Γνωρίζουμε το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στη Θεσσαλονίκη

Ένα μουσείο διαφορετικό από όσα ξέρουμε, το Μουσείο Ψευδαισθήσεων -Museum of Illusion φέρνει το αδύνατο στην περιοχή Λαδάδικα Θεσσαλονίκη, με εκθέματα που ξαφνιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Το Μουσείο Ψευδαισθήσεων απευθύνεται σε όλη τη οικογένεια και υπόσχεται ξεχωριστές εμπειρίες με ολογράμματα, περιστρεφόμενη σήραγγα και δωμάτιο, ανταλλαγή μύτης, πηγάδι απείρου βάθους, την ψευδαίσθηση της καρέκλας, δωμάτιο του Ames, δωμάτιο αντι-βαρύτητας, δωμάτιο απείρου, κεφαλή σε πιατέλα, Άβυσσο, ψευδαίσθηση κοίλου προσώπου και καλειδοσκόπιο.

Το Μουσείο των Ψευδαισθήσεων στην Θεσσαλονίκη έχει δημιουργήσει έναν χώρο κατάλληλο για κοινωνικές και ψυχαγωγικές περιηγήσεις στον κόσμο των ψευδαισθήσεων που ενθουσιάζει τους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Σε έναν κόσμο που θα σε μπερδέψει εντελώς και ταυτόχρονα θα σε εκπαιδεύσει.

Είναι το ιδανικό μέρος για να κερδίσεις νέες εμπειρίες και να διασκεδάσεις με τους φίλους και την οικογένειά σου. Δεν είναι μέρος μόνο για παιδιά, αλλά και για γονείς, για ζευγάρια, γιαγιάδες και παππούδες.

Το πιο… τρελό μουσείο της Θεσσαλονίκης.

Δοκίμασε να διανύσεις την Περιστρεφόμενη Σήραγγα (Vortex Tunnel), που θα σε ξετρελάνει και θα σε κάνει να νιώσεις πως όλα γύρω σου γυρίζουν ενώ θα βρίσκεσαι σε μια στερεή και επίπεδη επιφάνεια!

Δες τα πάνω κάτω στο Περιστρεφόμενο Δωμάτιο (Upside Down Room), απελευθερώσου στο Δωμάτιο του Απείρου (Infinity Room), αψήφησε τους νόμους της βαρύτητας και των διαστάσεων και βγάλε φωτογραφίες! Πολλές φωτογραφίες! Σε κάθε πιθανή πόζα!

Μέσα από διασκεδαστικά και εντυπωσιακά κόλπα θα μάθεις πολλά για την όραση, την αντίληψη, τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την επιστήμη και θα κατανοήσεις γιατί τα μάτια σου βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλός σου δεν μπορεί να καταλάβει. Αφιερώστε χρόνο στον πάγκο με τα εντυπωσιακά και εκπαιδευτικά παιχνίδια και παζλ. Υπόσχονται να σου γυμνάσουν τον εγκέφαλο και να σε διασκεδάσουν!

Τα εκθέματα αναλυτικά:

Καλειδοσκόπιο
Ο υπέροχος, πολύχρωμος και διαρκώς εναλλασσόμενος κόσμος των καλειδοσκοπίων! Στο Μουσείο των Ψευδαισθήσεων τα χαρούμενα μοτίβα τα δημιουργούν οι επισκέπτες μας και όχι τα πολύχρωμα χαρτιά και οι χάντρες.

Η Περιστρεφόμενη Σήραγγα
Πότε ήταν η τελευταία φορά που το κεφάλι σου στριφογύρισε και έχασες τη γη κάτω απο τα πόδια σου; Έτσι είναι ο έρωτας, σωστά; Ή μήπως πρόκειται για μια ακόμη ψευδαίσθηση;

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αφεθείς. Μη φοβηθείς να αφήσεις πίσω σου όλα όσα ξέρεις και να μπεις στον κόσμο της Περιστρεφόμενης Σήραγγας: θα σε ξετρελάνει και θα σε κάνει να θέλεις να κάνεις ένα βήμα μέσα σε ένα περιστρεφόμενο τούνελ, ενώ βρίσκεσαι σε μια απόλυτα στερεή και επίπεδη επιφάνεια.

Ολογράμματα
Τα ολογράμματα είναι συναρπαστικές εικόνες που δημιουργούν τρισδιάστατες ψευδαισθήσεις. Στην πιο απλή μορφή τους υπάρχουν στην καθημερινή μας ζωή πάνω σε χαρτονομίσματα και πιστωτικές κάρτες. Ωστόσο, τίποτα στο Μουσείο δεν είναι απλό. Αυτός είναι ο λόγος που στη συλλογή μας, θα βρεις ολογραφικά πορτραίτα, τρομο-γράμματα και εικόνες κάθε είδους που μεταμορφώνονται, εμφανίζονται και εξαφανίζονται μπροστά στα μάτια σου.

Η ψευδαίσθηση του κοίλου προσώπου
Η ανάγκη μας να αναγνωρίζουμε πρόσωπα είναι τόσο βαθεία ριζωμένη, που θα γεμίσουμε κάθε κενό χώρο προκειμένου να δούμε ένα.

Το δωμάτιο του Aπείρου
Έχεις ιδέα που τελειώνουν η διασκέδαση και οι εκπλήξεις;

Στο δωμάτιο του Απείρου, το δωμάτιο με τους καθρέφτες. Καθρέφτες φυσικού μεγέθους έχουν τοποθετηθεί παντού στο δωμάτιο δημιουργώντας την οφθαλμαπάτη του “Aπείρου”.

Κεφαλή σε πιατέλα
Ήθελες πάντα να δεις το κεφάλι κάποιου κομμένο και σερβιρισμένο σε δίσκο; Η ευχή σου γίνεται πραγματικότητα. Ζήσε την ψευδαίσθηση του κρυμμένου κορμιού.

Ανταλλαγή μύτης
Στάσου στην απέναντι πλευρά του καθρέφτη και κράτησε στην ευθεία τα πρόσωπα σας. Τώρα κοιτάξου και δες πόσο διαφορετικός μοιάζεις με άλλη μύτη.

Η Άβυσσος
Υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή μας που παρομοιάζουμε με την άβυσσο, ακόμη κι αν δεν την έχουμε δει ποτέ.

Περιστρεφόμενο δωμάτιο
Το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης έφτασε στο Museum of Illusions Thessaloniki! Ετοιμάσου για μια μοναδική, «ανάποδα» διαδραστική εμπειρία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Δωμάτιο αντι-βαρύτητας
Αυτό το δωμάτιο είναι ένα ερέθισμα για τον εγκέφαλο που θα ταρακουνήσει όλους όσους πιστεύουν στους φυσικούς νόμους!

Δύσκολα ο εγκέφαλος και τα μάτια σου θα βγάλουν συμπέρασμα αν στέκεσαι σε επίπεδη ή επικλινή επιφάνεια. Θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που βλέπει, μέχρι να το ζήσει.

Δωμάτιο του Ames
Στη μια άκρη του δωματίου υπάρχει ένας γίγαντας και στην άλλη ένας νάνος!

Δες τους άλλους να συρρικνώνονται ή να γιγαντώνονται μπροστά στα μάτια σου σε αυτό το απίστευτο δωμάτιο.
Για όσους το βλέπουν απ’εξω μοιάζει με ένα συνηθισμένο δωμάτιο. Στην πραγματικότητα είναι επιδέξια παραμορφωμένο να ζήσουν μια εκπληκτική οπτική ψευδαίσθηση όσοι μπουν.

Η ψευδαίσθηση της καρέκλας
Είναι απίστευτο πώς το μέγεθος ενός ατόμου καθορίζεται από το περιβάλλον που βρίσκεται και τα αντικείμενα που το περιστοιχίζουν.
Εξερεύνησε τους νόμους της αντίληψης και παίξε με τα διάφορα μεγέθη δοκιμάζοντας απλώς να καθίσεις στην καρέκλα!

Πηγάδι απείρου βάθους
Τολμάς να ανέβεις πάνω σε ένα πηγάδι απείρου βάθους;
Μπορείς να διαλέξεις να ανέβεις προς τα πάνω ή να κατέβεις προς τα κάτω, το σίγουρο είναι πως η διαδρομή σου δεν θα τελειώσει ποτέ.

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα – Σάββατο: 11:00 – 21:00
(Τελευταία είσοδος 20:00)

Κυριακή: 11:00 – 20:00
(Τελευταία είσοδος 19:00)

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος (16+): 10€
Παιδιά (4–15): 7€
Βρέφη (0-3): Δωρεάν
Οικογενειακό Εισιτήριο: 30€
(αφορά μέχρι 2 ενήλικες και 2 παιδιά)
Φοιτητές: 8€
Άνεργοι: 7€
Άτομα με Αναπηρία: 7€

Προπώληση: Goldmall.gr (από 6€)

info box

Είδος: 

Κόστος: 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος (16+): 10€ Παιδιά (4–15): 7€

Ώρες λειτουργίας: 

Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα – Σάββατο: 11:00 – 21:00 (Τελευταία είσοδος 20:00) Κυριακή: 11:00 – 20:00 (Τελευταία είσοδος 19:00)

Τρόποι επικοινωνίας: 

thesinfo@museumofillusions.gr
τηλ. 2312 314 250

Διεύθυνση: 

Μουσείο Ψευδαισθήσεων, Δόξης 5,Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

 

Πόλη: 

Ετικέτες: