για όλη την Ελλάδα

Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 είναι «Η Δύναμη των Μουσείων».

Με την επιλογή του θέματος αυτού το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να αναδείξει τη δύναμη που έχουν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας.

Την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων τα μικρά βιβλιοπωλεία ολόκληρης της Ελλάδας ενώνονται και μέσα από ξεχωριστές εκδηλώσεις συμμετέχουν στην πιο μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή που έγινε ποτέ!

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν την Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021 και ώρα 8 το βράδυ, στη διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου «Γεια, μαμά» της Polly Dunbar.

Η Polly Dunbar και η Ελιάνα Χρυσικοπούλου, μαμά, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, με αφετηρία το πρωτότυπο εικονογραφημένο «ημερολόγιο» της Βρετανίδας εικονογράφου θα συζητήσουν για τη μητρότητα, τη χαρά αλλά και την κούραση και την αγωνία που νιώθει κάθε μητέρα καθώς το παιδί της μεγαλώνει.

Το διαδικτυακό, αποκριάτικο show «Ζητείται ακροβάτης για Τσίρκο» επιστρέφει και αυτή την Αποκριά, αυτή τη φορά διαδικτυακά, για να ξεσηκώσει και να διασκεδάσει ολόκληρη την οικογένεια! Φέτος, την περίοδο του καρναβαλιού, το Θέατρο Σοφούλη σε συνεργασία με το Μονόκυκλο θα παρουσιάσει ένα show που συνδυάζει θεατρικό παιχνίδι, ακροβατικά, ζογκλερικά, παντομίμα, χορό, διάλογο και κλόουν με το πάρτυ να μεταφέρεται στο σαλόνι σας!

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, στις 11.30.

Λίγα λόγια για το έργο: