Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη, μία ευρωπαϊκή πόλη στο σταυροδρόμι των Βαλκανίων και της Μεσογείου, φιλοξενεί από το 2004 τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. Σήμερα, έξι χρόνια μετά, η έκθεση έχει καθιερωθεί ως το ετήσιο ραντεβού για επαγγελματίες και φίλους του βιβλίου.

Η ΔΕΒΘ λαμβάνει χώρα κάθε άνοιξη στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της ν' αναζητήσουν πτυχές της σύγχρονης εκδοτικής παραγωγής από όλο τον κόσμο.

Δυναμικούς πόλους έλξης αποτελούν η θεματική έκθεση, ο θεσμός της τιμώμενης χώρας, η «Παιδική Γωνιά».

* Χαρείτε λοιπόν την περιήγηση στα περίπτερα των εκδοτών

* Παρακολουθήστε τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και λάβετε μέρος στις συζητήσεις με Έλληνες και ξένους συγγραφείς

* Ζητήστε από τους συγγραφείς να υπογράψουν τα αγαπημένα σας βιβλία Ανακαλύψτε τον κόσμο του βιβλίου!

Παιδική γωνιά

Για μία ακόμη χρονιά η «Παιδική Γωνιά» ελκύει τα βλέμματα των επισκεπτών, μικρών και μεγάλων: περισσότερες από 60 εκδηλώσεις με διακεκριμένους συγγραφείς και εικονογράφους (μέλη του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - ΙΒΒΥ), εργαστήρια και παρουσιάσεις από εκδοτικούς οίκους, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Οπως και τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται η προσέλευση χιλιάδων μαθητών στην «Παδική Γωνιά» με τους γονείς αλλά και οργανωμένα με τα σχολεία τους.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Παιδικής Γωνιάς

Καινοτομία: η «Εφηβική Γωνιά» βρίσκει τη θέση της στη ΔΕΒΘ
Νέα αφορμή επίσκεψης στη ΔΕΒ Θεσσαλονίκης για τους αναγνώστες νεαρότερης ηλικίας αποτελεί η δημιουργία της «Εφηβικής Γωνιάς» από το ΕΚΕΒΙ. Πρόκειται για το σημείο αναφοράς των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν μια επισκόπηση της εκδοτικής δραστηριότητας στον τομέα του εφηβικού βιβλίου (με έκθεση βιβλίων σχεδιασμένη σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS) αλλά και να παρακολουθήσουν λογοτεχνικές εκδηλώσεις αποκλειστικά εστιασμένες στα πεδία ενδιαφέροντός τους, όπως ένα εργαστήρι δημοσιογραφίας, επίκαιρη συζήτηση για το σχολείο, συνάντηση συγγραφέων με τους νεαρούς αναγνώστες.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Εφηβικής Γωνιάς

www.thessalonikibookfair.com

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ),  σε συνεργασία με τη HELEXPO και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη την 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, από τις 22 έως τις 25 Απριλίου 2010, με την Κίνα τιμώμενη χώρα.

Πρόκειται για το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για το βιβλίο στην Ελλάδα, με ισχυρό επαγγελματικό προφίλ και διεθνή χαρακτήρα. Μέσα σε λίγα χρόνια, η Έκθεση έγινε σημείο αναφοράς για τον κόσμο του βιβλίου στην Ελλάδα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου, το ετήσιο ραντεβού των επαγγελματιών του βιβλίου και του βιβλιόφιλου κοινού.

Τη φετινή χρονιά, επαγγελματίες από 30 χώρες θα βρεθούν στη ΔΕΒΘ, ενώ παράλληλα το βιβλιόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερες από 100 εκδηλώσεις με προσκεκλημένους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, αφιερώματα, σεμινάρια και εργαστήρια. Η θεματική έκθεση με γενικό τίτλο «Η Αρχαιότητα και εμείς» θα επιχειρήσει να διερευνήσει τις αρχαίες ρίζες μας ενώ στην αγαπημένη των παιδιών όλων των ηλικιών «Παιδική Γωνιά» θα παρουσιαστούν ποικίλες δραστηριότητες.

 

Η Κίνα θα είναι τιμώμενη χώρα στην 7η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν ξεχωριστό πόλο έλξης για τους επαγγελματίες και το βιβλιόφιλο κοινό. Ο δυναμισμός της κινεζικής αγοράς σε συνδυασμό με την πολύπτυχη πολιτιστική της ταυτότητα θα αποτελέσουν το δίπολο στο οποίο θα στηριχθεί η εκπροσώπηση της Κίνας στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία της Ελλάδας ως τιμώμενη χώρα στην έκθεση βιβλίου της Κίνας το 2008, και ως συνέχεια των διαπολιτισμικών σχέσεων των δύο χωρών η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει τον πολιτισμό και τη λογοτεχνία της Κίνας.

Το εθνικό περίπτερο επιφάνειας 500 τ.μ. θα  οργανωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου (www.bibf.net) με στόχο την ανάδειξη όχι μόνο μιας τεράστιας αγοράς βιβλίου αλλά και μιας χώρας με μεγάλη παράδοση και ιστορία.

Πάνω από 200 Κινέζοι (εκδότες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, κυβερνητικοί εκπρόσωποι) θα δώσουν το «παρών» στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσουν την παράδοση και τη σημερινή εικόνα της Κίνας μέσα από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με σλόγκαν «Παράδοση και νεωτερισμός».

 

 

 

 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Κόστος: 

Ελεύθερη είσοδος

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

από τις 22/04/2010 - 10:00 έως τις 25/04/2010 - 21:00