Τελλόγειο

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων λειτουργούν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης για παιδιά προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΤαΤελλόγειο εργαστήρια στοχεύουν σε μια αβίαστη και εναλλακτική επαφή με διάφορες μορφές τέχνης, όπου στο κέντρο τους βρίσκεται το ίδιο το παιδί. Ο χώρος του μουσείου, οι περιοδικές και ποικίλλες εκθέσεις που φιλοξενούνται σ' αυτό, αποτελούν ένα ιδανικό πλαίσιο πλούσιο σε ερεθίσματα, ικανά να εγείρουν το ενδιαφέρον και τη φαντασία του παιδιού. Ακόμη, να το εξοικειώνουν με τον κόσμο της τέχνης και να ενισχύουν την ανάπτυξη των εκφραστικών του μέσων

τελλόγιο το πάσχα

 Τα εργαστήρια ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη Μαΐου. Στο διάστημα αυτό τα εργαστήρια πλαισιώνονται και στηρίζουν τρεις βασικές εκδηλώσεις: τη χριστουγεννιάτικη και πασχαλινή γιορτή που είναι ανοιχτές για όλα τα παιδιά της πόλης, καθώς και μια εκδήλωση με το κλείσιμο των εργαστηρίων στο τέλος του Μαΐου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στα τηλέφωνα 2310 99 16 11 /  2310 991615 καθώς και με το τηλέφωνο της υποδοχής 2310 247 111.

Κατά την περίοδο "Φεβρουάριος - Μάϊος 2009" θα λειτουργήσουν τα παρακάτω εργαστήρια: 

  • Εικαστικό Εργαστήριο
  • Μουσικοθεατρικό Εργαστήριο
  • Πειραματικό Εργαστήριο "Το Ουράνιο Τόξο"

Εικαστικό Εργαστήριο 
Κάθε Σάββατο 11:00 - 13:30
Τμήμα για παιδιά 5 - 6 1/2  ετών (25 άτομα)

Κάθε Κυριακή 11:00 - 13:30
Τμήμα για παιδιά 5 - 6 1/2 ετών (25 άτομα)
Τμήμα για παιδιά 7 - 12 ετών (28 άτομα)

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξερεύνηση και άσκηση των εκφραστικών μέσων των παιδιών μέσα από διάφορες τεχνικές και υλικά που εφαρμόζονται σε εικαστικές δημιουργίες και με ερεθίσματα από εκθέσεις που φιλοξενούνται στο χώρο. Παράλληλα προωθείται η συνεργασία μέσα στην ομάδα αλλά και η ανάπτυξη των ιδιαίτερων κλίσεων και προτιμήσεων του κάθε παιδιού

Μουσικοθεατρικό Εργαστήριο 
Κάθε Σάββατο 16:00 - 18:00
Τμήμα για παιδιά 5 - 8 ετών (18 άτομα)

Τα παιδιά θα βιώνουν μέσα από το σώμα και την κίνηση τους, τους νόμους της μουσικής, της μετρικής, του λόγου, του χώρου κλπ. Η δραματοποίηση έργων παιδικής λογοτεχνίας, τα παιχνίδια ρόλων καθώς και οι εφαρμογές των εικαστικών τεχνών αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ποικιλομορφίας που διαθέτει η μουσική και το θέατρο, διαμέσου της οποίας τα παιδιά θα διευκολυνθούν ακόμη περισσότερο ώστε να εκφράσουν συναισθήματα.

Πειραματικό Εργαστήριο "Το Ουράνιο Τόξο"
Κάθε Σάββατο 11:30 - 13:30
Τμήμα για παιδιά 4 - 6 ετών (20 άτομα)

Ένα διαφορετικό εργαστήριο που σχεδιάστηκε για να δώσει τη δυνατότητα και σε μικρότερα παιδιά (από τεσσάρων ετών) να γνωρίσουν το Τελλόγλειο και τις δραστηριότητες των εργαστηρίων μέσα από μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων.

Κάθε Σάββατο το θέμα του εργαστηρίου είναι διαφορετικό και μπορεί να έχει σχέση με την τέχνη, την οικολογία, τη φιλοζωΐα, την προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των παιδιών κ.ά.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για το εργαστήριο αυτό θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι για τη συμμετοχή παιδιών μικρότερων των πέντε ετών είναι απαραίτητη η παραμονή ενός κηδεμόνα στο χώρο του μουσείου κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου. Σε κάποιες περιπτώσεις η ενεργή συμμετοχή ενός γονέα κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη και επιθυμητή.

info box

Είδος: 

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Τηλ : 2310991610
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στα τηλέφωνα: 2310.991611/2310.991615 καθώς και με το τηλέφωνο της υποδοχής: 2310.247111.

Διεύθυνση: 

Αγ. Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη

Πόλη: