Το καρναβάλι της καθαρής Δευτέρας στο Λυγουριό

Για άλλη μια χρονιά το Λυγουριό ζει σε καρναβαλικούς ρυθμούς. Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση της Καθαροδευτέρας 27 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, όπου και κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Θα παρελάσουν άρματα που σατιρίζουν την καθημερινότητα, την πολιτική εξουσία και τους πολιτικούς, δίνοντας μια άλλη διάσταση σε επίκαιρα θέματα, συνοδευόμενα φυσικά με τα κλασσικά αλευρομουτζουρώματα.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την ταβέρνα «Μαρκεζίνης» και θα καταλήξει στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου όπου και θα ακολουθήσει το κάψιμο του καρνάβαλου συντροφιά με ελληνική παραδοσιακή μουσική, κρασί και χορό.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» και αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα άρματα είναι κατασκευασμένα με μεράκι και αγάπη, από εθελοντές κάθε ηλικίας, που διαθέτουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους καθημερινά, προκειμένου να διατηρηθεί αυτός ο θεσμός.

Βασικό σύνθημα του Λυγουριάτικου Καρναβαλιού τη φετινή χρονιά είναι το: «Λεφτά πολλά δεν έχουμε, κρίση φέτος μεγάλη, μα εμείς σε πείσμα των καιρών κάνουμε καρναβάλι».

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο Καββαδίας» μας προσκαλεί λοιπόν όλους την Καθαροδευτέρα στο Λυγουριό, να ξεχάσουμε τα προβλήματα και να γλεντήσουμε, με πολύ κέφι και χορό.

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Δωρεάν

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

27/02/2012 - 11:00