Εύκολη και διασκεδαστική συνταγή για παιδιά..
- ένας πολύ ωραίος τρόπος για να κρύψετε τα λαχανικά τα οποία νοστιμίζουν πολύ από το τυρί και το αβγό
- πολύ καλή ευκαιρία για εξάσκηση των μικρών παιδιών με το μαχαίρι
- μεζεδάκι κατάλληλο και για παιδικό πάρτυ
· εκτός των άλλων ψήνονται μέσα σε 10΄ λεπτά!!!
ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 4 πράσα – το λευκό μέρος
- 4 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 200 γραμμάρια γραβιέρα
- 1 κρόκος αβγού ΒΛΑΧΑΚΗ
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός
- λίγο βούτυρο λιωμένο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- ζυγαριά
- μπωλ
- τρίφτης
- δοσομετρητής κουταλιού
- λαδόκολλα
- πινέλο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Πλένουμε τα λαχανικά καλά
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις κόβουμε σε κυβάκια
- Κόβουμε τα πράσα και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη και ψιλόκόβουμε το μαϊντανό
- Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε
- Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία
- Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες 14*16 εκατοστά περίπου και με το πινέλο τις αλείφουμε με βούτυρο
- Βάζουμε πάνω στο φύλλο λίγο από το μείγμα, τυλίγουμε σαν καραμέλλες και τις ακουμπάμε πάνω στο ταψάκι μας αφού έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα
- Αλείφουμε τις καραμέλλες με λίγο βούτυρο και από πάνω
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και ψήνουμε για 15΄λεπτά περίπου
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr
info box
Για ηλικίες από:
3-5
5-9
9-12
12+