Η πρώτη ημέρα επίσκεψης του αυθεντικού Αϊ - Βασίλη στην Αθήνα

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Αϊ - Βασίλη στην Ελλάδα ήταν ....πολυάσχολη αλλά και ιδιαίτερα ευδιάθετος, όπως επίσης και ο Πρέσβης, ο οποίος μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν ο Αϊ - Βασίλης είναι αυθεντικός απάντησε .... "Μα φυσικά, μόνο ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ Άγιος Βασίλης θα μπορούσε να γίνει δεκτός στην Πρεσβεία της Φινλανδίας"

Ξεκίνησε με την επίσκεψη του στην Φινλανδική Πρεσβεία, όπου τον υποδέχθηκε ο Πρέσβης κύριος Pekka Lintu και η Μορφωτική και Εμπορική Ακόλουθος κυρία Jaana Oikarinen Vasilopoulos.

Αφού μίλησαν για τον ... καιρό, και ο Αϊ - Βασίλης έδωσε το report του καιρού στην πατρίδα του στο χωριό του το Κορβατούντουρι, όπου η θερμοκρασία είναι -20 βαθμούς και το χιόνι στο έχει φτάσει τους 20 πόντους, αντήλλαξαν ευχές και μηνύματα ελπίδας και αγάπης για τα Χριστούγεννα.

Στη συνέχεια ο Γιόλοπουκι (όπως ονομάζεται ο Άγιος Βασίλης στα φινλανδικά) επισκέφθηκε την πλατεία Συντάγματος όπου βγήκε αναμνηστικές φωτογραφίες, τάϊσε τα περιστέρια και έδωσε ευχές στους φίλους του που βρίσκονταν στην πλατεία.

Το ομορφότερο, όμως, κομμάτι της ημέρας, ήταν η επίσκεψη του στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων του Συλλόγου Ελπίδα "ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ"  για να συναντήσει τους μικρούς του φίλους που δεν θα μπορέσουν να τον επισκεφθούν στο Santa Claus Kingdom.

Τον Άγιο Βασίλη και το Ξωτικό υποδέχτηκε η Στρατιωτική Μουσική ΑΣΔΥΣ του ΓΕΣ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,  με χριστουγεννιάτικες μελωδίες έξω από την είσοδο της Ογκολογικής μονάδας ΕΛΠΙΔΑ. Το συνόδεψαν μέσα στην είσοδο όπου τον περίμεναν παιδιά από τα εξωτερικά ιατρεία, που φωτογραφήθηκαν μαζί του ενώ η μπάντα συνέχιζε να παίζει χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Στη συνέχεια ο Άγιος Βασίλης και το ξωτικό επισκέφθηκαν όλα τα τμήματα της Ογκολογικής Μονάδας ΕΛΠΙΔΑ, όπου πήρε όλα τα γράμματα των παιδιών που νοσηλεύονται, έβγαλε  αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί τους και τους ευχήθηκε τα καλύτερα με χαμόγελο, αγάπη και Ελπίδα.

Ο Άγιος Βασίλης έφερε και αναμνηστικά δώρα σε όλα τα παιδιά.

Η σημερινή ημέρα είναι γεμάτη συνεντεύξεις ενώ θα επισκεφθεί και το Μ.Ε.C. Παιανίας για να επιβλέψει τις εργασίες του «στησίματος» του Santa Claus Kingdom, το οποίο θα εγκαινιάσει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Η επίσκεψη του Αι Βασίλη από το Ροβανιέμι τελείται Υπό την Αιγίδα της Φινλανδικής Πρεσβείας.

Λίγα λόγια για το χωριό του Αϊ Βασίλη

Το χωριό του Άγιου Βασίλη βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, στο βόρειο τμήμα της Φινλανδίας. Ονομάζεται «Kορβατούντουρι» και είναι ένα παραμυθένιο τοπίο με κουκλίστικα σπιτάκια στο χιόνι, φωτισμένα έλατα και ταράνδους, έλκηθρα, χιονοπέδιλα και το εντυπωσιακό βραδινό «Βόρειο Σέλας» στον ορίζοντα. Το φαινόμενο αυτό δημιουργείται 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης και έχει εμπνεύσει με τα φανταχτερά του χρώματα πολλούς μύθους και θρύλους.

Το «Kορβατούντουρι» θεωρείται η πατρίδα του Αϊ-Βασίλη από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ο άρχοντας του χωριού είναι, φυσικά, ο Άγιος Βασίλης με τα λευκά γένια και την κόκκινη φορεσιά του. Το χωριό του Αϊ Βασίλη δεν σωπαίνει ποτέ. Ακόμα και το καλοκαίρι από το εργαστήριο παιχνιδιών ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια!.. Το φθινόπωρο οι ρυθμοί εντατικοποιούνται για να προλάβουν μέχρι τα Χριστούγεννα να είναι όλα έτοιμα. Στο γραφείο του, ο Άγιος Βασίλης διαβάζει κάθε Χριστούγεννα περίπου 800.000 γράμματα από όλο τον κόσμο. Οι μικροί βοηθοί του ονομάζονται στα Φινλανδικά «tontut» και παρατηρούν όλο το χρόνο ποια παιδιά είναι καλά.

Τι άλλο θα συναντήσετε στο Santa Claus Kingdom

Σε έναν τεράστιο εσωτερικό χώρο, 13.000 τ.μ., που έχει μετατραπεί σε ένα «χιονισμένο» αλπικό τοπίο, με ζώα του δάσους, igloo και άλλες εκπλήξεις, θα συναντήσετε πάνω από 40 παιχνίδια για όλη την οικογένεια και πολλά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά. Το Santa Claus Kingdom φέτος συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιραμε πολλά παιχνίδια δράσης και χειμερινά σπορ, όπως τη μοναδική εσωτερική πίστα Ski και Snowboardαρχαρίων που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Παιδικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις, μαγικά κόλπα, παγοδρόμιο, πλανητάριο, food court "Κουζίνα του "Αϊ - Βασίλη", χριστουγεννιάτικη αγορά, karaoke, face painting, μπαλονοκατασκευές και άλλα πολλά συμπληρώνουν έναν παραμυθένιο κόσμο που θα μείνει αξέχαστος σε μικρούς και μεγάλους!

SANTA CLAUS KINGDOM

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο για όλες τις ηλικίες!
30 Νοεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Το Santa Claus Kingdom βρίσκεται στο M.E.C. Παιανίας

Η πρόσβαση στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας είναι πολύ εύκολη
μέσω της Λεωφ. Λαυρίου (αριθμός 301)
μέσω της Αττικής Οδού (Έξοδος 17 - Κάντζα)

με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
(Metro, Προαστιακός, ΟΑΣΑ)

Σταθμός προαστιακού Μετρό Κάντζας
σταθμός Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας,
από τον οποίο θα υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά
με τα λεωφορεία του Santa Claus Kingdom

Το M.E.C. διαθέτει 25.000 τ.μ. δωρεάν χώρους στάθμευσης,
γύρω από τις εγκαταστάσεις του

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Για την επίσκεψη σας στο Santa Claus Kingdom μπορείτε να προαγοράσετε το εισιτήριο

σας στα παρακάτω σημεία εξασφαλίζοντας προτεραιότητα κατά την είσοδο σας στο Πάρκο αλλά και χαμηλότερη τιμή!

Η τιμή των εισιτηρίων στην προπώληση είναι

4 ευρώ για γονείς
10 ευρώ για παιδιά

Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στα παρακάτω σημεία

www.viva.gr  ,

11876
σε όλα τα καταστήματα
Παπασωτηρίου, Public & Seven Spots

Αγορά εισιτηρίων στο Santa Claus Kingdom

Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια

5 ευρώ για γονείς
12 ευρώ για παιδιά
ειδική πολιτική για ανέργους

13.000 τετραγωνικά

40 παιχνίδια

1 Εισιτήριο

ΩΡΑΡΙΟ

Το Santa Claus Kingdom λειτουργεί 30 Νοεμβρίου 2013 έως 2 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
10 π.μ. – 10 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6199 777

www.santaclauskingdom.com

http://www.facebook.com/SantaClausKingdom

Το Santa Claus Kingdom διοργανώνεται από την εταιρεία Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια» που για πάνω από 33 χρόνια ψυχαγωγεί το παιδί και όλη την οικογένεια!

info box

Για ηλικίες από: 

0-1
1-3
3-5
5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

30/11/2013 - από τις 10:00 έως τις 22:00
01/12/2013 - από τις 10:00 έως τις 22:00