Τα Στρουμφάκια: Το χαμένο χωριό

30 Μαρτίου 2017 στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D Μεταγλωττισμένη και με υπότιτλους. Τα θρυλικά μπλε πλασματάκια εμφανίζονται στην πρώτη αποκλειστικά κινουμένων σχεδίων ταινία, βασισμένη στο κλασικό έργο του δημιουργού τους Peyo για να περιπλανηθούν σε ολοκαίνουριους κόσμους και να βρουν αναπάντεχους συμμάχους που θα τους αλλάξουν τη ζωή για πάντα. Σπαρταριστά αστεία, συναρπαστική και γεμάτη μηνύματα, η ταινία είναι ένα απολαυστικό ταξίδι για τους μεγάλους, που θα συγκινηθούν με τις αναφορές στην κουλτούρα των Στρουμφ αλλά και για τους μικρούς που θα παρασυρθούν από την ανεπιτήδευτη και αξιαγάπητη φύση των κατοίκων του Στρουμφοχωριού και όχι μόνο…

Σ’ αυτήν την νέα, φρέσκια και ξεκαρδιστική κινηματογραφική εκδοχή για τα «Στρουμφάκια», μόνο κινούμενα σχέδια πλέον, ένας μυστηριώδης χάρτης βάζει την Στρουμφίτα και τους καλύτερούς της φίλους, τον Σπιρτούλη, τον Σκουντούφλη και τον Προκόπη σε ένα συναρπαστικό αγώνα μέσα στο - γεμάτο μαγικά πλάσματα - Απαγορευμένο Δάσος για να βρουν ένα μυστηριώδες χαμένο χωριό πριν τα προλάβει ο μοχθηρός μάγος Δρακουμέλ. Επιβάτες ενός τρελού ταξιδιού, γεμάτου δράση και κίνδυνο, τα Στρουμφάκια βρίσκονται μπροστά στην ανακάλυψη του μεγαλύτερου μυστικού σε ολόκληρη την Στρουμφοιστορία.

Διάρκεια: 99’


 

Τα Στρουμφάκια: Το χαμένο χωριό είναι η πρώτη ταινία αποκλειστικά κινουμένων σχεδίων κι έτσι οι δημιουργοί επέστρεψαν στο σχεδιαστήριο για να ανακαλύψουν ξανά το κλασικό και μαγικό ύφος των Στρουμφ. «Διαβάσαμε τα πρώτα κόμιξ και μελετήσαμε το έργο του Peyo για να βρούμε το οπτικό ύφος της ταινίας ως φόρο τιμής στην προέλευση των Στρουμφ και του πώς έμοιαζαν» λέει o σκηνοθέτης Kelly Asbury (Shrek 2, Gnomeo and Juliet). «Αυτό επηρέασε κάθε τοποθεσία, εμφάνιση και τον σχεδιασμό των ίδιων των Στρουμφ, των μανιταροσπιτιών και των χρωμάτων».

Η ταινία έχει σκέτη απόλαυση καθώς μεταφέρει τα Στρουμφάκια στον συναρπαστικό και επικίνδυνο κόσμο του Απαγορευμένου Δάσους. «Είναι μια χώρα που δεν έχουν ξαναβρεθεί, γεμάτη εκπλήξεις και γέλιο» λέει o σκηνοθέτης. «Λιβελούλες, δράκοι που βγάζουν φλόγες και έχουν πλάκα μέχρι να τους εξοργίσεις. Πανέμορφα, ευωδιαστά λουλούδια που σε τρώνε αν δεν προσέξεις. Φυτά που σε ενοχλούν με τα φιλιά τους».

Έμπνευση για τον κόσμο του Στρουμφοχωριού και τους νέους κόσμους της ταινίας ήταν φυσικά ο Βέλγος καλλιτέχνης Peyo που δημιούργησε τα Στρουμφάκια το 1958. «Το έργο του είναι εκτυφλωτικό και ανάλαφρο. Σχεδίαζε ανεπιτήδευτα» εξηγεί o Asbury. «Για το Απαγορευμένο Δάσος και το Χαμένο Χωριό, θέλαμε να είναι κάτι πρωτόγνωρο για το κοινό και για τα Στρουμφ, αλλά να ανήκει στον κόσμο τους. Πιο σκοτεινά χρώματα, πυκνές σκιές, παράξενες φυλλωσιές, φυτά που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι, αυτά είναι καινούρια στοιχεία, αλλά έχουν κοινή γλώσσα με το ύφος του Peyo».

Το κωμικό στοιχείο της ταινίας ήταν κάτι που ήθελε σκέψη. «Θέλαμε να γελάνε τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά, όπως και στα κόμιξ του Peyo, παρά να έχουμε διάφορα επίπεδα χιούμορ, άλλο για τα παιδιά και άλλο για τους μεγάλους» επισημαίνει o σκηνοθέτης. «Charlie Chaplin, Buster Keaton, Harold Lloyd, Laurel and Hardy, the Three Stooges. Όλοι γελάνε με το χιούμορ τους και ποτίσαμε την ταινία με αυτή τη διαχρονικότητα».

Φυσικά, εκτός από τα γέλια, η ταινία διακρίνεται για το πνεύμα της ειρήνης και της αρμονίας που χαρακτηρίζει τον κόσμο των Στρουμφ. «Το μήνυμα της ταινίας έχει να κάνει με την ομαδικότητα. Το Στρουμφοχωριό λειτουργεί ως μονάδα. Ο καθένας αποδέχεται τη διαφορετικότητα του άλλου και αλληλοσυμπληρώνονται για το κοινό καλό. Ένα παγκόσμιο μήνυμα πιο επίκαιρο από ποτέ».

 

Μπλε, μικρά, θρυλικά

Στρουμφίτα (με τις φωνές των Demi Lovato/Χρύσα Διαμαντοπούλου)

Έχει ζήσει στο Στρουμφοχωριό όλη της τη ζωή. Τα ίδια 99 αγόρια κάθε μέρα… Αλλά τώρα, μαζί με τους κολλητούς της θα βρεθεί εκεί που δεν έχει ξαναπάει κανένα Στρουμφ. Θα διασχίσει το Απαγορευμένο Δάσος για να βρει το Χαμένο Χωριό και να αποκαλύψουν το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία των Στρουμφ. Θα είναι η περιπέτεια της ζωής της.
«Μου άρεσε πολύ που έδωσα τη φωνή μου στη Στρουμφίτα» λέει η Demi Lovato. «Είναι ευγενική και συμπονετική. Φροντίζει τους φίλους της. Αλλά είναι και πολύ γενναία, περιπετειώδης και όταν θέλει κάτι, το διεκδικεί. Δεν δέχεται το όχι από κανέναν, ειδικά από τον Μπαμπαστρούμφ. Είναι δυνατή και ανεξάρτητη. Είναι μοναδικό κορίτσι, το μοναδικό κορίτσι άλλωστε» σχολιάζει η Lovato.

Προκόπης (με τις φωνές των Joe Manganiello/Χρήστου Θάνου)

Είναι αυτός που πάει στο γυμναστήριο δυο φορές τη μέρα και το λέει με κάθε ευκαιρία. Αλλά πάνω που νομίζεις ότι είναι σκληροτράχηλος, σου αποδεικνύει ότι έχει τρυφερή καρδιά.

Ο καυτός σταρ του True Blood και του Magic Mike, Joe Manganiello, δίνει τη φωνή του στον ωραίο της παρέας. «Ο Προκόπης είναι το πιο κουλ, το πιο δυνατό Στρουμφ στο χωριό» λέει ο Manganiello. «Όταν δεν γυμνάζει τους μύες του, κάνει Στρουμφομπόαρντ με τους κολλητούς τους ή περιπλανιέται στο Χαμένο Χωριό».

Ο ηθοποιός ήταν ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή του στην ταινία. «Μου αρέσει που η ταινία επιστρέφει στο ύφος που θυμάται η γενιά μου, όταν ήμασταν παιδιά. Οπότε είναι νοσταλγικό για τους μεγάλους, αλλά θα παρασύρει μια ολόκληρη νέα γενιά, της δίχρονης ανιψιάς μου συμπεριλαμβανομένης, που αγάπα τα Στρουμφάκια και θα δει τον θείο της να παίζει τον Προκόπη».

Σπιρτούλης (με τις φωνές των Danny Pudi/ Ίαν Στρατή)

Όλοι ξέρουν τον Σπιρτούλη. Είναι ο ορισμός του διαβασμένου, χωρίς καμία κοινωνική δεξιότητα. Αλλά δεν πειράζει. Οι φίλοι του ξέρουν πόσο σημαντικοί είναι για αυτόν και του το ανταποδίδουν. Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν υπάρχει Στρουμφ με καλύτερες ιδέες για να λυθεί το όποιο πρόβλημα.

Ο Danny Pudi της τηλεοπτικής σειράς Community χαρίζει στον Σπιρτούλη την ένρινη φωνή του και την τρυφερή του καρδιά. «Ο Σπιρτούλης είναι ο εγκέφαλος της παρέας. Είναι πολύ συγκεντρωμένος, έχει καλή καρδιά και ό,τι κάνει το κάνει για τους φίλους του».

Σκουντούφλης (με τις φωνές των Jack McBrayer/Σπύρου Μαργαρίτη)

Βάζει την κάρδιά του σε ό,τι κάνει, αλλά την ίδια στιγμή βάζει και τρικλοποδιές στον ίδιο του τον εαυτό. Είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, ακόμα κι αν θα ήταν καλύτερο να μείνει σπίτι του. Ευτυχώς, οι καλές του προθέσεις και η αφέλεια του κάνουν την αναστάτωση που προκαλεί να συγχωρείται και στο τέλος τους εντυπωσιάζει όλους.

Ο Jack McBrayer του 30 Rock δίνει τη φωνή του στον Σκουντούφλη. «Είναι πολύ καλός, ο τύπος που θέλεις στην ομάδα σου, φτάνει η ομάδα να μη χρειάζεται καλή ισορροπία ή χάρη ή κάποια σωματική ικανότητα» λέει ο ηθοποιός. «Αν όμως ψάχνεις κάποιον με ομαδικό πνεύμα, τότε ο Σκουντούφλης είναι το Στρουμφ σου».

Μπαμπαστρούμφ (με τις φωνές των Mandy Patinkin/Ντίνου Σούτη)

Ευγενικός και καλόψυχος, ο Μπαμπαστρούμφ είναι ο πρώτος που ασχολείται με την ασφάλεια και το ευ ζην των Στρουμφ. Ως αρχηγός του χωριού, έχει προσπαθήσει να διατηρήσει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ελέγχου και τάξης, αλλά αν κάποτε νόμιζε ότι το να επιβλέπει 99 Στρουμφ και 1 Στρουμφίτα ήταν δύσκολο, άλλαξε γνώμη όταν έγιναν έφηβοι.

«Ήθελα τον Μπαμπαστρουμφ να είναι ενεργητικός. Κάποιος που θα μπορούσε να διοικεί στρατό αν αυτό ήταν απαραίτητο» επισημαίνει ο σκηνοθέτης. «Ο Mandy Patinkin έβαλε ενέργεια, ζωντάνια και γνησιότητα στον ρόλο».

Δρακουμέλ (με τις φωνές των Rainn Wilson/Ακίνδυνου Γκίκα)

Εξίσου ανόητος όσο και επικίνδυνος. Είναι το εγωκεντρικό αντίβαρο των Στρουμφ. Το μόνο που θέλει στη ζωή του είναι να δοξαστεί ως ο πιο σπουδαίος μάγος του κόσμου, αλλά το μεγαλύτερο εμπόδιο στον δρόμο του είναι η απίστευτη ανικανότητα του.

«Είμαι φανατικός θαυμαστής των Στρουφμ, θυμάμαι και τα κόμιξ τους» αναπολεί ο Rainn Wilson- o Dwight του The Office- που δίνει τη φωνή του στον Δρακουμέλ. «Ο Δρακουμέλ ήταν πάντα ο αγαπημένος μου χαρακτήρας. Σχετιζόμουν μαζί του. Τι να πω; Ο Δρακουμέλ είναι παρεξηγημένος και θέλει λίγη αγάπη».

Όποιος ηθοποιός έχει παίξει έναν κακό θα πει ότι το μυστικό είναι να βρεις την ανθρωπιά μέσα στον χαρακτήρα. Ο Wilson λέει ότι ο Δρακουμέλ δεν είναι διαφορετική περίπτωση. «Είναι μια ταινία για έναν ηρωικό μάγο που πρέπει να παλέψει με ένα μάτσο κακόβουλα μπλε πλάσματα, που το μόνο που θέλουν είναι να ζουν ειρηνικά και αρμονικά» λέει σαρκαστικά. «Είχε πολλή πλάκα να τον κάνουμε όχι έναν τυπικό κακό, αλλά όσο έπρεπε χαζό και πονηρό».

Ψιψινέλ

Η βοηθός του μάγου Δρακουμέλ. Μπορεί να είναι ένα ψωριάρικο γατί αλλά είναι και το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο. Φυσικά, όλη μέρα κλεισμένη με τον Δρακουμέλ, δεν είναι και δύσκολο να συμβεί αυτό. Σαν παντρεμένοι, ο Δρακουμέλ και η Ψιψινέλ τρώγονται, αλλά η Ψιψινέλ παραμένει η πιστή σύντροφος του παραισθητικού κόσμου του Δρακουμέλ.

Στρουμφο-Ιτιά (με τις φωνές των Julia Roberts/Τζίνης Παπαδοπούλου)

Η Στρουμφο-Ιτιά είναι ήσυχη και δυναμική την ίδια στιγμή. Είναι μια σίγουρη και τρυφερή αρχηγός που έχει αναθρέψει μαχητικά Στρουμφάκια, ικανά για όλα. Ό,τι κάνει, το κάνει με την καρδιά της.

«Η Στρουμφο-Ιτιά είναι το αντίβαρο του Μπαμπαστρούμφ» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Τα Στρουμφ της έχουν μάθει να είναι επινοητικά και να εξερευνούν όλα τα πράγματα που θέλουν».

«Η Στρουμφο-Ιτιά έχει την υπέροχη φωνή της Julia Roberts, που είναι από τις αγαπημένες μας ηθοποιούς. Έχει φέρει ειλικρίνεια και αίσθημα στον χαρακτήρα» λέει ο Asbury.

«Αν ο Μπαμπαστρούμφ είναι η πατρική φιγούρα, η Στρουμφο-Ιτιά είναι η μητρική φιγούρα του Απαγορευμένου Δάσους» λέει η Roberts. «Είναι γενναία, δυνατή και πολύ σοφή. Είναι το Στρουμφ στο οποίο απευθύνεσαι όταν έχεις δυσκολίες».

Στρουμφο-Θύελλα (με τις φωνές των Michelle Rodriguez /Ντορίνα Θεοχαρίδου)

Η Στρουμφο-Θύελλα είναι η σοβαρή, σκληροτράχηλη πολεμίστρια που βλέπει τη Στρουμφίτα και τους άλλους με μισό μάτι. Η προστατευτική της φύση την εμποδίζει από το να εμπιστεύεται τους άλλους. Αλλά μέσα από τη σκληρή εμφάνιση της, κρύβεται μια χρυσή καρδιά και ακόμα πιο βαθιά ένα κορίτσι που θα κάνει τα πάντα για την οικογένεια και τους φίλους της.

«Είναι σκέτος μπελάς» λέει η Michelle Rodriguez που δίνει τη φωνή της στον ρόλο. «Είναι άγρια και προστατευτική για την ομάδα της. Είναι η οικογένεια της. Θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να τους φροντίσει».

Στρουμφο-Ανθή (με τις φωνές των Ellie Kemper/Έλενας Τσαγκρινού)

Η Στρουμφο-Ανθή φωτίζει το δωμάτιο με την ενέργεια της, περπατάει και μιλάει πολύ γρήγορα, δεν έχει γνωρίσει Στρουμφ που να μη συμπαθεί και τουμπάρει τους πάντες με τη γλυκιά και ανάλαφρη προσωπικότητα της. Το δικό της ποτήρι δεν είναι απλώς μισογεμάτο, ξεχειλίζει.

Η Ellie Kemper του The Office και του Unbreakable Kimmy Schmidt δίνει τη φωνή της στον ενθουσιώδη αυτό χαρακτήρα. «Δεν συγκρατείται» λέει η ηθοποιός. «Αγαπά τη ζωή και είναι χαρωπή και έντονη, σε υπερβολικό βαθμό».

Στρουμφο-Κρινιώ (με τις φωνές των Ariel Winter/Τζένης Μελιτά)

Δε μασάει τα λόγια της. Δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους ή να πάρει την ευθύνη, ακόμα κι αν δεν της ζητηθεί.

«Η Στρουμφο-Κρινιώ είναι έξυπνη και πρακτική, αλλά και γεμάτη δημιουργικότητα» λέει η Ariel Winter του Modern Family, που δίνει τη φωνή της στον χαρακτήρα. «Αν έχεις κάποιο πρόβλημα, η Στρουμφο-Κρινιώ είναι το Στρουμφ σου».

«Το να παίξω αυτόν τον ρόλο ήταν πραγματικά φανταστικό» λέει η Winter. «Τα Στρουμφ έχουν ένα απίστευτο μήνυμα φιλίας και συνεργασίας. Είναι μεγάλη ευκαιρία και ένας σπουδαίος ρόλος, η Στρουμφο-Κρινιώ είναι πολύ χαριτωμένη».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Kelly Asbury

Σενάριο (Βασισμένο στους χαρακτήρες του Peyo): Stacey Harman, Pamela Ribon

Ακούγονται: Demi Lovato, Rainn Wilson, Joe Manganiello, Jack McBrayer, Danny Pudi, Michelle Rodriguez, Ellie Kemper, Ariel Winter, Mandy Patinkin Julia Roberts

Στα ελληνικά ακούγονται: Ντίνος Σούτης, Σπύρος Μαργαρίτης, Μάικ Βασιλειάδης, Πέτρος Δαμουλής, Χρήστος Θάνος, Ίαν Στρατής, Αντώνης Θυσιάδης, Πέτρος Δαμουλής, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Άρης (REC) Λουμάκης, Τζένη Μελιτά, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Έλενα Τσαγκρινού, Θεοδώρα Παπαϊωάννου, Άντρια Ράπτη, Ιφιγένεια Στάικου

Μουσική: Christopher Lennertz

Διάρκεια: 99’

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

Πέμ, 30/03/2017 - 18:00
Παρ, 31/03/2017 - 18:00
Σάβ, 01/04/2017 - 18:00
Κυρ, 02/04/2017 - 18:00
Δευ, 03/04/2017 - 18:00
Τρί, 04/04/2017 - 18:00
Τετ, 05/04/2017 - 18:00
Πέμ, 06/04/2017 - 18:00
Παρ, 07/04/2017 - 18:00
Σάβ, 08/04/2017 - 18:00
Κυρ, 09/04/2017 - 18:00
Δευ, 10/04/2017 - 18:00
Τρί, 11/04/2017 - 18:00
Τετ, 12/04/2017 - 18:00
Πέμ, 13/04/2017 - 18:00
Παρ, 14/04/2017 - 18:00
Σάβ, 15/04/2017 - 18:00
Κυρ, 16/04/2017 - 18:00
Δευ, 17/04/2017 - 18:00
Τρί, 18/04/2017 - 18:00
Τετ, 19/04/2017 - 18:00
Πέμ, 20/04/2017 - 18:00
Παρ, 21/04/2017 - 18:00
Σάβ, 22/04/2017 - 18:00
Κυρ, 23/04/2017 - 18:00

Άλλα άρθρα