Είναι πολύ εύκολα και χαριτωμένα και οι μικροί θαυμαστές της ταινίας θα τα εκτιμήσουν πολύ αν τους τα προσφέρετε στο πάρτυ!!
Θα χρειαστείτε:
- Μπλε πλαστικά κουταλάκια (σαν τις φορεσιές τους)
- Αμυγδαλόπαστα ή γλάσο (συνταγές που θα βρείτε παρακάτω)
- Τρουφίτσες σοκολατένιες
- Λαδόχαρτο
- Ζελατίνα διαφανή για τύλιγμα
Πως θα τα φτιάξετε:
- Χρησιμοποιείτε μπλε πλαστικά κουταλάκια που θα τα καλύψετε με κίτρινα γλυκά κεφαλάκια! Για τα κεφαλάκια μπορείτε να φτιάξετε κίτρινο γλάσο ή αμυγδαλόψιχα. Στο εξωτερικό υπάρχουν παστίλιες καραμέλας που λιώνει (Candy Melts από το Amazon.com), αλλά δεν νομίζω ότι εδώ υπάρχουν.
- Εάν προτιμήσετε γλάσο μπορείτε να το φτιάξετε λιώνοντας σε μπαιν μαρι (μπορείτε να τα βάλετε και σε φούρνο μικροκυμάτων) , 300 γρ λευκής σοκολάτας με 4 κουταλιές σούπας βιτάμ. Όταν λιώσει (προσέξτε να μην βράσει) προσθέστε λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε καλά. Βουτήξτε κάθε κουταλάκι στο γλάσο.
- Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλόπαστα, για πιο .. χορταστικό αποτέλεσμα! Θα χρειαστείτε: Έτοιμη αμυγδαλόπαστα (σε όλα τα σουπερ μάρκετ) που θα την ζυμώσετε με λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και θα ανακατέψετε καλά να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα. Μετά θα το κολλήσετε στα κουταλάκια ώστε τα καλύψουν τελείως και να αποκτήσουν το σχήμα της φωτογραφίας.
Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε..ζελέ.
Θα χρειαστείτε:
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο κυρίως ή ό, τι άλλο θες)
- 9 κ.σ. νερό
- 2,5 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη (1 φακελάκι)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. σταγόνες κουβερτούρας
- Λίγη τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάλτε 2 φλιτζάνια ζάχαρη σε ένα μια μεγάλη σακούλα για φαγητό, προσθέστε μερικές σταγόνες από το χρώμα και ανακινήστε, πιέζοντας και με τα δάχτυλα να χρωματίσετε τη ζάχαρη. Θα σας πάρει κάποιο χρόνο να χρωματίσεις καλά τη ζάχαρη
- Αναμείξτε τη ζελατίνη με 5 κ.σ. νερό και χτυπήστε καλά. Αφήστε τη ζελατίνη να σταθεί για μερικά λεπτά
- Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη που έμεινε με το υπόλοιπο νερό (4 κ.σ.) σε ένα κατσαρολάκι και άφησε να βράσουν (αν έχετε θερμόμετρο μην αφήσετε το μείγμα να περάσει τους 110oC.). Κατεβάστε από τη φωτιά λίγα λεπτά αφού αρχίσει να κοχλάζει
- Στη συνέχεια προσθέσετε το μείγμα με τη ζελατίνη και ανακατέψτε καλά να μην φαίνεται καθόλου η ζελατίνη
- Βάλτε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και αφήστε να κρυώσει καλά. Χτυπήστε με το μίξερ στη μεσαία σκάλα να θαμπώσει το μείγμα και συνέχισε το χτύπημα προσθέτοντας τη βανίλια στην μεγάλη σκάλα
- Προσθέστε λίγες σταγόνες χρώμα και συνέχισε το χτύπημα για μερικά ακόμη λεπτά
- Βάλτε αμέσως το υλικό επάνω στα κουταλάκια και βουτήξτε τα μέσα στη σακούλα με τη χρωματισμένη ζάχαρη. Άφησε τα ζαχαρωτά επάνω σε λαδόχαρτο να μείνουν 4-6 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ζυμώστε ένα μικρό κομμάτι αμυγδαλόπαστας και φτιάξτε μικρές μπαλίτσες για τα ματάκια.
- Στο μεταξύ λιώστε τις σταγόνες κουβερτούρας να πάρετε μια σφιχτή πάστα και με μια οδοντογλυφίδα φτιάξε τα ματάκια σε κάθε μπαλίτσα. Πριν να στεγνώσουν τελείως τα κουταλάκια τοποθετήστε τα ματάκια. Μην ξεχνάτε ότι μερικά έχουν μόνο ένα μάτι! Προσθέστε λίγη τρούφα σοκολάτας στην κορυφή των κουταλιών για μαλλιά.
- Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Για να στεγνώσουν πιο γρήγορα βάλτε τα στο ψυγείο.
- Όταν τα κουταλάκια στεγνώσουν έχετε και άλλη λιωμένη κουβερτούρα (βάλτε μερικές σταγόνες κουβερτούρας στα μικροκύματα (θέλουν λιγότερο από ένα λεπτό) και με μία οδοντογλυφίδα σχηματίστε τα γυαλιά και το στόμα. (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο γλάσο σοκολάτας)
- Όταν στεγνώσουν τελείως διπλώστε τα προσεκτικά σε ζελατίνα και χαρίστε τα στα παιδάκια!
info box
Για ηλικίες από:
3-5
5-9
9-12
12+