Μέρες Χριστουγέννων στην Πόλη της Πετρούπολης

Με τις καλύτερες ευχές μας για τις μέρες που έρχονται, σας ενημερώνουμε για τις επόμενες εκδηλώσεις του Δήμου Πετρούπολης. Αφήγηση Παραμυθιών, Κουκλοθέατρο, Προβολές Παιδικών Ταινιών, Εργαστήριο Εικονογράφησης Παραμυθιού, είναι οι προτάσεις μας για τις γιορτινές ημέρες.

Η είσοδος σε όλες μας τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σας θυμίζουμε ότι στις εκδηλώσεις  μπορούν να δεχθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας για την Αποθήκη Τροφίμων του Δήμου.

Επίσης, σας ενημερώνουν ότι στους χώρους των εκδηλώσεων θα παραβρίσκεται εκπρόσωπος φαρμακοποιός από τον Δυτ. Τομέα Φαρμακοποιών για να συγκεντρώνει χρήματα σε ειδικό κουτί, για το Φαρμακείο Αλληλεγγύης του Δήμου Πετρούπολης που λειτουργεί σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς της πόλης για να παρέχει φάρμακα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Αφήγηση Παραμυθιών σε σχολεία της πόλης

Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής αφηγούνται παραμύθια για παιδιά, το Σάββατο 27/12, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, στις 17.00, και το Σάββατο 3/1, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στις 17.00.
Μουσική επιμέλεια από το Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης
Σκηνοθεσία: Μίλτος Δημουλής
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Διευθύνσεις σχολείων
5ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης, Κερασόβου 8 & Αγ. Πολυκάρπου 
9ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης, Σουλίου 141

Κουκλοθέατρο "Πετούν, πετούν τα γράμματα..."

Παραστάσεις Κουκλοθεάτρου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πετρούπολης

Η ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιού "Φτουξελεφτερία" παρουσιάζει την παράσταση «Πετούν πετούν τα γράμματα- μια χριστουγεννιάτικη ιστορία», την Κυριακή 28/12 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (Κώστα Βάρναλη 33), στις 18.00.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σίγουρα ξέρετε τα κάλαντα!!!
Σίγουρα ξέρετε για τα γλυκά που τρώμε τα Χριστούγεννα!!!
Σίγουρα ξέρετε για το έλατο, τα στολίδια... τα δώρα
Σίγουρα ξέρετε για το εργαστήριο παιχνιδιών του Άγιου Βασίλη εκεί ψηλά στη Λαπωνία... 
Σίγουρα ξέρετε για τον ταχυδρόμο που μαζεύει όλα τα γράμματα και τα πηγαίνει στον Αϊ-Βασίλη...
...αυτό που μάλλον δεν ξέρετε είναι ο γείτονας του Αϊ-Βασίλη: ο κύριος Μουρμούρης...


Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία ενός δύστροπου και μαγκούφη, που καταφέρνει -φέτος- να αλλάξει και να «ξαναανακαλύψει» τα Χριστούγεννα από την αρχή.
Συντελεστές: Κωσταντής Μιζάρας (αφήγηση, κιθάρα), Αλέξανδρος Μονοκάνδυλος (εμψύχωση κούκλας, αντικειμένων, φλάουτο, σαξόφωνο), Ειρήνη Σγουρίδου (τραγούδι, φλάουτο, κιθάρα, κρουστά),Αγγελική Γουναρίδη (σκηνοθετική επιμέλεια). Διάρκεια 50΄

Προβολές παιδικών ταινιών Κυριακές 4 και 11 Γενάρη 2015

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Πετρούπολης σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο (Goethe Institut), προτείνει για τις γιορτινές μέρες δύο ταινίες για τους μικρούς μας φίλους. Οι ταινίες αυτές θα προβληθούν μόνο με υπότιτλους και όχι μεταγλωττισμένες όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. 
Οι προβολές θα γίνουν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο (Αθανασίου Διάκου 120), τις Κυριακές 4 και 11 Ιανουαρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Πρόγραμμα Προβολών
Στις 11 το πρωί θα προβάλλεται η ταινία κινουμένων σχεδίων Το συνέδριο των ζώων (1969, 95´). Η ταινία απευθύνεται σε παιδιά άνω των έξι ετών. 

2014-konferenz

Το συνέδριο των ζώων (1969, 95´), ταινία κινουμένων σχεδίων (Die Konferenz der Tiere)
Σκηνοθεσία: Curt Linda

Παρά τα παγκόσμια συνέδρια για την ειρήνη, παρά τη μεγάλη λαχτάρα των ανθρώπων για την ειρήνη, παντού στον κόσμο γίνονται πόλεμοι. Γι' αυτό και τα ζώα αναλαμβάνουν δράση και συγκαλούν σε συνέδριο, αποφασισμένα να δώσουν ένα καλό μάθημα στους ανθρώπους. Επίτιμοι καλεσμένοι τους είναι τα παιδιά. Ο Erich Kästner έγραψε αυτό το αλληγορικό παραμύθι το 1949, στον απόηχο του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, και ο Curt Linda δημιούργησε την πρώτη έγχρωμη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων της Δ. Γερμανίας. (για παιδιά από 6 χρονών)

 

Στις 5 το απόγευμα θα προβάλλεται η ταινία Rhythm is it! (2004, 104΄) Η ταινία απευθύνεται σε παιδιά άνω των εννιά ετών. 
2014-rhythm

Rhythm is it! (2004, 104΄)
των Thomas Grube, Enrique Sánchez Lansch

Το πρώτο μεγάλο «εκπαιδευτικό εγχείρημα» της φιλαρμονικής του Βερολίνου: Υπό τη διεύθυνση του Βρετανού Royston Maldoom 250 παιδιά και νέοι (από 8 έως 20 χρονών) που προέρχονται από διαφορετικό κοινωνικό και γεωγραφικό χώρο μελετούν τη χορογραφία του πάνω στο κομμάτι του Στραβίνσκι «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» (Le Sacre du Printemps). Παράλληλα, η Φιλαρμονική του Βερολίνου υπό τη διεύθυνση του Sir Simon Rattle κάνει πρόβα την ίδια αυτή σύνθεση. Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ κλείνει με την πανηγυρική εκτέλεση του κομματιού στην Arena Treptow στο Βερολίνο.
(σε αγγλική και γερμανική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους)

 

Παραμυθοκαμώματα με μουσικές και χρώματα, Κυριακή 11 Γενάρη 2015

Την Κυριακή 11 Γενάρη οι μικροί μας φίλοι καλούνται να συμμετέχουν σ' ένα πρωτότυπο εργαστήριο εικονογράφησης παραμυθιού με την συντοπίτισσά μας συγγραφέα Βιολέτα Σολιδάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου εορτασμού του Δήμου μας, και αφορά παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 
Πολιτιστικό Κέντρο, Εθν. Αντίστασης 61, στις 12.00 το μεσημέρι.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Η είσοδος σε όλες μας τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 03/01/2015 - 11:00 έως τις 04/01/2015 - 20:00
από τις 10/01/2015 - 11:00 έως τις 11/01/2015 - 20:00