Angry Birds: Η Ταινία 2

Apo 5 Σεπτεμβρίου 2019 στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. Βασισμένη στο σαρωτικά επιτυχημένο ηλεκτρονικό παιχνίδι από τη Φινλανδία, που έχει κατέβει πάνω από 4 δισεκατομμύρια φορές μέχρι τώρα, η πρώτη ταινία Angry Birds ήταν μία παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία.

Χάρη στους αξέχαστους και πάντα συναρπαστικούς χαρακτήρες της, το ευρηματικό της χιούμορ, τη ζωηρή και πολύχρωμη εικόνα της και τις γερές δόσεις χιούμορ, η ταινία προσέλκυσε το κοινό όλων των ηλικιών.

Αυτή τη φορά, οι άσπονδοι φίλοι θα συμμαχήσουν ενάντια σε καινούρια απειλή, προσφέροντας ένα καταιγιστικό, σπαρταριστό, ξεκαρδιστικό θέαμα για όλη την οικογένεια. 

Σύνοψη

Τα θυμωμένα πουλιά που δεν πετάνε και τα κακόβουλα πράσινα γουρούνια αντιμετωπίζουν  μία κοινή απειλή που βάζει σε κίνδυνο τα νησιά τους. Ο Ρεντ, ο Τσακ, ο Μπομπ και ο Σούπερ Αετός επιστρατεύουν την αδελφή του Τσακ, Σίλβερ, και ενώνουν τις δυνάμεις τους με το γουρούνι Λέοναρντ, τη βοηθό του Κόρτνεϊ και τον Γκάρι για να κάνουν ανακωχή και να σχηματίσουν μία απίθανη ομάδα που θα σώσει τα νησιά τους.

Διάρκεια: 96’

Visit

  1. Instagram: https://www.instagram.com/feelgood_entertainment/

  2. Twitter: https://twitter.com/FeelgoodEntment

  3. Fb: https://www.facebook.com/feelgoodentertainment.gr/

  4. Youtube

 

Τρία πουλάκια

Οι δημιουργοί ήθελαν να εξερευνήσουν ένα νέα κεφάλαιο στο σάγκα των πτηνών που δεν πετάνε. Στην πρώτη ταινία, ο Ρεντ ήταν ο πιο οξύθυμος όλων, ένας μόνιμος εξόριστος στο κατά τα άλλο φιλήσυχο νησί των πουλιών. Αλλά ο Ρεντ ήταν ο μόνος που έχει το κουράγιο να αποκαλύψει την απειλή πίσω από τα γουρούνια, με αρχηγό τον Λέοναρντ, που ήταν αποφασισμένα να κλέψουν τα πολύτιμα αυγά των πουλιών. Ο Ρεντ, με τη βοήθεια των κολλητών του, του Τσακ, ενός πανέξυπνου και ταχύτατου καναρινιού, και του Μπομπ, ενός γλυκύτατου, αλλά μερικές φορές εκρηκτικού τύπου, οδηγεί τα πουλιά στη νίκη ενάντια στα δαιμόνια γουρούνια.

Τώρα, στη νέα αυτή περιπέτεια, ο Ρεντ είναι ένας ήρωας που αγαπάνε όλοι στο νησί. Εντωμεταξύ, η αντιπαλότητα ανάμεσα στα γουρούνια και τα πουλιά έχει εξελιχθεί σε μία μάχη φάρσας. Όλα αλλάζουν όταν γιγάντιες μπάλες πάγου αρχίζουν να πέφτουν από τον ουρανό και να προσγειώνονται στα νησιά των πουλιών και των γουρουνιών. Μία νέα, ψυχρή απειλή έχει αναδυθεί από ένα μυστηριώδες τρίτο νησί και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα, όταν ο Λέοναρντ επισκέπτεται κρυφά τον Ρεντ, προτείνοντας του να συμμαχήσουν ενάντια στον κοινό εχθρό. Πρόκειται για ένα πρόβλημα και των δύο και ο Λέοναρντ επιμένει ότι αν δεν συνεργαστούν, θα καταστραφούν και τα δύο νησιά.

Ο Ρεντ είναι επιφυλακτικός, αλλά δεν βλέπει άλλη επιλογή. «Ξαφνικά, τα γουρούνια θέλουν ανακωχή; Γιατί; Γιατί υπάρχει ένα άλλο νησί που εξαπολύει ιπτάμενα αντικείμενα άγνωστης ταυτότητας, σαν βόμβες πάγου. Οπότε τα γουρούνια πρέπει να κάνουν ομάδα με τα πουλιά, κάτι που ενοχλεί τον Ρεντ. Δεν είναι σίγουρος ότι θα διατηρήσει την προνομιούχο του θέση, αλλά πρέπει να κάνει το σωστό» εξηγεί ο Jason Sudeikis, που δίνει τη φωνή του στον Ρεντ.

Οι εχθροί πρέπει να γίνουν άσπονδοι φίλοι και να σχηματίσουν μία κορυφαία ομάδα με τους Ρεντ, Τσακ, Μπομπ, Λέοναρντ και τον επιβλητικό και εντελώς προβληματικό Σούπερ Αετό. Στην ομάδα υπάρχουν καινούριες προσθήκες, όπως η μηχανικός Σίλβερ, που είναι η ξύπνια αδελφή του Τσακ και έχει όλες τις απαντήσεις και η Κόρτνεϊ, η μικρή, αυθάδης βοηθός του Λέοναρντ. Τέλος, εμφανίζεται ο Γκάρι, ένας γκρινιάρης επιστήμονας που εξοπλίζει το νησί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η καινούρια ομάδα ανακαλύπτει ότι ο χειμώνας έρχεται μέσα από τα παγωμένα βλήματα που εξαπολύονται από το νησί του Αετού, όπου η Ζέτα βασιλεύει με τη βοήθεια του επικεφαλής επιστήμονα Γκλεν. Κουρασμένη από τις παγωμένες συνθήκες του κόσμου της, η Ζέτα αποφασίζει να κυριαρχήσει πάνω στα νησιά των πουλιών και των γουρουνιών και να φτιάξει έναν δικό της νέο παράδεισο.

Η ομάδα μας πρέπει να πάει κρυφά στο νησί του Αετού, να αποδυναμώσει τη Ζέτα και να εξουδετερώσει το υπερσύγχρονο όπλο της. Καθώς οι ήρωες μπαίνουν σε έναν αγώνα δρόμου για να σώσουν τα σπίτια τους, μία παράλληλη περιπέτεια εκτυλίσσεται καθώς μερικά αξιαγάπητα μικρά πουλάκια, που γνωρίσαμε στην πρώτη ταινία, κάνουν πάλι τα δικά τους και παίζουν ένα παιχνίδι ρόλων που εκτροχιάζεται, για να αποδείξουν ότι ακόμα και ένας μικρούλης νεοσσός μπορεί να έχει μεγάλα όνειρα!

Άσπονδοι φίλοι

Ρεντ (με τις φωνές των Jason Sudeikis/Γιώργου Πυρπασόπουλου)

Ο Ρεντ θεωρείται ήρωας στο νησί των πουλιών και είναι περήφανος για αυτό. Έχει βάλει σκοπό να προστατεύσει τον πληθυσμό στο νησί από κάθε εξωτερική απειλή. Παρά την ηρωική του εμφάνιση, δεν διαθέτει ιδιαίτερες κοινωνικές δεξιότητες για να συνδεθεί συναισθηματικά με τα άλλα πουλιά. Ταλαιπωρείται από τις ανασφάλειες του και έχει ακόμα δουλειά να κάνει με τον εαυτό του. Δεν εμπιστεύεται την ομαδική δουλειά και είναι απρόθυμος να συνεργαστεί με τα γουρούνια. 

Τσακ (με τις φωνές των Josh Gad/Φοίβου Ριμένα)

Ο ασύλληπτα γρήγορος Τσακ παραμένει ο καλύτερος φίλος του Ρεντ και ένας καταλύτης στο συναισθηματικό ταξίδι του. Ο Τσακ σκέφτεται γρήγορα και μιλάει γρήγορα. Κινείται, βέβαια, ακόμα γρηγορότερα. Παρόλη τη φρενήρη ενέργεια του και την έλλειψη φίλτρου όταν μιλάει, η ταχύτητα του Τσακ είναι κρίσιμο εργαλείο για την αποστολή στο νησί του Αετού. 

Μπομπ (με τις φωνές των Danny McBride/Χάρη Γρηγορόπουλου)

Η βασική τριάδα συμπληρώνεται από τον Μπομπ, το πουλί με την μεγάλη καρδιά. Η πληθωρική του προσωπικότητα και το μέγεθος του καμιά φορά δεν βοηθάνε στη διακριτική παρουσία της ομάδας κατά τη διάρκεια της αποστολής, αλλά η προθυμία του να κάνει τα πάντα, είναι κάτι που λειτουργεί καλά. 

Σούπερ Αετός (με τις φωνές των Peter Dinklage/Γιάννη Ζουγανέλη)

Επιστρέφει και ο Σούπερ Αετός, που κάποτε ήταν ένας θρύλος μυθικών διαστάσεων στην κοινότητα των πουλιών. Το σμήνος μεγάλωσε με τραγούδια και παραμύθια για τις απίστευτες περιπέτειες του και χάρη στα τεράστια μαγικά φτερά του, είναι το μόνο πουλί που μπορεί να πετάξει. Αλλά οι κάποτε καθηλωμένοι γείτονες του τελικά έμαθαν ότι τα φτερά του ήταν από πηλό και ότι κρύβεται κάπου στο νησί των Πουλιών, φοβούμενος να αντιμετωπίσει το παρελθόν του. 

Λέοναρντ (με τις φωνές των Bill Hader/Βασίλη Μήλιου)

Ο αρχηγός των γουρουνιών Λέοναρντ φτάνει στο κατώφλι του Ρεντ με μία ιστορία για ένα τρίτο νησί του οποίου η αρχηγός σχεδιάζει να τους επιτεθεί. Ο Ρεντ δεν μπορεί παρά να τον εμπιστευτεί, παρόλο που ο Λέοναρντ παραμένει νάρκισσος και χειριστικός τύπος, ενώ επιμένει να είναι επικεφαλής της καινούριας αποστολής. 

Καινούριοι φίλοι και εχθροί

Σίλβερ (με τις φωνές των Rachel Bloom/Χρύσας Διαμαντοπούλου)

H Σίλβερ είναι μηχανικός και η μικρότερη αδελφή του Τσακ με την ίδια χαρούμενη και γεμάτη ενέργεια προσωπικότητα. Έχει το χάρισμα της ταχύτητας, αλλά το μυαλό της είναι ακόμα πιο ταχύ. Σε συνδυασμό με την εξωστρεφή της προσωπικότητα, δημιουργεί μία έντονη σχέση με τον Ρεντ, ο οποίος νιώθει απειλή από την παρουσία της. 

Ζέτα (με τις φωνές των Leslie Jones/ Άντριας Ράπτη)

Στο προσκήνιο εμφανίζεται και η κακόβουλη αετίνα Ζέτα, η οργισμένη βασίλισσα του πάγου από το νησί του Αετού, που πριν χρόνια, έζησε μία απώλεια που την έχει κάνει εξίσου ψυχρή με το περιβάλλον της. Έχει βαρεθεί να μένει σε ένα παγωμένο νησί από χιόνι και πάγο και ονειρεύεται να πίνει κοκτέιλ σε ζεστές, τροπικές παραλίες στα νησιά των Πουλιών και των Γουρουνιών. Είναι σαρκαστική και εγωίστρια και σκοπεύει να κατακτήσει τα δύο νησιά.

Ντέμπι (με τις φωνές των Tiffany Haddish/Λένας Μαραβέα)

Η Ντέμπι, μία αετίνα που νιώθει τον πόνο της Ζέτα, είναι η εντελώς αδέξια βοηθός της βασίλισσας. Η Ντέμπι λατρεύει τη Ζέτα και δεν υπάρχει κάτι που δεν θα έκανε για εκείνη, όπως το να καταστρώνει το πρόγραμμα της, να οργανώνει την προσωπική της ζωή ή ακόμα και να γίνεται ο ψυχολόγος της, όταν η Ζέτα δεν έχει κανέναν άλλο για να μιλήσει.

Γκλεν (με τις φωνές των Eugenio Derbez/Δημήτρη Σάρλου)

Η Ζέτα βασίζεται και στον Γκλεν, τον επικεφαλής επιστήμονα της και τον δημιουργό του όπλου που απειλεί τα γειτονικά νησιά. Ο Γκλεν είναι νευρικός, γνωρίζοντας ότι οι προκάτοχοι της θέσης του δεν κράτησαν το πόστο τους αρκετά, ώστε να δουν το όπλο εν δράσει. Είναι αγχωμένος για το γεγονός ότι το όπλο δεν αξιοποιείται όπως αρχικά είχε φανταστεί και έχει αμφιβολίες για τη νέα του χρήση. 

Γκάρι (με τις φωνές των Sterling K. Brown/Τάσου Τζιβίσκου)

Ένας ακόμα επιστήμονας, ο Γκάρι, είναι το μυαλό πίσω από τα εργαλεία που έχει η ομάδα για να μπει κρυφά στο νησί του Αετού και να αφοπλίσει το όπλο της Ζέτα. Ο Γκάρι είναι εξαιρετικά ευφυής, έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι αλαζόνας. Κάθε ομάδα χρειάζεται ένα μυαλό που εφεύρει φοβερά όπλα, όμως οι εφευρέσεις του δεν είναι και τόσο σπουδαίες. Εδρεύει σε ένα εργαστήριο και συνεργάζεται με μία ομάδα γουρουνιών που δεν έχουν ιδιαίτερες δεξιότητες. Αλλά όταν επιστρατεύεται για να δουλέψει με την αποστολή διάσωσης, πρέπει να αποχωριστεί το εγώ του και να αποπειραθεί να δουλέψει καλά με τους άλλους. 

Κόρτνεϊ (με τις φωνές των Awkwafina/Μαριάνθης Σοντάκη)

Ένα άλλο άτομο κλειδί της απρόσμενης συμμαχίας είναι η Κόρτνεϊ, η νέα βοηθός του Λέοναρντ. Παρόλο που περνάει τον καιρό της στέλνοντας μηνύματα και ακούγοντας μουσική, παρά δουλεύοντας, η Κόρτνεϊ είναι ίσως η πιο επιδέξια βοηθός του Λέοναρντ. 

Να σας συστήσουμε τον Χάρβεϊ

Με το που φτάνει η ομάδα στο νησί του Αετού, πρέπει να εντοπίσει το όπλο και να το αφοπλίσει. Οπότε, ο Τσακ, ο Μπομπ, η Κόρτνεϊ, ο Λέοναρντ και ο Γκάρι συνεργάζονται και φοράνε τη στολή του Αετού-Φύλακα, που ακούει στο όνομα Χάρβεϊ. Όχι πάντα με απόλυτη επιτυχία!

Μία παράλληλη αποστολή εν δράσει

Ενώ τα γουρούνια και τα πουλιά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τα νησιά τους, μία άλλη περιπέτεια ξετυλίγεται, χάρη σε τρεις αξιολάτρευτους νεοσσούς. Το τρίο των νεαρών πουλιών, οι Ζόι, Βίβι και Σαμ-Σαμ αναπαριστούν τα γεγονότα της πρώτης ταινίας για να τιμήσουν τον ήρωα τους, τον Ρεντ. Όταν μία εξωτερική δύναμη απειλεί μερικά αυγά, οι νεοσσοί βιώνουν μία επική περιπέτεια για να τα σώσουν. 

Μετά το ντεμπούτο τους στην πρώτη ταινία, τα αξιαγάπητα μικρά πουλάκια έκλεψαν τις καρδιές του κοινού σε όλο τον κόσμο και οι δημιουργοί ήξεραν ότι έχουν ακόμα περισσότερο χιούμορ και περιπέτεια να δώσουν στην καινούρια ιστορία.

«Σε αυτήν την ταινία, προσφέρουν μία γεύση κωμικής ανακούφισης από τις έντονες σκηνές της ομάδας που διεισδύουν στο νησί του Αετού» λέει ο σκηνοθέτης. «Είναι μεγάλο μέρος της ταινίας».

Μία αξέχαστη εμπειρία

Χαρακτηριστικά της μοναδικής και σπαρταριστής εικόνας της δεύτερης ταινίας είναι  το παγωμένο νησί του Αετού, ένα οργισμένο ηφαίστειο και ένα όπλο ανυπολόγιστης ισχύος. Το παγωμένο του περιβάλλον δίνει κίνητρα στους χαρακτήρες. Ο σκηνοθέτης και η ομάδα του δούλεψαν ιδιαίτερα για να απογειώσουν τη φαντασμαγορική εικόνα του νησιού. «Το φως κάνει διάθλαση στον πάγο, οπότε παίξαμε με πολλά χρώματα και με το στοιχείο της λάβας, σε θερμοκρασίες που εκπέμπουν άλλο χρώμα και όχι μόνο το έντονο πορτοκαλί» εξηγεί ο σκηνοθέτης. 

Τα χρώματα, οι υφές, τα σχέδια και οι χαρακτήρες δημιουργούν μία ταινία για όλους. «Το κοινό θα αγαπήσει την κωμωδία και τους χαρακτήρες» σχολιάζει ο Jason Sudeikis. 

Η ταινία, άλλωστε, μιλάει για τη σημασία της ομαδικότητας και υπάρχει πάντα ένας τρόπος να βρεις έναν κοινό τόπο και έναν κοινό σκοπό.

«Η ταινία είναι ένα ξεκαρδιστικό και συναισθηματικό ρόλερ κόστερ και προσφέρει  στους θεατές ένα ξεχωριστό είδος περιπέτειας» καταλήγει ο σκηνοθέτης. 

Συντελεστές 

Σενάριο: Thurop Van Orman

Σκηνοθεσία: Peter Ackerman, Eyel Podell, Jonathon E. Stewart

Ακούγονται: Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Danny McBride, Peter Dinklage, Pete Davidson, Zach Woods, Dove Cameron, Lil Rel Howery, Nicki Minaj, Beck Bennett, Brooklynn Prince, JoJo Siwa

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Σάρλος, Λένα Μαραβέα, Μαριάνθη Σοντάκη, Σοφία Τσάκα, Πέτρος Δαμουλής, Μυρτώ Θεοδοσίου, Δημήτρης Σάρλος, Κάλια Παπαευθυμίου, Βασίλης Μήλιος, Πέγκυ Μανωλά, Γιάννης Χασιώτης, Χάρης Γρηγορόπουλος, Φοίβος Ριμένας, Μαριάνθη Σοντάκ

info box

Για ηλικίες από: 

9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 05/09/2019 - 21:00
Παρ, 06/09/2019 - 21:00
Σάβ, 07/09/2019 - 21:00
Κυρ, 08/09/2019 - 21:00
Δευ, 09/09/2019 - 21:00
Τρί, 10/09/2019 - 21:00
Τετ, 11/09/2019 - 21:00
Πέμ, 12/09/2019 - 21:00
Παρ, 13/09/2019 - 21:00
Σάβ, 14/09/2019 - 21:00
Κυρ, 15/09/2019 - 21:00
Δευ, 16/09/2019 - 21:00
Τρί, 17/09/2019 - 21:00
Τετ, 18/09/2019 - 21:00
Πέμ, 19/09/2019 - 21:00
Παρ, 20/09/2019 - 21:00
Σάβ, 21/09/2019 - 21:00
Κυρ, 22/09/2019 - 21:00

Άλλα άρθρα