Πετροκούλουμα 2015

Ο Δήμος Πετρούπολης με αφορμή τη γιορτή της Αποκριάς και συναισθανόμενος την ανάγκη των λαϊκών οικογενειών για την ψυχαγωγία των παιδιών τους, διοργάνωσε μία σειρά εκδηλώσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι εκδηλώσεις ήταν φυσικά δωρεάν για όλους και πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των τμημάτων των Παραδοσιακών Χορών και του Λάτιν του Δήμου, των Εθνικοτοπικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, αλλά και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Το Σάββατο 14 Φλεβάρη στην πλατεία Ηρώ και στην πλατεία Αγίας Τριάδας διοργανώθηκε το «Το Καρναβάλι των παιδιών» με τη συμμετοχή πολλών μικρών μασκαράδων. Στην εκδήλωση υπήρξε ψυχαγωγικό πρόγραμμα με κλόουν και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, διαδραστικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές και φουσκωτή τσουλήθρα. Αντίστοιχα, την Κυριακή 15 Φλεβάρη διοργανώθηκε η Αποκριάτικη Παρέλαση, με τη συγκινητική και τεράστια συμμετοχή μικρών φίλων - μασκαράδων.

Μετά τη λήξη της Αποκριάτικης Παρέλασης, ακολούθησε η Αναβίωση Παραδοσιακών Αποκριάτικων Εθίμων στην πλατεία Ηρώ. Εκεί, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών ανέλαβε τη διασκέδαση, με χορούς και έθιμα αποκριάτικα, σκωπτικά τραγούδια και δρώμενα και, παράλληλα, οι Εθνικοτοπικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης με τα δικά τους συγκροτήματα.

Την Καθαρά Δευτέρα 23 Φλεβάρη, ο δήμος διοργανώνει τα καθιερωμένα Πετροκούλουμα, από τις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Ηρώ και καλεί τους δημότες να γιορτάσουν με λαϊκή - παραδοσιακή ορχήστρα. Στο γλέντι θα συμμετάσχουν και θα συμβάλουν με κεράσματα οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι.

info box

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

23/02/2015 - 11:00