρα.

ΣΤΙΧΟΙ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βασίλης Τσικάρας

ΠΑΙΖΟΥΝ: Εύη Αβραμίδου, Σταύρος Βαφειάδης, Χριστίνα Λιόλιου, Αναστασία Νικολαΐδου, Βασίλης Τσικάρας

ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας και Χρήστος Παπαδόπουλος

 

 
   

 

 

Πέμπτη 25.07.2013

Λα Λεσόν

Από την θεατρική ομάδα Perros

Λίγα λόγια για το έργο…

Μια μαθήτρια επισκέπτεται έναν καθηγητή για να τη βοηθήσει άμεσα στις εξετάσεις της. Τα πράγματα παίρνουν περίεργη τροπή, καθώς η μαθήτρια εμφανίζεται αρχικά ως διάνοια αλλά παρουσιάζοντας ταυτόχρονα, σοβαρά κενά γνώσεων.

Ενώ, για παράδειγμα, ξέρει να προσθέτει και να πολλαπλασιάζει αστρονομικά ποσά με φοβερή ταχύτητα, έχει πρόβλημα με την αφαίρεση. Βασισμένο στο «Μάθημα» του Ιονέσκο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ: Σπύρος Αθηναίου

ΠΑΙΖΟΥΝ: Κίμωνας Κουρής, Βασιλική Τζάμου, Κωνσταντίνα Καστέλλου

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Eίσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/07/2013 - 21:00