Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων στην Κρήτη

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, το Παιδικό Αριστούργημα του Λούις Κάρολ από το Εθνικό Θέατρο Έρχεται στην Πόλη μας στο Θέατρο του Τεχνόπολις

Τοποθεσία: ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ
Οδός: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 116
Πόλη: Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλέφωνο: 2810823813

O Βασίλης Μαυρογεωργίου μετά τη επιτυχία της Ωραιότερης ιστορίας του κόσμου, επανέρχεται στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος με το κλασικό αριστούργημα του Λιούις Κάρολ Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων… και διασκεδάζει, σπάζοντας την Αλίκη σε τρία κομμάτια.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο Θέατρο του Τεχνόπολις το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου2009 στις 19:30. Η Αλίκη, ακολουθώντας το Ασπρο Κουνέλι, πέφτει Αλίκη στην χώρα των θαυμάτωνστην κουνελότρυπά του και βρίσκεται στη «χώρα των θαυμάτων». Όμως, όπως κάθε επικίνδυνο παιχνίδι, έτσι κι αυτή η αλλόκοτη «τσουλήθρα» έχει το τίμημά της: η Αλίκη…σπάει σε τρία κομμάτια: σε σώμα, καρδιά και μυαλό. Τρεις διαφορετικές Αλίκες λοιπόν, χωρίς τίποτα κοινό - αν εξαιρέσεις τα ριγέ καλτσάκια και τα ξανθά μαλλιά - θα διαφωνήσουν και θα τραβήξουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Για να συναντήσουν τη ζεν Κάμπια, τον τζαζ Γάτο του Τσεσάιρ, τις υστερικές Δούκισσα και Βασίλισσα, τους εκκεντρικούς Τρελο-Καπελά και Μαρτιάτικο Λαγό, την κλαψιάρικη Ψευτοχελώνα και φυσικά τη Βασίλισσα των Τραπουλόχαρτων Ντάμα Κούπα, η οποία στον ελεύθερο χρόνο της παίζει κροκέ και ασχολείται με τον αποκεφαλισμό. Η Αλίκη μας παρασύρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε ένα αλλόκοτο σύμπαν μέσα στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα βρουν κάτι από τον εαυτό τους.

Σε μια παράσταση που γεννήθηκε μέσα από αυτοσχεδιασμούς, θυμίζοντας ένα παζλ γεμάτο όμορφα χρώματα και φευγάτες σκέψεις, οι τρεις Αλίκες ξέρουν ότι δε θα είναι ποτέ ευτυχισμένες αν δεν ξαναβρούν η μία την άλλη. Πάντα κάτι θα τους λείπει. Κι έτσι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στον Πάνω Κόσμο αν πρώτα το μυαλό δεν καταλάβει την καρδιά, αν η καρδιά δεν νιώσει το σώμα κι αν το σώμα δεν αγκαλιάσει σφιχτά και το μυαλό και την καρδιά.

Η ταυτότητα της παράστασης
Διασκευή: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Αστερόπη Λαζαρίδου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνικά – κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη
Μουσική: Κώστας Γάκης Κίνηση: Μαρία Κολιοπούλου
Φωτισμοί: Γιώργος Φακούρας
Δραματουργική συνεργασία: Αστερόπη Λαζαρίδου
Παίζουν: Αλίκη: Λένα Παπαληγούρα (Καρδιά), Βασιλική Τρουφάκου (Μυαλό), Ευδοκία Κακιούζη (Σώμα) και οι: Δημήτρης Αντωνίου, Στέφανος Αχιλλέως, Κωνσταντίνα Βιδάλη, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Χριστίνα Καπάδοχα, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Γιώργος Μακρής, Μαρία Μπελιγιάννη, Τάνια Παλαιολόγου, Χρήστος Πίτσας, Στέλλα Ποζαπαλίδου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Δήμητρα Σταυράκη

Εισιτήρια για την παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου στο Τεχνόπολις το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου μπορείτε να προμηθευτείτε από τα ταμεία του Θεάτρου Τεχνόπολις στην Αμμουδάρα. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο του Τεχνόπολις, 2810 821400 και στο texnopolispark.gr.

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

15 Euro

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 26/09/2009 - 19:30 έως τις 27/09/2009 - 22:00