Ευρωπαϊκή Μέρα χωρίς αυτοκίνητο και στην Τρίπολη

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής μέρας χωρίς αυτοκίνητο που έχει οριστεί να είναι η 22α Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει και ο δήμος Τρίπολης , όπως άλλωστε κάνει κάθε χρόνο.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ζωγραφική από τα παιδιά των δημοτικών της πόλης αλλά και ποδηλατικό γύρο με έπαθλα ποδήλατα. Συνολικά θα δοθούν επτά ποδήλατα (έξι στα παιδιά που θα διακριθούν στη ζωγραφική και το έβδομο στον νικητή του ποδηλατικού γύρου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο).

Ο ΔΣ Πέτρος Καλτεζιώτης μάλιστα που έχει αναλάβει και την διοργάνωση τόνισε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «η Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο  έχει γίνει παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο αφού χιλιάδες πόλεις στον κόσμο δεν χρησιμοποιούν αυτήν την μέρα αυτοκίνητο.

Σκοπός όπως ανέφερε είναι να δοθεί  το μήνυμα στους κατοίκους μην χρησιμοποιείτε άσκοπα το αυτοκίνητο στο κέντρο της Πόλης, περπατήστε, κάντε ποδήλατο ή πάρτε και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που δεν έχουμε στην Τρίπολη.

Ουσιαστικά λοιπόν μιλάμε για μια γιορτή, με την ευκαιρία αυτή ο Δήμος της Τρίπολης κάνει διαγωνισμό ζωγραφικής σε όλα τα σχολεία με την προοπτική οι δάσκαλοι να μιλήσουν στα παιδιά για τα κακά του αυτοκινήτου, για τη ρύπανση, για την ηχορύπανση, για το πρόβλημα πάρκινγκ, για όλα αυτά τα κακά που δημιουργεί το αυτοκίνητο, τις καλύτερες ζωγραφιές από μια επιτροπή την οποία φτιάχνουμε βραβεύουμε ένα ποδήλατο για τα πρωτάκια, ένα για τα δευτεράκια όλης της Πόλης, ένα για τα τριτάκια όπως πέρσι, μάλιστα θα κάνουμε την ίδια τελετή να τα παραδώσουμε εδώ (εννοώντας την αίθουσα του ΔΣ όπως έγινε πέρσι).

Πηγή:http://www.arcadiaportal.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

22/09/2012 - 00:00