Εκπαιδευτική Pομποτική για όλους στο Mediterranean Cosmos

Tο Mediterranean Cosmos υποδέχεται τον οργανισμό για την εκπαίδευση του μέλλοντος EDUACT και παρουσιάζει το πρόγραμμα «Εκπαιδευτική Ρομποτική για όλους». Ένα πρόγραμμα ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να ενθουσιάσει τους συμμετέχοντες με την επιστήμη και τη τεχνολογία. Συνολικά 18 εργαστήρια εκπαιδευτικής Ρομποτικής, δίνουν την δυνατότητα σε 360 παιδιά να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής τεχνολογίας.

Χρησιμοποιώντας τη σειρά Lego Mindstorms που περιλαμβάνει τεχνικά κομμάτια Lego όπως εργαλεία, άξονες, ακτίνες, και υδραυλικά μέρη,  αισθητήρες και απλά «τουβλάκια» Lego, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να κατασκευάσουν ρομπότ και άλλα αυτοματοποιημένα ή αλληλεπιδραστικά συστήματα. Μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική,  τα παιδιά  σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχοντας την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και αναπτύσσοντας δεξιότητες  πάνω στη φυσική, τα μαθηματικά και τη μηχανική.

Που:Mediterranean Cosmos, 11ο χλμ Εθνικής Οδού, Θεσσαλονίκης / Νέων Μουδανιών
Τ 2310 489 571 F 2310 471 522

Ο βασικός στόχος αυτής της δράσης είναι τα ίδια τα παιδιά, η επαφή τους με την επιστήμη και την τεχνολογία με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο, η ανάπτυξη αξιών όπως η ευγενής άμιλλα, σεβασμός στα μέλη της ομάδας, ανάπτυξη επικοινωνιακών προσόντων, επίλυση προβλημάτων, συνεργασία, πρωτοβουλία, πειραματισμός και ανοιχτή σκέψη.

Τα εργαστήρια διάρκειας 40 λεπτών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Ιουνίου από τις 17.00 έως τις 20.00, και το Σάββατο 22 Ιουνίου από τις 12.00 έως τις 16.00. Το ίδιο πρόγραμμα θα επαναληφτεί την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου. Η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν και οι εγγραφές γίνονται στον χώρο των εργαστηρίων. Στον ίδιο χώρο θα δίνονται πληροφορίες για την Ρομποτική, για την νεανική καινοτομία, για το πρωτάθλημα FLL GREECE ενώ θα προβάλλονται βίντεο από αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού. Θα υπάρχει show robotics στα διαλείμματα των workshop και δυνατότητα διάδρασης των γονέων με τα ρομπότ με την χρήση των κινητών τους τηλεφώνων. Τέλος η επικοινωνία των εκπαιδευτών εκτός από τα Ελληνικά, μπορεί να γίνει στα Αγγλικά, στα Γερμανικά και στα Γαλλικά.

Στο Mediterranean Cosmos όμως οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, αφού μοναδικές δραστηριότητες περιμένουν όλη την οικογένεια!!!

  • Οι Παρασκευές στο εμπορικό κέντρο γεμίζουν μουσική! Μετά την επιτυχημένη συναυλία των Emigre, το περιοδικό biscotto 2310, το portal biscotto.gr και το Mediterranean Cosmos διοργανώνουν 3 ακόμα βραδιές για όλους! Τρία biscotto concerts που συνδυάζουν live και dj sets από σχήματα της πόλης μας και υπόσχονται να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα!
  • Οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα έχουν την ευκαιρία να να απολαύσουν στις 21/06 τους Fanela Rige που έχουν επιστρέψει δυναμικά και με καινούριο single, να γνωρίσουν τον ιδιαίτερο ήχο των The Mode στις 28/06, ενώ οι συναυλίες θα κλείσουν στις 05/07 με το πιο δυναμικό group της ελληνικής electronic σκηνής από τη Θεσσαλονίκη, τους Universal Trilogy! Ώρα έναρξης 20:30, με ελεύθερη είσοδο στο Αμφιθέατρο του εμπορικού κέντρου!
  • Στα πλαίσια των συναυλιών που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, το Mediterranean Cosmos φιλοξενεί το συγκρότημα κρουστών «Paranaue», την Παρασκευή 21/06 στις 19:00. Στα πρότυπα των blocos afros της Bahia στη Βραζιλία, οι Paranaue αποτελούνται από μια ομάδα κρουστών «Bloco Paranaue» και μια ομάδα χορού «Dancaue» που εργάζονται από κοινού, προσπαθώντας να εκπληρώσουν τη βασική ανθρώπινη ανάγκη για τη μουσική, το χορό και την τέχνη.
  • Επιπλέον, και για λίγες ακόμα ημέρες μέχρι και τις 23/06, συνεχίζεται η εκδήλωση «Οδηγώντας... τη μόδα». Oι επισκέπτες του Mediterranean Cosmos θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μια έκθεση vintage μοτοσυκλετών από τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60, ευγενική προσφορά του Συλλόγου Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος, και να εμπνευστούν για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις τους στα νησιά της Ελλάδας μέσα από τις εντυπωσιακές συνθέσεις ρούχων και αξεσουάρ από τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου!

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 21/06/2013 - 17:00 έως τις 22/06/2013 - 21:00
από τις 28/06/2013 - 17:00 έως τις 29/06/2013 - 21:00