Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην Καλαμαριά

Με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που αναμένεται να προσελκύσουν για τρεις ημέρες το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Καλαμαριάς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 5 Ιουνίου στις 11 το πρωί, στην αυλή του Δημαρχείου, όπου βρέθηκαν 50 παιδιά του Β΄ Παιδικού Σταθμού συνοδευόμενα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Ηλικίας και Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ολυμπία Αντωνούδη, σε εκδήλωση με θέμα «Προστατεύω το περιβάλλον».

Τα παιδιά πέρασαν, μέσα από το παιχνίδι, το μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και πρότειναν 25  τρόπους για να σώσουμε τον Πλανήτη. Το καθένα κρατούσε από ένα χάρτινο αερόστατο με ένα μήνυμα όπως: «χρησιμοποιούμε στα ψώνια μας πάνινη τσάντα αντί για πλαστική», «χρησιμοποιούμε απορρυπαντικά που δεν περιέχουν φωσφορικά άλατα», «αποφεύγουμε τα χημικά εντομοκτόνα. Χρησιμοποιούμε λεβάντα για την καταπολέμηση του σκώρου», «προτιμούμε καταστήματα που προωθούν συγκεκριμένα προγράμματα ανακύκλωσης», «χρησιμοποιούμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης: λεωφορεία, τρένα, ποδήλατα ή περπάτημα», «χρησιμοποιούμε μη λευκασμένα φίλτρα καφέ», «ανακυκλώνουμε εφημερίδες και περιοδικά», «χρησιμοποιούμε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες»…

Στις 8.30 το βράδυ μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν στην πλατεία «Προσφυγικού Ελληνισμού» με το Σκιοθέατρο Αγαπίου «Ο Καραγκιόζης και το Μαγεμένο Δέντρο».

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου από τις 10 έως τις 12 το πρωί, οι Διευθύνσεις Καθαριότητας και Πρασίνου θα καθαρίσουν το Στρατόπεδο Κόδρα με την εθελοντική υποστήριξη των δημοτών, ενώ το απόγευμα από τις 7 έως τις 9, το Εργαστήριο Κομποστοποίησης θα περιμένει τους δημότες για να ξεκινήσουν μαζί έναν κάδο κομποστοποίησης με τα φυτικά υπολείμματα της κουζίνας και του κήπου τους. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν έναν από τους κάδους κομποστοποίησης που διαθέτει ο Δήμος Καλαμαριάς, συμπληρώνοντας απλά μία δήλωση ενδιαφέροντος.

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου σειρά θα έχει  το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», με την υποστήριξη της Ε.Ε.Α.Α. στο Πάρκο Κηφισίας, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Οι μικροί ανακυκλωτές θα συμμετάσχουν στη διασκεδαστική αυτή δράση, που μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία ταξιδεύει τα παιδιά στον όμορφο και γεμάτο οφέλη κόσμο της Ανακύκλωσης Συσκευασιών και του Μπλε Κάδου.

Πηγή: http://www.unitedreporters.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/06/2012 - από τις 11:00 έως τις 22:00
06/06/2012 - από τις 11:00 έως τις 22:00
07/06/2012 - από τις 11:00 έως τις 22:00