Βραδιάς του Ερευνητή 2015 στην Θεσσαλονίκη

Ζήστε μια συναρπαστική βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά πειράματα, μουσική, ομιλίες, συζητήσεις, διαγωνισμούς, δράσεις για παιδιά και πολλά ακόμη.

Δείτε ένα πρωτότυπο μουσικο-επιστημονικό δρώμενο πλαισιωμένο με Blues-Rock μουσική, διασκεδάστε με νεανικά μουσικά σχήματα, γνωρίστε τις «λεπτές ισορροπίες» μέσα από μια πρωτότυπη παρουσίαση και ανακαλύψτε τα φυσικά μαγικά που εξηγούν τα ανεξήγητα. Παρακολουθείστε τις ενδιαφέρουσες ομιλίες για επίκαιρα θέματα και δείτε από κοντά τις λύσεις που προτείνουν ερευνητές για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Πάρτε μέρος στο κυνήγι θησαυρού και λύστε τους γρίφους που κρύβονται σε διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης, μπείτε στο ταξί του ερευνητή και συζητήστε μαζί του, κάντε μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μαζί με το κινητό εργαστήριο Mobilab.

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια πανευρωπαϊκή δράση, που πραγματοποιείται σε 300 ευρωπαϊκές πόλεις την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια. Σκοπός της Βραδιάς Ερευνητή είναι να φέρει πιο κοντά τους ερευνητές με την κοινωνία και να παροτρύνει περισσότερους νέους να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ερευνητή.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) στην Αποθήκη Γ΄ στο Λιμάνι με ώρα έναρξης στις 18:00 και Ελεύθερη Είσοδο

 

Ζήστε την εμπειρία!!!

http://www.researchersnight.gr/thessaloniki.el.aspx

Η «Βραδιά του Ερευνητή» («European Researchers’ Night») είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2005 και πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο μέχρι σήμερα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στοχεύει, μέσω ποικίλων δράσεων, στην ανάδειξη του επαγγέλματος του ερευνητή και στην ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη της έρευνας και της καινοτομίας στον άνθρωπο, την κοινωνία και την οικονομική ανάπτυξη.

Το 2014 διοργανώθηκαν εκδηλώσεις σε 300 ευρωπαϊκές πόλεις με τη συμμετοχή περίπου 1.200.000 επισκεπτών. Στην Ελλάδα η «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2005 σε διάφορες πόλεις. Πέρυσι, στη Θεσσαλονίκη η «Βραδιά του Ερευνητή» διοργανώθηκε στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι και συμμετείχε πλήθος επισκεπτών. Για το 2015, προβλέπονται συνολικά οκτώ εκδηλώσεις στις εξής πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τρίκαλα, Κόρινθος, Ρόδος, Πύλος, Ηράκλειο.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. Το ΕΚΕΤΑ συμμετέχει στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία της «Βραδιάς του Ερευνητή» από το 2005 επιφορτισμένο με το συντονισμό των έργων που εγκρίνονται από την Ε.Ε για την υλοποίηση των εκδηλώσεων. Έτσι, και φέτος, το ΕΚΕΤΑ είναι συντονιστής ενός εκ των δύο ελληνικών έργων που υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.

Επίσης, έχει την ευθύνη της διοργάνωσης της Βραδιάς του Ερευνητή στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί εκ νέου στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι καθώς και στον ανοιχτό χώρο της Προβλήτας Α’. Η εκδήλωση διαρκεί από τις 18:00 έως τις 24:00 και οι επισκέπτες παρακολουθούν επιδείξεις δεκάδων τεχνολογιών αιχμής, συμμετέχουν σε διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες, σε ομιλίες και συζητήσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα που φέρνουν την έρευνα και την τεχνολογία σε ζωντανό διάλογο με την κοινωνία ενώ ψυχαγωγούνται και διασκεδάζουν με παράλληλα μουσικο-καλλιτεχνικά δρώμενα.

Η «Βραδιά του Ερευνητή» στη Θεσσαλονίκη, προσελκύει πλήθος κόσμου από όλες τις ηλικίες, τα επαγγέλματα και τις περιοχές του νομού πετυχαίνοντας το στόχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προσέλκυση του ευρύτερου κοινού. Για φέτος ο εκτιμώμενος αριθμός επισκεπτών κατά τη διάρκεια της βραδιάς φιλοδοξούμε να αγγίξει τα 6.000 άτομα.

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+

Πόλη: 

Κόστος: 

Είσοδος Ελεύθερη

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

25/09/2015 - από τις 18:00 έως τις 23:59